Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Jó én csak meg akartam próbálni. Már nem te vagy az első aki kicsúfol, én meg azt hittem, hogy ez kicsi már, meg örültem,mert sikerült, meg hogy meg mertem próbálni ...
Ne keseredj el ! Mindenki így kezdte ! Csak meglesz az eredménye a sok kérdezősködésnek Egészen jó !
De majd tegyél fel képet akkor is ha minden alkatrész be lesz forrasztva
Aha, okés. Nekem ez kicsinek tűnt, nem tudtam, hogy ez is nagynak számít..
Nem csúfol ki senki, ez is szép teljesítmény, csak azt akartam érzékeltetni, hogy az a film, amit nyomdában csinálnak, az olyan, amivel ennél sokkal, de sokkal kisebb smd-re is jó, amit te otthon a nyomtatóddal már nem nagyon tudsz megcsinálni. Hiába nyomtatja ki a nyomtatód, ha már nem fed rendesen és ekkor csak pocsékolod a nyákot, mert nem tudod levilágítani. A nyomdás maszkkal pedig akár órákig is világíthatod, nem fogja túlexponálni a nyákot. A házi megoldással pedig számolgatnod kell, hogy ne világítsd sokáig, mert akkor már a fekete részen is annyi UV megy át, ami nem kellene. Ilyen a nyomdás maszkkal nem történhet meg, mert ott ahol fekete, ott 100% hogy nem megy át az UV fény.
Jó mondjuk kicsit hülye hasonlat volt.
Van benne valami. Pedig azt hittem én, hogy így jó minőségeket lehet elérni... :whatever:
Ha elkészül a nyák teszek fel képet róla (és a filmről)
Épp ma küldtem el a pdf-et a nyomdába, egyébként , én kb 2-3 évig fotóztam gyárilakkos panelt tintás nyomi-írásvetítő fóliával , és a nyákok 90% a tökéletesen sikerült De ennek a technológiának is meg vannak a korlátai .
Sok sikert ! Mész hétvégén a börzére? Én nem fogok, mert múlt hét végén átbuszoztam, úgyhogy, most már vettem cuccot. Majd számolj be, mi volt !
Csak azt akartam érzékeltetni, hogy ez még nem "igazi" smd nyák, mert ezt még kézzel is meg lehet rajzolni.
Hát nem tudom nembiztos hogy lesz időm elmenni
Én ezt csináltam a múltkor egy réteg pausszal, gyári fényérzékenyre. Minolta 1350 1200x1200 állásban.
Sajnos én Szeged mellett lakom , nekem már 650+áfáért
is jó , De itt kisebbet is levilágítanak , tehát nem olyan drága .
Szép gratulálok A panelt is lefotózod ?
Sziasztok.
Én lézernyomtatót használok, de az a problémám, hogy kevés, ill vékony réteg festéket nyomtat. Már mindenféle beállítással próbálkoztam. A toner új. Nyomtató Canon LBP660. Ha kétszer áteresztem a papírt a nyomtatón akkor jó lenne, (lámpafény elé tartva a papírt nem látszik át a lenyomat) csak 2 szer ugyanoda nyomtatni szinte lehetetlenség. Nincs valami trükk?
Összeragasztasz 2-őt vagy mész a nyomdába.
Szia.
Nem szeretnék nyomdába mászkálni. (ennyi erővel nyákot is rendelhetnék ) ..hogy érted hogy összeragasztok 2-őt?
Technológiai leírás, 5 pontban:
Kinyomtatod 2 példányban. Körbevágod ollóval. Egymásra helyezed pozíció helyesen a 2 fóliát. Celluxszal rögzíted elmozdulás ellen. Örülsz.
Sziasztok, csak ugy madartavlatbol követem ezt a levilagitos masolos dolgot, de hadd kerdezzek vissza, a teljes folyamatrol minden reszlet nelkul:
Kb ezekbol a lepesekbol all a dolog? 1. tervet beszerzem 2. Kinyomtatom műnyomó papírra 3. a NYÁKot megtisztítom es lefujom fotolakkal 4. ráteszem a papirt es megvilágítom 5. ha megszaradt, lemarom a felesleges rezet 6 Kesz kb ez a logikai sorrend?
Majdnem. Nem műnyomóra kell nyomtatni. Az a vasaláshoz kell. Vagy pauszra, vagy írásvetítő fóliára nyomtatod.
Jajj azt elfelejtettem írni , hogy vasalásos nyákkészítésről van szó!
Szóval kevés a festék a papíron, nem elég vastag a réteg, így sokszor átmar a marató (foltos lesz a réz a nyákon) Ha kétszer sikerülne ugyanoda nyomtatni akkor dupla vastag lenne a festékréteg az jó lenne.
Hát azt elfelejtetted.
Másold le egy fénymásolón, valami öreg szutykon ami még nem takarékoskodott a porral, a fényerőt vedd le alaposan. Vagy bejön vagy nem. Ha 360Ft-ért rendelsz egy vagy több a4-es nyákot akkor szólj, mert annyiért én is rendelek. Egyébként ez az egyik gond a vasalással, a másik 3 mellett ami miatt pl. Én fotózok inkább.
A vasaláshoz nem kell fólia. Ahhoz valami műnyomó papír kell. Abból viszont egy réteg is elég. Viszont egy nyomat csak egyszer használható fel.
Nem magamnak csináltam, egy ismerősnek kellett. Hobbizik valami százlábúakkal, és így könnyebb neki kezelni. De, ha kell még neki, azt lefényképezem.
Szia, olvasgattam ezt a vasalós sztorit, de ott minden rajz fekete feher, nekem meg itt a forumon csak valami zold hatteren van minden.
(http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/feszultseg_szabalyzo.html?pg=3) gondolom azt nem ildomos vasalni, masom meg nincs tudom bena, de megsincs. Ezert a filctollas megoldast valasztom, ugy dontottem, kiprobalom, 500 Ftot meger. Csak az a buta kerdesem van, hogy a rajz alapján hogyan tudom filccel kihuzni a vezető részeket? Sehogyse áll össze. Valami indigóval másoljam rá a rézlemezre, es a indigót rajzoljam át a filccel? ez lenne a megoldas?
De, ha a nyáktervezőből nyomtatod ki, akkor a nyomtatód átalakítja a ződet feketére!
Ott van az eredeti, nyáktervezővel megnyitható fájl. Azt megnyitod és onnan sima fekete-fehérrel tudod nyomtatni a nyákot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |