Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   135 / 213
(#) reloop válasza gyula66 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Ez a tervező program témája, nem a nyomtatott áramköré, ez a helye a kérdésednek. Off lenne itt a részletekbe bocsátkozni.
(#) gyula66 válasza reloop hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Igazad van ,bocsánat. Nem néztem utánna, hogy van -e ilyen témájú fórum.
(#) havranarpi hozzászólása Márc 2, 2016 /

Sziasztok!
Abban valaki tudna segíteni hogy a sprint layout tud-e valahogyan dxp. Kiterjesztésbe menteni? CNC-vel való maráshoz
(#) Pali79 válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Nem tud. Viszont HPGL-be tud exportálni, azt a legtöbb CAM fel tudja dolgozni.
(#) Alkotó válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

A leírásom 8.1.8.3 pontja az, amire szerintem gondolsz. Ez külön fejezet a CNC-vel való panelgyártáshoz, ahol sok-sok paraméter megadása után, ténylegese útvonalat generál a program. Ezt a kimeneti állományt több fórumozó sikeresen használja.
(#) cassis hozzászólása Márc 4, 2016 /

Megvan valakinek a TQFP44.LMK makro?
Ha igen megtenné hogy felteszi ide?
Előre is köszönet érte!
(#) zenebolond válasza cassis hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Ez jó?
(#) cassis válasza zenebolond hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Jó lesz igen, köszönöm.
(#) Pali79 hozzászólása Márc 9, 2016 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha megvásárolom a programot, kapok róla valamilyen számlát? Cég részére szeretném megvenni.
(#) steelbird válasza Pali79 hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Szia.
Kapsz, de kérdés az, hogy a cég el tud-e számolni egy külföldi (német) számlát.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2016
(#) Pali79 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Elméletileg el, de közbe látom, hogy magyar cég is árulja, nagyjából ugyanazon az áron csak forintért. Inkább tőlük rendelem meg.
(#) Alkotó válasza Pali79 hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

A magyar cég kifogástalan számlát adott nekem.
(#) Pali79 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Igen azt gondolt, csak először azt hittem, hogy csak a külföldi gyátótól lehet megrendelni.
(#) mazso1988 hozzászólása Márc 14, 2016 /

Sziasztok.
TO263 smd alkatrészhez (LM2576S) nem lenne valakinek esetleg makrója?
(#) orcika70 válasza mazso1988 hozzászólására (») Márc 14, 2016 /

Nekem ilyen van, ha megfelel.
(#) mazso1988 válasza orcika70 hozzászólására (») Márc 14, 2016 /

Tökéletes
Köszönöm.
(#) devergo74 hozzászólása Márc 17, 2016 /

Sziasztok.
Letöltöttem a Sprint layout-programot, lenne pár kérdésem vele kapcsolatban.
1,Nyomtatás, olvastam hogy a pdf creatort érdemes használni, ez azt jelenti, letöltöm, telepítem, majd pdf creatort jelölöm ki, a layoutban alapértelmezett nyomtatóként?
2,Próbálgattam a layout programot, és amikor ellenőrzöm a nyák tervet, kiírja hogy a szita vonal túl keskeny, ez mit jelent?
3,Bármilyen alkatrészt beteszek, az alkatrész szimbóluma előtt, vagy kicsit eltolva megjelenik 2db-pont, ezeknek mi a szerepe?
Köszönöm az infókat.
(#) Pali79 válasza devergo74 hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

0. a fórum tetején van a sárga mezőben Alkotó részletes leírása. Az kellene elolvasni, értelmezni, használni ha már volt olyan kedves és közzétette ezt az igen értékes munkát.
1. Igen, pontosan így ha PDF-et akarsz csinálni belőle. Nekem pl az a tapasztalatom, hogy pdf-ből nyomtatva nem lesz olyan szép a rajzolat mintha egyenesen a programból nyomtatnám, de ez lehet nálam valami hiba.
2. Nem tudom, keresd meg a leírásban.
3. Amikor beteszed az alkatrészt megjelenik egy ablak amiben pozíciószámot és értéket adhatsz az alkatrésznek. Ha üresen hagyod a mezőket és OK-ot nyomsz a felirat helyét jelölő pontokat látod. Ha nem akarod a feliratokat használni a felugró ablakban cancel-t kell nyomni és akkor nem lesz pont a helyén. (Ez is benne van a leírásban!)
(#) zenebolond válasza devergo74 hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Szia!

Én is közvetlen a programból nyomtatom, és nincs semmi gond, tökéletes képet nyomtat. Nem kell vesződni más programokkal.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2016
(#) devergo74 hozzászólása Márc 18, 2016 /

Köszönöm mindkettőtök válaszát.
Igen olvastam Alkotó fórumtárs írását, az 1-pontban a kérdésem, megerősítés jellegű kérdés lett volna. A 2-kérdés viszont még nem egészen világos, de megpróbálok utánakeresni, mit is jelenthet az a szita vonal, és miért írja ki, hogy túl keskeny.
(#) pjg válasza devergo74 hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

A drc panelen ami nem kell kapcsold ki. Nekem csak a réz van bekapcsolva a minimum távolságnál.
(#) devergo74 válasza pjg hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Kikapcsoltam, megnézem hogy így egy nyomtatás után, milyen lesz a nyákterv.
(#) devergo74 hozzászólása Márc 18, 2016 /

Még valami, a rétegeknél a betűjeleknek van valami jelentőségük, értem ezalatt, nálam nincs C2, vagy S2, hanem helyette F2, A2-van.
(#) pjg válasza devergo74 hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Milyen nyelvű az a program?
(#) devergo74 válasza pjg hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Magyar, akkor lehet hogy azért különbözik, ez idáig nem is jutott eszembe.
(#) Travolta válasza devergo74 hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Magyarban: A=Alkatrész oldal, F=Forrasztási oldal
Angolban: C=Component, S=Soldier.
(#) Alkotó válasza Travolta hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Vicces ha én angolozok, aki még a magyarral is bajban van...
A Soldier az inkább valami katonásdi lehet, aligha van ide bármi köze.
A C=Copper és az S=Silkscreen, illetve ezek alsó és felső oldali változatai. Igazolásképpen mellékeltem két képet.
(#) devergo74 hozzászólása Márc 19, 2016 /

Tudna valaki feltenni egy egyszerű erősítőről készült nyáktervet,amit a sprint-tel készített? Szeretnék tervezni egy egyszerű kis erősítőt, de nem nagyon akar összejönni. Gondoltam egy működőképes terv alapján könnyebb lenne.
(#) niedziela válasza devergo74 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Tedd fel a kapcsolást, meg amit eddig rajzoltál.
Két egyszerű között is lehet ég és föld különbség
(#) devergo74 hozzászólása Márc 19, 2016 /

Kapcsolási rajzot a neten találtam, és ez alapján szerettem volna megtervezni a nyákot próbaképpen. Sajnos eléggé belebonyolodtam, így töröltem. Nem azt szeretném kérni, hogy valaki ezalapján elkészítse helyettem, hanem egy kész, működőképes tervet szeretnék, ami alapján elkészíthetném a sajátomat. Remélem valamennyire érthető a kérésem.
Következő: »»   135 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem