Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3243 / 3614
(#) Ódenka hozzászólása Feb 7, 2021 /

Köszönöm mindkettőtöknek! A "Tűz van babám" volt tegnap nálam műsoron.
Most ilyenem van, épp félben vagyok a Svejk-II-vel.
Könyvben kb. ötször között olvastam anno...
A Kocsu bej már csak oroszul van fenn a neten, így csak a tanulságot pörgettem át.
Kisgyerekként négyes sorban álltunk a mozi előtt a bebocsátáskor.
1.50 Ft volt az ifjúsági jegy.
Viszont szerintem a Kétéltű ember ma is élvezhető...
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Benne volt a kutya?
(#) lokátoros válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Nincs mit, nekem is a kedvenceim a csehszlovák filmek.
(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Nem néztem végig.
Kár, hogy nem tudok oroszul. Nehéz nyelv?
(#) nedudgi válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 7, 2021 / 2

Attól függ. Ha muszáj, akkor nagyon nehéz lehet. Ha érdekel, akkor sokkal könnyebb.

Vicceltem.
Volt egy lengyel TV sorozat. A 4 páncélos és a kutya.
Erre céloztam, de te még akkor nem éltél amikor ment a TV-ben.

Anno apám mondta. Tanuld az oroszt, az a jövő, a technika nyelve. Hát nagyon mellétrafált.
Én meg érettségi előtt, már a kérdést sem értettem oroszul.
Amúgy nem a nyelv hibája. Más nyelv sem maradt meg bennem. Programnyelv sem. Valami memória gond lehet.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2021
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Nem nehéz, az indoeurópai nyelvek nehezebbek. Az írást kell elsajátítani, de az sem nehéz, csak gyakorolni kell. Ragoz, mint a magyar, a szórend is mindegy; nem úgy mint az angol, vagy az újlatinok.
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Szegény nagypapám is jól értett oroszul, amikor bementek hozzá az orosz katonák és mondták neki "pá-lin-ká".
(#) Remci hozzászólása Feb 7, 2021 / 5

Tegnap disznólkodtunk kicsit,ma meg füstöltük a cuccost. Egyenlőre ilyen lett
(#) Ódenka válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 7, 2021 / 1

A Patyomkin
Suhanc korunkbeli idétlen vicc volt:
-Láttad már a patyomkint?
-Nem.
-Előpetyem?
...
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Csak egyszer füstölitek?
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Igen. Kolbászt,szalámit,sonkát is.
(#) sany válasza Remci hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Ilyet sem hallottam még. Errefelé normál kolbászt kétszer de inkább háromszor, vastag kolbászt legalább ötször, sonkát, mérettől függően, még többször. Wazze, éhes vagyok.
(#) Ódenka válasza Remci hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Ez ám az igazi! Madárlátta füstölt kolbi...mmmm. Nem hiába halt meg a coca.

Mindig egyszer füstölünk,bár felénk is van olyan aki több napon át is. De az már nagyon füst ízű szerintem. Múltkor az öcsém hozott Hartáról vékony kolbászt, na az olyan füstös volt,hogy egyikünk sem bírta megenni. De mint tudjuk,ízlések és pofonok...
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Az orosz nem nehéz nyelv, Cirill, és Metód által gyártott nyelv. Ennélfogva teljesen szabályos nyelv, kivételek nem nagyon vannak.
A kolbász oroszul is kolbász (колбаса)
(#) Remci válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Bizony. Szomszédom szokta mondani, nem kell hozzá más, csak érett túró,lila hagyma, fuxos bor
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Majd föl a padlásra szárítani.
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

A miénket már nem kell szárítani. Nem bírtam ki, hiába késő van, ennem kellett egy kicsit (sokkal kevesebbet, mint amennyi a képen van)...

Kolbasz.jpg

Egészség
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Az angolt hagyjuk. Bármely mondatot magyarról angolra majd vissza fordítva egy értelmetlen zagyvaság jön ki. Bezzeg a lengyel. Próbáld ki. Szinte ugyanazt kapod vissza mint az eredeti mondat.
Az itt leírtat lefordítottam.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Kb. ennél az egy mondatnál, amúgy meg nagyon nem úgy fordítja sokszor a Lengyelt sem.
Mindegy milyen csoda fordító van ha a lényeget az ember nem tudja belőle kibogarászni akkor Puli a Hektort esete áll fent.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Jó étvágyat!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Feb 8, 2021 /

Most kapcsolták le nálunk az analóg kábeltévé szolgáltatást, ami azzal járt, hogy ~5 percig net sem volt. Mint ha elvágták volna. Úgyhogy ma addig nem tudok tévét nézni, míg nem jelentkezik egy szakember a szolgáltatónktól, hogy hozza a tévé szolgáltatás eléréséhez szükséges digitális dekóder egységet.
Nálatok mi a helyzet?
(#) Gafly válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Területffüggő.
Mondjuk illett volna előtte kihozniuk.
Gyanitom, hogy jelentős átvezetékelésnek nézel elébe.
(#) Frankye válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Én meg hiába kértem a szolgáltatótól, hogy adjon digitális dekódert, a füle botját sem mozdítja. Mondjuk, a netet nem befolyásolja, de az azért bosszantó, hogy nem tudom a HD adásokat HD minőségben nézni, és még egy sor adót nem is tudok fogni, mert azt az analógban nem adják, csak digitálisban.
Bár ez a szolgáltató még mindig nagyságrendekkel jobb, mint a régi, ahol folyamatosan akadozott az adás, lassú volt a net, és hiába kértem, nem oldották meg - tartósan - a jelerősség (TV) hibáját (ez okozta az akadozást).
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Azt írták a korábban postaládánkba dobott A/4 lapon, hogy módosítás nélkül, a már meglévő kábelen fogják nyújtani a digitális szolgáltatást... De hogy miért nem szóltak előtte? Múlt héten előre írtunk a szolgáltatónak és akkor annyiban maradt a dolog, hogy majd 02.08-án (ami ma van!) jelentkeznek. De egyértelműen nem volt szép húzás szólás nélkül lekapcsolni az analóg adást...
Elnézésedet kérem, de az ugráló-vigyorgó smiley használatát most nem tartom helyesnek.
(#) Udvari Zsombor válasza Frankye hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Te melyik szolgáltatónál vagy? Nekünk egy helyi szolgáltató, a "HirSat" biztosítja a tévé & net elérésünket, eddig nem volt vele gondunk, mindent rendesen lereagáltak (az ügyfélszolgálatuk itt van az utcánkban). Eddig fennakadás nem volt, bár "semmi se tart örökké"...
Következő: »»   3243 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem