Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3244 / 3614
(#) Gafly válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Az káröröm volt, mert most még vezetékelhetsz is.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Bocsi, ezt most valahogyan nem tudom átérezni, de ha betartják amit korábban írtak, akkor elvileg nem fog kelleni vezetélelni, csak a kábel végét kell majd átdugni másik eszközbe.
Persze az előbb volt újabb ~5 percnyi net kiesés, ma kissé nem fér a bőrébe a szolgáltató...

Ha csak 1 TV-tek van.

Egy TV van a nagyszobában (itt van "Alma" márkájú digibox is), egy tévé van az étkezőben a hűtő tetején, valamint van egy kábel leágazás a szobámban is. Mikor ideköltöztünk akkor már eleve így lett kiépíttetve. A tévék használati gyakoriságát tekintve hozzám kell 1 db digibox, mert én naponta nézek tévét, leginkább csak rajzfilmeket (#sosenövünkfelteljesen), elvileg 2 db-ig térítésmentesen biztosítaniuk kellene.

Akkor falat vésni talán nem kell, de két plusz konnektor (vagy elosztó) az kell majd.
TV-től függően kábel, stb. El leszel vele egy darabig, mire teljesen összeáll...

Miért kellene? A padláson van szétosztva a kábel, az megy háromfelé a lakásba, nemes egyszerűséggel mindhárom helyen plafonon át fúrt lukon keresztül jön le a kábel a fal mentén. De majd a szaki megmondja, hogy kell-e valamit módosítani vagy sem (remélem, hogy nem)...
(#) Frankye válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Most a DIGI-nél vagyunk. A korábbi a UPC volt.
(#) Frankye válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

230 V-os konnektorra gondolt. Szerintem.
(#) Udvari Zsombor válasza Frankye hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Ha arra gondolt, akkor az van bőven, van egy jó nagy elosztó, ahova bedugható a digibox.
(#) Udvari Zsombor válasza Frankye hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Hát, igen, kisebb szolgáltatók (mint a "HirSat") könnyebben kezelik ügyfeleiket...

Ma egyáltalán nem jöttek a szolgáltatótól!! Az eredmény: nem tudok tévét nézni!! Csak egy antennás ingyenes vételre alkalmas box áll saját rendelkezésemre, de azzal semmire sem megyek! Ez így nem jó...
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Első mindig az ügyfél.
(#) Udvari Zsombor válasza sany hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Ugye nem mondod?! Előszedtem a tartalék jelerősítős antennát, persze 34% jel és 10% jelminőség mellett semmit sem talált a legalább 14 éves antennás box!
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Egy kis iróniával. Elfelejtették, más dolguk akadt,nincs box, stb. van ilyen.
Nem tudom meddig dolgoznak...
(#) Bakman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 / 2

Amíg várod a szerelőket, inkább csinálj vlaami hasznos dolgot a társadalom számára.
(#) Udvari Zsombor válasza Bakman hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Mit??
(#) jani1987 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 / 1

Segíts bevásárolni a Marika néninek.
(#) Udvari Zsombor válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Persze mikor jöttek a szerelők?! Az előbb!! És éppen ki nem volt itthon?? Persze, hogy az anyukám, kinek hiányában nem engedhettem be őket!!
Kedvem lenne "beleintegrálódni a falon lévő vakolatba", olyan poscék hangulatom lett...
(#) Udvari Zsombor válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 8, 2021 / 2

Lehet törölni a "puffogásomat" (17:51). Ugyanis visszahívtak minket a szolgáltatótól, utána kis idő múlva már itt is volt két emberke, akik adtak hozzám egy kis méretű boxot, a nagyszobánkból pedig elvitték az "Alma" márkájú boxot, mivel a "Technika" lapos tévénk már eleve digitális tunerrel van felszerelve (csak nem tudtunk róla). Tulajdonképpen semmit se módosítottak nálunk, csak csatlakoztatták a boxot, újrahangolták a tévét a nagyszobánkban, utána egy aláírást követően távoztak.
(#) Bakman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Bevásárlás is megvolt?
(#) nandika76 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Szia!
Azért ez szép volt!
(#) Gafly válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 9, 2021 /

Akkor te most végül nem jártál jól, mert eddig:
- Három helyen tudtál TV-t nézni, és volt egy Alma boxod, ami egy csomó olyan dolgot tud, amit a TV nem.
Most pedig csak:
- Kettő helyen tudsz TV-t nézni, és nincsen Alma boxod, szolgáltatás meg amit a TV tud.
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Feb 9, 2021 /

Nos, mint kiderült, a nagyszobában lévő "Technika" lapos tévé eleve digitális tunerrel van felszerelve, így a szerelők megállapították az "Alma" digibox fölöslegességét és elvitték azt. Az étkezőben valóban nem tudunk már tévét nézni, de az idő folyamán megszűnt a rendszeresség és már tulajdonképpen nem is használjuk, de esetleges szükségesség esetén tudnánk igényelni (még egy) digiboxot, ha mégis kellene. A nagyszobában csak az alap csatornák nézhetőek (szüleim úgyse használják ki, inkább neten néznek filmeket projektorral), nincsen kártya a tévébe helyezve, a hozzám került dekóderbe viszont van kártya, a plusz csatornáknak csak örülni tudok.
(#) mnyugger válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 9, 2021 /

Villanyautóban van fűtés? Vagy csak vacogás?
Benzinkályha, mint a Zaporozsecben, Barkasban?
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
(#) pucuka válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 9, 2021 / 3

Van, de választhatsz, autózol, vagy fűtesz.
(#) mnyugger válasza pucuka hozzászólására (») Feb 9, 2021 /

pfffff
(#) sargarigo válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 9, 2021 /

Azért annyira nem vészes
Mit neked az a pár tíz kilométer a fűtésért cserébe?
(#) mnyugger válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 9, 2021 /

Nekem semmi, mert nem veszek új autót.
Kéne, mert a mostani hamarosan amerikai nagykorú lesz. 21 éves.
De! Úgy jártam, mint az egyszeri Trabantos. Mire összegyűlt az új autó ára, azt felemelték.
Mocskosul megdrágultak az autók.
Amit kinéztem az tavaly 3,5millió volt. Most ugyanolyan 4,2. Az új 5-ről 7 fölé emelkedett.
Állítólag az autógyártók a villanyoshoz emelik a hagyományos autók árát, majd azokat kiveszik a gyártásból. Viszont most még aránytalanul drága a villanyos.
Szomszéd vett villanyos Volvót 26 millióért, meg 4 millióért napelemet. De csak egy éjszakán át tudja feltölteni. Gyenge a telep. A lányomék No-ban most szereltetik a 35kW-os rendszert. Azzal gyors a töltés. Persze télen....
(#) Ódenka válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 9, 2021 / 1

Úgy vagyok az autó vásárlással, mint a nyaralással...
Valamelyik évben nem jött össze, így a Balatonra nem mentünk. Következő év sokkal jobban sikerült, így az Adriára nem mentünk.
(#) nagym6 válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 9, 2021 /

Visszajöhet még a lovaskocsi.
Következő: »»   3244 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem