Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RFT SC-1800/1810

Témaindító: FLaci81, idő: Dec 25, 2010
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Sittes86 válasza birs hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

A cuccot ingyen szereztem, amit kinéztem 2x100W-os erősítő 6 312.5 Ft.

Paraméterei:
A KIT alapját a TDA 7250 áramkörének jellemző kapcsolása adja. Az IC kimenete vezérli a Darlington kapcsolású végfokot. Megfelelő transzformátor az A fejezetben található.
Tápfeszültség: ą10 V ... ą45 V
Névleges tápfeszültség: ą33 V
Hangszóró impedancia: 4 Ohm vagy nagyobb
Frekvenciamenet: 15 Hz...40 kHz (+0, -3dB)
A KIT nem tartalmaz hűtőbordát!

Vélemény?

Még nem rendeltem meg, amíg itt nem kapok biztos választ, hogy belehet építeni...

ne116.jpg

(#) Sittes86 válasza birs hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Szerinted megvehetem, ki tudom cserélni, beépíthető?
Azért kérdem, mert jelenleg nem kapható, elő kell rendelni, és akkor talán január utolsó napjaiban hozzám kerül, de amíg nem kapok 100%-os választ, nem akarom feleslegesen megrendelni.
(#) mindenes válasza Sittes86 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Üdv.
Tápfeszültség szempontjából meg felelne a kit, de teljesítmény szempontjából már nem, a trafóban nem lenne elég teljesitmény a 2x 100 watthoz. Inkább valami kisebb teljesitményű kittet nézzél ,ami hasonló teljesitmény leadására képes mint a 2x TDA2030.
(#) Sittes86 hozzászólása Jan 19, 2011 /

Értem...

Pont az lett volna ugye a cél, hogy a 2X18W-ot (TDA2030) lecseréljem (jóval) nagyobb teljesítményre...
(#) kovictor hozzászólása Jan 24, 2011 /

Sziasztok!
Nemrég hozzájutottam egy RFT SC 1920 copactsystem-hez!
Azt szeretném kérdezni hogy hogy lehetne megoldani hogy egy Jack bemenet legyen rajta? Egy mikrofon bemenet van csak nemtudom hogyha arra kötöm az mp3 vagy bármilyen lejátszót az minőségben szépen fog e szólni??? (de éppen ezt kipróbálhatom mindegy!)
Ja és mégegy a hozzá tartozó BR 26 classic hangszó mélyközépsugárzójáról lerohadt a gumi membrán (nemtudom pontosan mi a neve de a külső gumigyűrűről van szó)!
Neten leltem olyat ha javítgatni szeretném de az 39 euro!!!
Azt szeretném megkérdezni hogy ha pl újat vennék bele akkor milyen alternatívát ajánlanátok???
(#) GARFIELD13 válasza kovictor hozzászólására (») Jan 24, 2011 / 1

Szia!
Gyors netes kutakodás alapján a 1920 a 1810 lemezjátszóval és programozható FM résszel megfejelt változata.
Ha a CASS és a PHONO gombot egyszerre lenyomod, akkor a CASS2 vonali bemenet szól a készüléken. Annak a hátlapon van egy ötpólusú DIN bemenete. Tiszteldd annyira a már nem létező ország (DDR) termékét, hogy nem a csatlakozót barkácsolod át jack-re hanem veszel hozzá egy ötpólusú din - jack lengő alj végű kábelt és a kívánt bemenet minden egyéb barkácsolás nélkül rendelkezésre áll, valamint Honecker elvárs átka sem sújt le rád.
A mikrofonbemenet jelszint s impedancia miatt sem lenne szerencsés ilyen bemenetként SZVSZ.

A hangszórónál meg mérd le a membrán és a fémkosár átmérőjét is és a H2000-nél remélhetőleg lesz hozzá habszél emberi áron, amit a méretek alapján tudnak neked küldeni. Ha te akarod javítani, akkor nézz át az itteni hangszórójavítás fórumba alapozásként. Amit még kiemelnék, még ez a hárombetűs DDR hangszóró sem érdemel hárombetűs peremet.

Ha ezzel is elkészülsz majd, akkor jó zenehallgatást kívánok eme retro készüléken.
Üdv.
(#) kovictor válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Nagyon köszönöm szépen a választ!
És igen én is arra szerettem volna kilyukadni hogy ne kelljen barkácsolnom vele mert ez a csatlakozós megoldás azért mégis szebb és kúltúráltabb is!
A hangszóróval kapcsolatban meg azt is köszi és még olvasgatok!!!
(#) konam válasza FLaci81 hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Szia ha csak töröl a deck attól még lehet oszcillátor hiba.Nézd meg az előmágnesező feszt! az nagyon fontos.Kb. sima kazettánál 8-10V kell érni de váltó!!Üdv.
(#) l0m3x hozzászólása Aug 31, 2011 /

Szép napot...

kaptam egy ilyen RFT SC-1800/1810-as cuccot és szeretném erősítőjét használni a géphez, csak azt nem tudom hogy a DIN hogy van bekötve, tuna valaki segíteni?

Előre is köszönöm...
(#) GARFIELD13 válasza l0m3x hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Szia!
Megfejtve az újmagyart, akkor az SC1810 casseivert szertnéd erősítőnek használni a számítógéphez.

Kell egy vonali kimenet a hangkártyán, egy kisjack-rca sztereo kábel, egy rca lengő alj-5 pólusú DIN kábel., ezekkel csatlakozz fel a hátsó magnóbemenetre (a lemezjátszóbemenet a RIAA korrektor miatt nem lesz jó). NE vezéreld túl a hangkártya kimeneti jelével a készüléket, mert nem fogja tolerálni.

Ha mindenféleképpen forrasztgatni akarsz, akkor e-mailben küldtem egy doc állományt a különféle kábelekről, csatlakozókról, stb. Ennek segítségével egy lépésben készíthetsz kisjack-5 pólusú DIN csatlakozó kábelt.
Jó zenehallgatást.
Üdv.
(#) l0m3x válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Nagyon szépen köszönöm
(#) l0m3x hozzászólása Szept 8, 2011 /

Sziasztok...

Az lenne a problémám hogy az eszköz körülbelül 50 perc elteltével brummogva kezd szólni. Szerintetek mi lehet?
Csak a burkolatot vettem le mióta megkaptam és nagyon poros 3mm biztos van itt-ott, de nem kezeltem. gyári hangfallal üzemeltetem. Ja és nem koppon, kb. 50-70%-on...

Előre is köszi...
(#) torok72 hozzászólása Dec 18, 2011 /

Sziasztok.Van egy rft sc1810 az a gond vele hogy kazetta hallgatás közben ha monóban van mind a két hangfal szol ha át kapcsolom sztereóba csak az egyik szol a másik meg csak recseg hol keressem a hibát előre is köszönöm
(#) torok72 hozzászólása Dec 18, 2011 /

És még lenne egy kérdésem hogy basszust miért nem bírja rft sc 1810
(#) Zs_21 hozzászólása Jún 1, 2012 /

Sziasztok! nemrég szert tettem egy ilyen erősítőre,és problémáim vannak vele.amint bekapcsolom a magnó részen azonnal elindul a lejátszás funkció,pedig egyik bemenet választó sincs benyomva,és a V707 jelzésű ic amin a pici hűtőborda van másodpercek alatt felmelegszik.Ha valaki találkozott már ilyennel,az jelezze,bármilyen segítség sokat segítene!
(#) FLaci81 hozzászólása Júl 30, 2012 / 1

Sikerült vennem egy alkatrésznek való RFT SC-1810-est a már meglévő példányom mellé.
Amit vettem annak nemjó a rádiója (nem fog be egyik sávon se semmit csak zaj van) az erősítő bal oldala picit halkabb, ennyi baja van.

Viszont nekem a kazettás rész miatt kellett, hogy "végre" tudjon normálisan felvenni.

A készülékem aljában lévő viszonylag nagy panelt (ahová a fejek és a szalagválasztó kapcsoló vezetékei futnak be, egy az egyben kicseréltem a donorból kioperált panelra ami ugyanúgy néz ki nyilván hiszen egyforma készülékekről van szó!

Az eredmény nem változott, még mindig recsegést rögzít a szalagra a készülék...

Kíváncsiságból visszaraktam ezt a kicserélt a panelt a donorba hálistennek abban is működött a magnórész, kipróbáltam azon is a felvételt mondjuk külső jelforrásról és a donor is ugyanúgy recsegést vett fel a kazira épp ugyanúgy mint az enyém.

Kérdem én ez nem valami betegség vagy típushiba ennél a szériánál?
Az egy dolog, hogy az enyém ezt csinálja, na de hogy a nemrég alkatrésznek vett példány is ugyanezt a jelenséget produkálja az már kicsit fura...

Egyenlőre nem tudom mi lehet a gond, mosolyszünet következik és gondolkodás hogyan tovább...
(#) dorian2194 hozzászólása Jan 21, 2014 /

A minap kaptam egy RFT SC 1800-as erősitőt, azzal az indokkal hogy nem müködik, bele is néztem egyből és láttam h a végfokon a biztositék nem jó, kicseréltem egy ugyanolyanra, be is dugtam kiprobáltam, a jobb oldal szol szépen, a hütőborda viszi a meleget, viszont a bal oldal nem csinál semmit, a hűtőborda se melegszik, valaki tapasztalt már ilyen problémát? Ha igen megoszthatja velem a teendőket, esetleg ha van valakinek beültetési rajz hozzá azt is megköszönném.
(#) Gyu hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Sziasztok!
RFT SC 1800 casseiver tunerja FM sávon (lehet hogy más sávon is, de nem próbáltam) időnként elhangolódik pár Mhz-et.A tápok stabilan megvannak benne, potmétereket, kapcsolókat befújtam kontakt sprével és át mozgattam őket de nem javult.Valakinek lenne ötlete, hogy mi lehet a baja?
(#) Gyu válasza Gyu hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Sikerült rájönnöm a hiba okára.A V101, V102, V103 varikap diódákat kicseréltem és jó lett.
(#) pana-papa hozzászólása Feb 1, 2024 /

Üdv mindenkinek!
Közel 10 év fórum szünet után talán még valaki hajlandó válaszolni a problémámra. Adott ez az NDK-s csoda, ami műhelyrádióként teljesen jól tette a dolgát. Aztán vagy 5 éve szekrénybe került, mert egy "D" osztályú 2.1 erősítő vette át a helyét, amit mobilról flac fájlokkal kergettem, viszont most felmerült az igény, hogy jó lenne ismét rádiót hallgatni. Elővettem a motyót és megdöbbenve tapasztaltam, hogy az FM érzékenysége a baltanyélhez hasonló. Kb 2 km-re vagyok az adótól, a teraszról simán rálátok, ennek ellenére a rádió 2-3 leddel jelzi a térerőt és a stereo led vagy világít, vagy nem. (antennaként egy 70 cm-es vezeték van az antenna csatiba dugva) A készülék korábban nem így működött, egy ilyen madzaggal a fél ország adóit befogta. Szeretném megjavítani a cuccot, segítő hozzászólásokat szívesen fogadok, de a "neten is vannak rádiók, hallgasd azt a 2.1-en" posztokra nem vagyok kíváncsi.
(#) Gafly válasza pana-papa hozzászólására (») Feb 1, 2024 /

Idézet:
„Közel 10 év fórum szünet után talán még valaki hajlandó válaszolni a problémámra.”

Ez így nem egyszerűen nem igaz, például most karácsonykor is volt egy hozzászólásod.
Meg miért is ne válaszolnánk?

Nekem ami elsőként az eszembe jutott, NDK cucc valószínűleg keleti normás volt nálunk meg volt egy normaváltás.
Ha igazam van, az is csoda, ha veszel egyáltalán valamit...
De nehogy kidobjad.
(#) pana-papa válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2024 /

Szia!
A készülék FM kétnormás és hidd el, tudom hogyan kell átkapcsolni. Mint leírtam, veszi a 100,4 MHz-es adót, csak baromira érzéketlen.
Egyébként a 10 év fórumszünet kapcsán nem a saját aktivitásomra utaltam, hanem arra, hogy ebben a topicban majd 10 éve nem volt bejegyzés.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2024
(#) Gafly válasza pana-papa hozzászólására (») Feb 1, 2024 /

Idézet:
„ebben a topicban majd 10 éve nem volt bejegyzés”

De mostmár van (felülre is került), ez így működik.
(#) dB_Thunder válasza pana-papa hozzászólására (») Feb 2, 2024 /

Van hozzá rajz, ez sok időt spórol!
Én a V202 is azaz a A4100D típusú IC környékén kezdenék, miután alapvetően ellenőriztem a tápfeszültségeket, elkókat! Gyanítom az egy KF erősítő, adatlapját meg kellene nézni melyik lába mire jó.
(#) Gafly válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 2, 2024 /

Minden kívánságod ilyen gyorsan teljesüljön, itt az adatlap.
(#) dB_Thunder válasza Gafly hozzászólására (») Feb 2, 2024 / 1

Legyen!! Akkor kérnék 100 ezer USD-t minden hónap első napján!

Én nem akarom nézegetni az adatlapot, nem én javítok!
(#) pana-papa válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 16, 2024 / 1

SZÓL A RÁDIÓ (LGT) SZÓL A RÁDIÓ..
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólását, de végül is más módon orvosoltam a problémát. Jobban belegondolva nem 5, inkább 15 éve hevert a szekrény polcán a készülék, ami nem volt kitéve szélsőséges körülményeknek, kb 10 és 25 °C között volt tárolva, de ennyi idő alatt még a békebeli ólmos forrasztóanyagok is el tudnak repedni. 62 évesen esélyem nem volt, hogy bármilyen nagyítóval megtaláljam a repedést, így neki estem a panelnek flux-szal, ónnal és Weller kollégámmal és az egészet átforrasztottam. Pontosan nem tudom, mit csináltam, de az a lényeg, hogy most SZÓL A RÁDIÓ...
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem