Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autó-generátor nem tölt rendesen
Ugyanilyenem van nekem is, ugyanonnan!
Teljesen jól működik!
Csupán érdekességként hoztam fel. Félvezetőkön értelmetlen agyalni, hiszen 1957-ben a ruszki traktorba nem rakott tranzisztort (bár már felfedezték ). Biztos valami mechanikus megoldása volt a szelénes egyenirányító mellé.
Szevasz!
Nem, rövid időre tudott többet is. 3 fázisú 6-12-24 V-ot adó trafó táplálta a 6 db negyed kilós diódát, amik 60 centi hosszú 10*10cm-es alu bordán trónoltak. 500-as ventilátor hűtőtte az egészet, "útközben" ott volt a terhelő ellenállás is. Igazából volt azért hibája, túl nagy volt a trafó, vagy 50kg, elég keményen tartotta terhelésre a feszültséget, ami messze volt egy akkumulátor terhelési karakterisztikájától. Felszámolásnál úgy vitték az eloxálók, galvanizálók mint a cukrot. Üdv: StMiklos
Szevasz!
Hiteka pad? Az is jó volt, de volt nekik egy gyujtásvizsgáló oszcilloszkóp TV képcsővel, hogy jól látható legyen. 4 henger együtt volt látható. Számomra szenzációs volt,hogy az ott látható görbéből, annak különböző szakaszairól mi mindent lehetett diagnosztizálni.. Üdv: StMiklos
Hello! Én ugyan magával diagnosztikával nem foglalkoztam, csak az eszközökkel. (Anno a volt igazgatónk az autóklub-nak volt tiszteletbeli elnöke és megkért hogy gardírozzam őket. Így keveredtem bele a dologba.Csak cseppet rég volt.)
A Hiteka pad nekem is tetszett, gyakorlatias volt és régen ami akkor a gépjármű elektromosságot jelentette, mindent meg lehetett vizsgálni. - A generátor töltési áramát, a fordulatszám függvényében, a szabályzójának működését. - A teljes gyújtáselosztó, kalapács, röpsúlyos-vákuumos előgyújtás szabályozást, méghozzá szemmel látható valóságában. Talán ez volt a legérdekesebb része a padnak. - A nagyfeszt a négy állítható szikraközzel, de egy adapterrel a gyertya szikraköz is vizsgálható volt nyomásra. - Mindemellett az önindító/bendix működését lehetett vizsgálni, áramfelvételt mérni, nyomatékkal. - Sőt, lendkerekek felmágnesezése is elvégezhető volt. Egyszóval, minden élesben. mint ahogy a kocsiban is ment, csak látható is volt.
Szevasz!
A Hiteka padjait azért ismerem, mert sok kiállításon együtt voltunk, külföldön is, szervizúton (én mint Mirközös) és képviseltünk mást is (Defém, AURAS, AFIT Stb.) A mi gyártmányaink bonyolultak voltak, más nem sokat tudott róla. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |