Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   866 / 3607
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Nagyon jó csak kicsit hangos, meg tönkre teszi a parkettát.
(#) Action2K válasza zenetom hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Jó éjt!
Lépésfeszültség a magyrázat. Ho-hónál is et volt.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

És hogy is lehet ezt belsőleg használni?
(#) mineral válasza SALáta hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Itt olvastam a macskák hőkereső/hőkövető képességeiről. Ezt bizonyítandó most találtam is egy képet.

Cicmákok.JPG

(#) Action2K hozzászólása Dec 19, 2009 /

Eléggé befagyott a topik is. Nálunk még csak -10°C van, de állítólag megy lejjebb is még. Minden csonttá van már fagyva. Holy Moly is megfagy, ahogy a tegnapi kis rajzocska mutatja.
(#) (Felhasználó 5823) hozzászólása Dec 19, 2009 /

Mivel jobb ötletem nincs megpróbálom itt aztán majd "ráérek gondolkodni". Van egy honlapom egy honlapvarázslos site-on. Csak úgy tudom fejleszteni, hogy növelem a látogatok számát. A téma régi magyar műszerek, a cél az össszes magyar műszernek egy menű, ha van rá lehetőséged tedd fel a honlapodra az oldalam linkjét. Ha nincs csak nézz rá légyszíves! A cselekedetemért természetesen vállalom a következményeket. Tegnap úgyis túlzottan melemelegedtem a vitába, nem árt egy kis szünet!Bővebben: Link

(#) MolnarG válasza Norberto hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Igen, folytatom a Mechatronikát MSc-n. Amúgy is folytattam volna, másrészt meg a munkaszerződésem legfontosabb feltétele az volt, hogy MSc-n folytatnom kell tovább. Egyébként nem szándékozom megállni MSc után sem... szeretnék két betűt még a nevem elé pl.: Dr.

Tegnap ígértem képeket, inkább ide teszem fel, mint a Ki, mit építettbe. Annak, aki most olvassa először (Norbinak és Matyinak már meséltem róla): A szakdogámban (LED-es fénydoboz építése) Egy eszközt kellett építenem, amellyel hagyományos fényforrások és LED-ek fénye alatt végezhetünk fénytani és színtani összehasonlító méréseket. Ez egyrészt egy kétkamrás fénydoboz, másrészt egy 8 csatornás áramgenerátor megépítését jelentette. Sajnos nagyon sok dologra nem volt időm... 1 félév erre nagyon rövid idő. Az áramgenerátorokat vezérelhetjük kézzel-potikkal, vagy digitálisan (dsPIC33...). A digitális vezérlés lényege az lett volna, hogy egy számítógépen futó algoritmus által kiszámolt paramétereket átadunk kontrollernek, amely a 8 különböző LED füzér áramát a kívánt értékre (és ez által a kívánt spektrumra) állítja. Nos ebből sajnos csak annyira volt idő, hogy működik a digitális vezérlés, de az is csak kézzel, gombokkal választhatjuk ki a csatornákat, a lépésközt és növelhetjük vagy csökkenthetjük az áramot, pc-vel való összekötésre nem maradt idő. Az idő rövidsége, a műhelyben rendelkezésre álló alapanyagok, és a rendelkezésre álló pénzből ezt tudtam kihozni. Ma már teljesen máshogy fognék neki, és rövidesen neki is állok majd egy sokkal jobb műszer fejlesztésének.
És akkor pár képben 4 hónap munkája...
(#) Norberto válasza MolnarG hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Fain.

Ezzel a szerkezettel kapcsolatban van még kérdésem: ITT
(#) DuMatyi válasza MolnarG hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Utána jár még a PhD is... Ha szeretnél betűket a neved elé, egyszerűbben is megoldhatod, például: Ifj. Viccet félretéve: meglesz az a PhD, nem kell aggódni, főleg nem ilyen diplomamunkával,és ez még csak BSc. Tényleg nagy projekt, ezt mondjuk MSc-n lehetett volna elsütni. HA rágyúrsz erre, vagy azt a másikat csinálod meg, amit mondtál, megvan a MSc diploma munkád is. Kérdés, hogy a PhD megéri-e az erőfeszítéseket (2 felsőfokú nyelvvizsga, konferencia előadások, 3 év doktori iskola...). Tanszéki mérnök lehetsz PhD nélkül is. Másrészt: minden sajnos csúszott lejjebb. Ma ha nincs Barchelor végzettséged az gáz, ha van, az meg kit érdekel (Stadi szavait idézve), azaz a Barchelor lecsúszott az érettségi szintjére, a Master a régi főiskolai szintre, a PhD meg a régi egyetemi szintre, tehát ma egy B-s oyan munkakört lát el, mint 25 évvel ezelőtt egy érettségizett, egy M-s, mint egy 25 éve főiskoláról kikerült munkavállaló, és egy PhD-s körülbelül azt, amit anno egy okleveles mérnök.
(#) bankimajki válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Ez jó, főképp a legutolsó mondat
(#) (Felhasználó 5823) válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Köszönöm a segítő klikkeket! Szépen szaporodik!
Leiszt Jani
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Üdv.

Nagyon kulturált, áttekinthető oldal, és ráadásul részletes, rengeteg fényképpel. Nekem, tetszik.

Nemtudom ki nem vette észre, de itt ömlik a hó! Végre!
(#) highand válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Ma este a rallysok hóautózni mennek, ti is meg vagytok hívva. Akit érdekel, az hívjon fel.
(#) (Felhasználó 5823) válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

És ha elegendő segítség érkezik az összes magyar műszer felkerül! Libus már biztosított a támogatásáról! Itt ragadnám meg az alkalmat akinek van ilyen régebbi EMG, TELMES, RADELKIS, HIKI, FOKGYEM, HT műszere csináljon róla képeket (akár a belsejéről is) és küldje el az email címemre. Ugyanez vonatkozik a cégekre vonatkozó bármilyen dokumentumokra.
A segítséget előre is köszönöm!
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Nekem például rengeteg Szkóp dokumentációm van, de nem találom. :no:

Korábban volt egy adatvesztésem, amikor az összes RT évkönyv elveszett, meg jó pár anyag, és lehet ez is annak az áldozata lett.
(#) _ampervadasz_ válasza highand hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Köszi (-önjük) a meghívást. Nem lenne rossz eljutni oda, de sajnos, be vagyok korlátolva pénz szűke miatt.
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Látom, fogékony talajra hulltak szavaim.

Kis angol nyelvlecke: nem Barchelor, hanem bachelor. Ami agglegényt jelent, magyarul semmi köze a témához. A baccalaureus-t "rövidíti" így az angol, ez pedig meglepő annak fényében, hogy egy csomó betegségre használják a köznyelvben azok latin elnevezését...
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

ampi!

Nem ismersz valami módszert, hogy mit lehet tenni olyankor, amikor egy (vagy több) fájl nem olvasható pl. egy 2006-os kiírású DVD-n?

TDK, tehát elvileg jó minőségű alapanyag lenne, de pár fájl mégsem olvasható a lemezről.

Nincs valamiféle segédprogram, ami addig nyüstöli az olvasót, amíg ki nem olvassa, akár bájtonként a DVD-ről az adatot?

Ami még furcsa, itt van egy olyan DVD most az olvasóban, amelyen van egy ZIP fájl. Nem másolható a gépre, olvasási hibával elszáll másolás közben. A ZIP fájlon belül van egy rakat kép, és van egy mappa, s ezen belül ismét képek. A mappában lévő képeket gyönyörű szépen meg lehet nyitni és olvasni. Holott azok is a ZIP fájlon belül foglalnak helyet. Hogy is lehet ez? :eek2:
(#) tungsram válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Nekem viszont befagy a s..... Elállt a hóesés viszont nálunk ez egyet jelent: nagyon hideg lesz.
(#) tungsram válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Nekem megvan egy jó pár Rádiótechnika mondd meg melyik kell áttolom.
(#) Doncso hozzászólása Dec 19, 2009 /

Bocsi srácok, nincs valakinek ötlete, hogy ILYEN szalagot, hogy vágjak el? Az lenne a problémám, hogy nagyon széles, nem akarom elfűrészelni, mert szerintem megsérülne a széle, és amikor használok belőle, akkor szerintem beszakadna, van ötlet?
Üdv.
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Másik meghajtóban próbáltad olvasni a lemezt? Nem mindegyik olvas egyformán jól.

Sajnos ha esetleg már a felírás rosszul sikerült, azon nehéz segíteni.

A ZIP fájl azért működik a leírt módon, mert van benne "tartalomjegyzék". Ha ez nem sérült, akkor az összes olyan fájlt ki lehet csomagolni, ami nem hibás adatterületen fekszik.

Régebben a Plextor írók nagyon jól olvastak. Két emlékezetes tapasztalatom van velük: egyszer egy sugárirányban félig szétrepedt CD-t olvastam be egy ilyennel, máskor meg egy olyan gyári audio CD-t rippeltem csont nélkül, amit több másik meghajtó még csak nem is látott.
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Nagyon egyszerű a dolog, nem ismeretlen a jelenség.

A zip -et azért nem tudod másolni, mert ténylegesen valamelyik része elveszett, nem olvasható sérült szó szerint, vagy a lemezolvasó fejegysége kifáradt, nem eléggé érzékeny már.
Ekkor még megnyitható, és az éppen maradt területekről kitudod szedni a képeket. Akkor nem tudod megnyitni a zip fájlt, ha az a fájlok információt (továbbá CRC kód) hordozó kód táblázat válik olvashatatlanná. Nincsen más dolgod, megnyitod comanderben a zip fájlt CD -ről és kijelölsz minden benne lévő fájlt. Amit nem tud olvasni, arra nyomd azt hogy: Mindet kihagya

Továbbá létezik olyan program amivel kitudod nyüstölteni a CD -ről a lemezről az adatokat, persze nem éppen az a célja hogy sérült cd -t javíts vele.

Egyszóval ezzel a programmal, kitudod menteni lemezképfájlba a CD lemez tartalamát, még akkor is olvasható állapotban, ha annak tartalma sérült. Ezzel talán lehetségessé válik, minden információ kinyerése.
Oldottam még meg így adatmentést, és minimum 30 -40% -ban segített is.
(#) _ampervadasz_ válasza tungsram hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Köszönöm az ajánlatot, majd januárban imi -től (Imi65) megkapom, több giga terjedelemben.

Addig meg szép türelmesen várok, és adig forrasztgatok, most van mit.
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Köszönöm, ezt az utóbbi ajánlásodat kipróbálom én is!
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Tipikus élményeim:

NECC* DVD iró. A CD - ket gyönyörűen tudta írni, a DVD -k, bármilyen sebességgel írtam, veszítettek hamar adatot.

A legjobb hibás CD DVD kiolvasására.

Plexsztor* Az előzőnél nem roszabb, viszont "szebb" volt az írás vele.

LG$ DVD combó: A legjobb olvasási minőséggel rendelkezik, mind közül. A salétromfröccsös RW - CD -t is kitudta nagy nehezen olvasni.

ASUS DVD iró: Nagyon jó minsőégben ír, egy lemezt nem rontott el soha. Hibás lemez kiolvasása már nem olyan eredményes, a combó simán megalázza.

Remélem tudtam segíteni. Legalább 6 éves tapasztalatom.

*=szándékosn írtam így, mert tilos a reklám.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 19, 2009 /

Mi van itt?! Mindenki hócsatázik?
(#) zenetom hozzászólása Dec 19, 2009 /

(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Nem tudom mi van, de én itt vagyok, csak költözködök egyik gépről a másikra. Ma megjött az új laptopomhoz a törött kijelző, amiből átraktam a háttérvilágítás csövét és már tökéletesen működik. Már csak cuccolok átfelé rá.
(#) zolee1209 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Igen!

Találat.jpg

Következő: »»   866 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem