Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt láttátok már?
Én most rendeltem, mert megrepedt a motorom, folyik belőle az olaj :no: . Meg az olajleeresztő csavar menetét is javítani kell. Remélem jó lesz
Ez baromi Jó!!! Mennyibe kerül??
Én Ebay-en rendeltem. Kb. 3400 Ft a 10 pálca.
És mik a tapasztalatok? (hőtágulás, rezgés, korrózió)
Sziasztok.
Nem tudja valaki, hogy hol lehet beszerezni ezt a HTS 2000 forrasztó pálcát? Hegesztési szaküzlet érdekelne, nem vatera meg ilyesmi. Valamelyik topikban már láttam, de most hiába keresem nem találom. Köszönöm szépen előre is.
Én amire vettem nem tudtam használ ni, mert szét kellene szednem a motorblokkot hozzá, arra pedig nincs ingerenciám, inkább megragasztottam.
De a sógorom robogójának a főtengely szimering házát megforrasztottuk vele. Vagy is inkább taknyoltuk, mert a gázlámpa ereje is lehetett volna nagyobb, meg drótkefénk sem volt rozsdamentes csak mezei ami nem bírta a hőhatást sajna. A felületről nem is beszélve. Szóval normális eszközökkel és előkészítéssel biztos jó, de úgy még nem próbáltam. Még a gázlámpa is jó lehet a hőelvonás függvényében. Van egy kis fél tenyérnyi alu olajleeresztő tálcám amibe megszakadt a menet, annál lehet megint bevetem.
kb. 16-18 éve használtuk az akkor még igen divatos nagyméretű és zajos hegesztő-dinamóval.
Hegesztés közben fröcsög mint az állat, de elég szép varratokat lehet vele csinálni. A beállítandó áramerősséget viszont meg ne kérdezd, mert nem én hegyesztettem, hanem egy erre kioktatott lakatos - én csak néztem, mint hal a szatyorban, hogy már ilyen is van.
Én tegnap próbáltam ki, de nekem sem volt az a hű de nagy eredmény.. A felületről nem is beszélve..
Én nem alu elektródáról beszéltem hanem ez gázlámpával történő alu forrasz anyag, de azért köszönöm
Sziasztok!
Alumínium feketére színezéséhez keresek technológiai leírást, hideg barnítás, eloxálás, vagy bármi ami nem festés.
Parancsolj
A barnítás inkább acéloknál játszik.
Alumíniumot szeretnék forrasztani csak nem tudom milyen forrasztó pálcát használjak
nem tudom az alumínium forrasztó pálca típus neveit ? Azt sem tudom hogy milyen folyasztószert kell vagy nem kell hozzá ? Ha lehet akkor valami alacsony olvadási pontú pálca érdekelne úgy 300 c 400 c fokú. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2014
Nézz be ide: Bővebben: Link
Volt nemrégen beszélgetés az aluminium forrasztásról másik topic-ban.
Ott is az lett az eredmény, hogy lehet, és nem is nagy dolog. És még utána már hagyományos módon lehet hozzá mást is forrasztani. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2020
Hol volt ez tárgyalva? Miféle topikba?
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2020
köszi
Sziasztok. Nem túl aktív ez a topik, ill. csak lazán illik ide (jobb topikot itt nem találtam), de talán elfér.
Van egy alu (vagy valami alu ötvözet) öntvényem, ami a képen látható módon néz ki. Valami só lerakodásnak/korróziónak tűnik. A kérdés az lenne, hogy ez mi, de még fontosabb, hogy ezt hogy lehetne teljesen eltávolítani? (nem mechanikai úton, mivel van pár olyan járat, zeg-zug benne, ahova nem férek hozzá). Ha estleg van valakinek ötlete az eltávolítással kapcsolatban, azt kérem ossza meg. Vagy ezt a kérdést milyen más fórumon lehetne feltenni, az is hasznos lenne.
Lehet ez valami vízkőféleség is. Ecetet cseppentenék rá egy nem feltűnő helyen. Bringás alu kulacsban láttam hasonlót, amiben csapvíz szokott lenni, tehát nem lehet bonyolult vegyűlet.
Az első gondolatom nekem is ez volt. Sajnos nem vízkő. Az eceten már túl vagyok, nem csinált vele semmit.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2024
Próbáld meg sima forróvízben áztatni.
Szabadban élő, tüzihorganyzott acélvázas gép alumínium burkolatú villanymotorjain láttam ilyesmit. Szerintem valamilyen korrózió. Ki tudja, a levegő melyik összetevőjével lépett reakcióba az anyag.
Én homokszóróval mennék neki vagy kis szemcsés koptatóval. Ha nem nagy az a fém darab, pár napig pörgetve homokkal, elég lehet. Ezt keresd YouTube-on: homemade rotary tumbler. Nem rakétatudomány. Esetleg szárazjeges tisztítás, már ha ér annyit a munkadarab.
Savas tartalma okozhat ilyesmit. Lehet, higy az egyik összetevöje a földi környezetben van ( por kipuffogogázok stb) amit a nedves legevö fekvesz és az egészet savassá teszi, ami megtámadja az alut.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |