Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   586 / 1159
(#) sastas01 válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Ez hardverhibának tűnik. Ha újraindítással eltűnnek akkor lenne windows.
(#) Ferencz Dominik válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Ez tetszik! Amikor meg a boltba nézegettünk egy másik ugyanilyet annak meg a touch padja nem müködött.
Akkor biztosan az is hardveres hiba lessz, hogy amikor megnyomom a SD kártya foglalat feletti részt akkor nem érintkezik, a videókártyáról nem is beszélve…
(#) sastas01 válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Ne beszél butaságokat. A Touchpad kikapcsolható. A WIFI, is, de akkor azt vissza tudnád kapcsolni. Na jó, ha a driver újratelepítés nem segít, akkor lehet hardverhibára gyanokdni. Persze a windows segíthet, (de gondoltam a driver újratelepítés már megvan....)
(#) Ferencz Dominik válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Én is tudom, de az tényleg nem ment mert az az "informatikus ember" se tudott vele mint kezdeni a BIOS-ba se. Amúgy azért mondtam, hogy a windows szórakozik mert nincs aktiválva aztán lehet, hogy direkt kapcsolja ki .
(#) elektros90 válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Mit jelent, hogy elmegy a wifi? Nincs hálózathoz csatlakoztatva, vagy a modul "kikapcsolt" állapotban van?
(#) Ferencz Dominik válasza elektros90 hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

A win 10-ben van egy ablak aminél repülögépes módot meg wifit lehet bekapcsolni. Aztán 20 percnyi netezés után belém hasít a tudat, hogy már megint ott ágaskodik a kis csillag a wifi ikonja felett. Rányomok és azt írja nem elérhetö aztán a repülögépes módot bekapcsolom és vissza de semmi.
(#) steelbird válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Más wifi hálózatot lát olyankor a gép?
Látom, mobil telóval (is) netezel. Olyankor a mobilról is elmegy a wifi modemetek jele?
Nem UPC -s ubi modemetek van véletlenül?
(#) Ferencz Dominik válasza steelbird hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Semmit nem lát és telefonon müködik tökéletesen meg mának is szóval a gépen van a baj.
Amúgy UPC a szolgáltató de milyen az az ubi modem? Ilyen egybe modem meg router is de azzal még nem volt baj de nagyszüleimnél meg nemrégen halt meg az a UPC-s modem.
(#) steelbird válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Akkor egyértelműen a gépeddel van gond. Először frissíteni kellene a driverét a gépedben lévő wireless modemnek. Ha azzal nem oldódik meg, akkor valószínűleg hardver hiba, de mérget ne vegyél rá, mert a win10 nem biztos, hogy kompatibilis a régebbi gépekkel, úgyhogy előfordulhatnak esetleg ilyen problémák a win10 miatt is.
Az új, nagy, fekete, sok ledes modemüket hívják a UPC szerelői "ubis" (uborkásüveg?) modemnek. Tele van 100-szoros fényű ledekkel, világít, mint a karácsonyfa...
Nálam egy év alatt kettőt cseréltek, mindkettőt ugyanazzal a problémával, fagyogatott, megszakadt, kimaradt a net. Kaptam egy régebbi tipust a végén, az hibátlanul ment.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2015
(#) elektros90 válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Szia! Tegyél fel egy live linuxot egy USB kulcsra, aztán próbáld meg azzal, hogy mit csinál.
(#) Ferencz Dominik válasza elektros90 hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Ez jól eltaláltad mert pont most írtam ki a TAILS-t egy USB 3-as pendrive ra de arról azt írják, hogy az nem tudja használni azt a beépített kártyát és venni kellene. Külsö USB-set. Én is kipróbáltam és nincs net rajta.

Mi a tipusa a wifi kártyádnak?
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2015

Broadcom 802.11

Na és sima ubuntuval nem akarod kipróbálni?

Majd kipróbálom de csak pár nap múlva tudom.
(#) golem hozzászólása Dec 23, 2015 /

Köszönöm a segítséget. Jó lett az alaplap van egy service kapcsoló rajta és az volt szerintem elkapcsolódva.
(#) Szabi1 válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Én ma szórakoztam egy ASUS X551MA típusú laptoppal, szintén Broadcom 802.11 wifi kártyával. Windows 8.1-el került hozzám, de újra kellett telepítsem, windows 7-est akartam telepíteni, de mindig BSOD jelent ment Bootoláskor ("bios is not fully acpi compliant"). Flash-eltem a BIOS-t a legújabbra, így feltelepítette a windows 7-est de a WIFI kártya nem működött rendesen sem 64 sem 32 bit-essel. Végül windows 10-et raktam rá classic shellel, azótan a Wifi működik, nem telepítettem semmilyen drivert alapból felismerte. Próbáld meg törölni a Wifi-d driver-ét és próbáld használni a Microsoft-os "stock driver"-t
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2015
(#) Ferencz Dominik válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Köszönöm majd megpróbálom. De hogyan tudtad 8.1 után a 7-et felrakni? Mert tudomásom szerint csak úgy lehet, hogy formázni kell az egész meghajtót amire az fel lett téve.
(#) Annonymus hozzászólása Dec 25, 2015 /

Sziasztok
Most kaptam egy Samsung 850 Evo 250gigás SSDt beraktam a gépházba és rádugtam a kábeleket
Telepíteni akarom a win7et az SSDre és az lenne a kérdésem hogy hogy tudom átállítani a biost SSDhez?
(Gigabyte alaplap, WD green HDD)
(#) Gabó válasza Annonymus hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Szia!
Pontosan mi is érdekel? Hogy legyen ez az elsődleges boot lemez?
(#) Annonymus válasza Gabó hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Egyrészt hogy legyen az elsődleges bootlenez ,meg azt hogy állítsam át hogy most hddn van a gép és hogy átálljon ssdre (hogy ne végezzen felesleges írás olvasás ciklusokat) meg amit ilyenkor kell

image.png

Ja, elsőnek az alaplapon az elsődleges sata portba dugd, a biosba meg megkeresed a boot priority részt, és elsőnek állítod az ssd. Konkrétan nem írtad milyen a lap, ezért hogy keresd pontosan nehéz megmondani(uefi vagy sima).
Itt egy jó kis olvasni való az ssdkről: SSD-k beüzemelése
De gugliba van még sok írás.
(#) Annonymus válasza Annonymus hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Meg a Samsung adott hozzá egy lemezt; one-stop install navigator manual & software ezt mikor és mire használjam?
(#) Bakman válasza Annonymus hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Idézet:
„ne végezzen felesleges írás olvasás ciklusokat”
Felesleges ezen rugózni, attól nem fogja sokkal tovább bírni az SSD. A gépemben van egy, amit bizonyos okok miatt cache és letöltőlemeznek használok. OCZ Vertex Turbo (jó régi). 2012 szeptemberében lett a gépbe rakva, a rendszer kb. egy évet futott rajta. 2013 augusztusa óta mint ideiglenes tár. Most is tökéletesen teljesít.

A mai SSD-ket nem kell babusgatni. Ez is olyan visszamaradt dolog, mint a 16 órás első töltés mobiltelefonoknál. Rég nem igaz.

Az alaplap Gigabyte ga-p61a-d3
Uefi dual bios
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015

Ahogy nézem nálad a sata3 az a fehér csati, ajánlatos abba dugni. Megkeresed a biosba a boot sorrendet, beállítod elsődlegesnek az ssd-t és kész. Ez az írás olvasás, leginkább akkor van, ha kevés a memória a gépbe, és a lapozófájl is az ssdn van. Szerintem ha sok memó van a gépbe, ki is lehet kapcsolni Amúgy meg Bakmannak igaza van, ezek már nem olyan kényesek mint a kezdeti verziók.

A fehér Gsata3

Igen az.

És csak a SSDt dugjam oda?
A többi maradjon?
És a boot sorrendet hogy állítsam be?
1. A meghajtó
2. A SSD
Vagy fordítva?

A WD gondolom csak sata2 (3G/s) támogatással rendelkezik ezért maradhat. Az ssd viszont támogatja a sata3 (6G/s) ezért érdemes ezt használni.
Következő: »»   586 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem