Fórum témák
» Több friss téma |
Ez hardverhibának tűnik. Ha újraindítással eltűnnek akkor lenne windows.
Ez tetszik!
![]() Akkor biztosan az is hardveres hiba lessz, hogy amikor megnyomom a SD kártya foglalat feletti részt akkor nem érintkezik, a videókártyáról nem is beszélve…
Ne beszél butaságokat. A Touchpad kikapcsolható. A WIFI, is, de akkor azt vissza tudnád kapcsolni. Na jó, ha a driver újratelepítés nem segít, akkor lehet hardverhibára gyanokdni. Persze a windows segíthet, (de gondoltam a driver újratelepítés már megvan....)
Én is tudom, de az tényleg nem ment mert az az "informatikus ember" se tudott vele mint kezdeni a BIOS-ba se. Amúgy azért mondtam, hogy a windows szórakozik mert nincs aktiválva aztán lehet, hogy direkt kapcsolja ki .
Mit jelent, hogy elmegy a wifi? Nincs hálózathoz csatlakoztatva, vagy a modul "kikapcsolt" állapotban van?
A win 10-ben van egy ablak aminél repülögépes módot meg wifit lehet bekapcsolni. Aztán 20 percnyi netezés után belém hasít a tudat, hogy már megint ott ágaskodik a kis csillag a wifi ikonja felett. Rányomok és azt írja nem elérhetö aztán a repülögépes módot bekapcsolom és vissza de semmi.
Más wifi hálózatot lát olyankor a gép?
Látom, mobil telóval (is) netezel. Olyankor a mobilról is elmegy a wifi modemetek jele? Nem UPC -s ubi modemetek van véletlenül?
Semmit nem lát és telefonon müködik tökéletesen meg mának is szóval a gépen van a baj.
Amúgy UPC a szolgáltató de milyen az az ubi modem? ![]()
Akkor egyértelműen a gépeddel van gond. Először frissíteni kellene a driverét a gépedben lévő wireless modemnek. Ha azzal nem oldódik meg, akkor valószínűleg hardver hiba, de mérget ne vegyél rá, mert a win10 nem biztos, hogy kompatibilis a régebbi gépekkel, úgyhogy előfordulhatnak esetleg ilyen problémák a win10 miatt is.
Az új, nagy, fekete, sok ledes modemüket hívják a UPC szerelői "ubis" (uborkásüveg?) modemnek. Tele van 100-szoros fényű ledekkel, világít, mint a karácsonyfa... Nálam egy év alatt kettőt cseréltek, mindkettőt ugyanazzal a problémával, fagyogatott, megszakadt, kimaradt a net. Kaptam egy régebbi tipust a végén, az hibátlanul ment. A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2015
Szia! Tegyél fel egy live linuxot egy USB kulcsra, aztán próbáld meg azzal, hogy mit csinál.
Ez jól eltaláltad mert pont most írtam ki a TAILS-t egy USB 3-as pendrive ra de arról azt írják, hogy az nem tudja használni azt a beépített kártyát és venni kellene. Külsö USB-set. Én is kipróbáltam és nincs net rajta.
Mi a tipusa a wifi kártyádnak?
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2015
Broadcom 802.11
Na és sima ubuntuval nem akarod kipróbálni?
Majd kipróbálom de csak pár nap múlva tudom.
Köszönöm a segítséget. Jó lett az alaplap van egy service kapcsoló rajta és az volt szerintem elkapcsolódva.
Én ma szórakoztam egy ASUS X551MA típusú laptoppal, szintén Broadcom 802.11 wifi kártyával. Windows 8.1-el került hozzám, de újra kellett telepítsem, windows 7-est akartam telepíteni, de mindig BSOD jelent ment Bootoláskor ("bios is not fully acpi compliant"). Flash-eltem a BIOS-t a legújabbra, így feltelepítette a windows 7-est de a WIFI kártya nem működött rendesen sem 64 sem 32 bit-essel. Végül windows 10-et raktam rá classic shellel, azótan a Wifi működik, nem telepítettem semmilyen drivert alapból felismerte. Próbáld meg törölni a Wifi-d driver-ét és próbáld használni a Microsoft-os "stock driver"-t
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2015
Köszönöm majd megpróbálom. De hogyan tudtad 8.1 után a 7-et felrakni? Mert tudomásom szerint csak úgy lehet, hogy formázni kell az egész meghajtót amire az fel lett téve.
Sziasztok
Most kaptam egy Samsung 850 Evo 250gigás SSDt beraktam a gépházba és rádugtam a kábeleket Telepíteni akarom a win7et az SSDre és az lenne a kérdésem hogy hogy tudom átállítani a biost SSDhez? (Gigabyte alaplap, WD green HDD)
Szia!
Pontosan mi is érdekel? Hogy legyen ez az elsődleges boot lemez?
Egyrészt hogy legyen az elsődleges bootlenez ,meg azt hogy állítsam át hogy most hddn van a gép és hogy átálljon ssdre (hogy ne végezzen felesleges írás olvasás ciklusokat) meg amit ilyenkor kell
![]()
Ja, elsőnek az alaplapon az elsődleges sata portba dugd, a biosba meg megkeresed a boot priority részt, és elsőnek állítod az ssd. Konkrétan nem írtad milyen a lap, ezért hogy keresd pontosan nehéz megmondani(uefi vagy sima).
Itt egy jó kis olvasni való az ssdkről: SSD-k beüzemelése De gugliba van még sok írás.
Meg a Samsung adott hozzá egy lemezt; one-stop install navigator manual & software ezt mikor és mire használjam?
![]() Idézet: Felesleges ezen rugózni, attól nem fogja sokkal tovább bírni az SSD. A gépemben van egy, amit bizonyos okok miatt cache és letöltőlemeznek használok. OCZ Vertex Turbo (jó régi). 2012 szeptemberében lett a gépbe rakva, a rendszer kb. egy évet futott rajta. 2013 augusztusa óta mint ideiglenes tár. Most is tökéletesen teljesít.„ne végezzen felesleges írás olvasás ciklusokat” A mai SSD-ket nem kell babusgatni. Ez is olyan visszamaradt dolog, mint a 16 órás első töltés mobiltelefonoknál. Rég nem igaz.
Az alaplap Gigabyte ga-p61a-d3
Uefi dual bios A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015
Ahogy nézem nálad a sata3 az a fehér csati, ajánlatos abba dugni. Megkeresed a biosba a boot sorrendet, beállítod elsődlegesnek az ssd-t és kész. Ez az írás olvasás, leginkább akkor van, ha kevés a memória a gépbe, és a lapozófájl is az ssdn van. Szerintem ha sok memó van a gépbe, ki is lehet kapcsolni
![]()
A fehér Gsata3
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015
És csak a SSDt dugjam oda?
A többi maradjon? És a boot sorrendet hogy állítsam be? 1. A meghajtó 2. A SSD Vagy fordítva? A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015
A WD gondolom csak sata2 (3G/s) támogatással rendelkezik ezért maradhat. Az ssd viszont támogatja a sata3 (6G/s) ezért érdemes ezt használni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |