Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   136 / 400
(#) gyula1990 válasza vologya hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Akkor az lenne az igazi, ha lennének 30cm es hangszóróim
(#) vologya válasza gyula1990 hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Ne feltétlenül a méret a lényeg,bár kétségkívül nem elhanyagolható Ha lehetőséged van,akkor vegyél Videoton hangszórókat,nagyságrendekkel jobban szólnak ezeknél..Nekem a ládáimban 2-2 darab 25 centis Tesla,vagy Unitra hangszóró van,hasonló a videotonokhoz és meg kell mondanom igen kellemesen csalódtam bennük..

köszönöm az információkat ismét megfogadom a tanácsodat!,ha lesz lehetőségem ,akkor lecserélem!

Bármikor nagyon szívesen! Az uj ládáid fotóit is várjuk a ``ki mit épített``-topicban
(#) Alkotó válasza gyula1990 hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Furcsállom ezt a "retró" QUAD építést. Mintha azon menne a versengés, ki tud minél "konzervatívabb" küllemet összerakni.
Ne dőlj be azonnal az érzékenységnek. Nyilvánvalóan egy érzékeny hangszóró "hangosabban" szól adott teljesítménynél, de valójában ennek csak akkor van igazi jelentősége, ha kicsi teljesítményű az erősítőnk. Ezen kívül van egy másik tényező is, mert általában a nagyon érzékeny hangszórók teljesítménye viszonylag kicsi (az ára meg brutálisan magas).
Ha nincs hiper szuper elvárásod, nyugodtan megveheted a SAL-t. Kell vele játszadozni egy kicsit, mire értelmes egyensúlyt lehet beálíltani a frekimenetben, de az árához képest teljesen rendben van (reflexdobozban szerintem jobban szól, mint zártban).
(#) vologya válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Semmi retróra nem akartam rávenni a barátunkat,sőt méregdrága befektetésre sem késztettem,nem véletlenül nem ajánlottam Beyma,meg Sonido,meg Visaton,meg mittudomén milyen cuccokat..
A videoton és hasonló kaliberü hangszórókat csupán azért mertem ajánlani,mert azért tényleg számottevő különbség van pl. egy dibeisi-hez képest..

Végül is nekem csak szobába kell ami 30m2-

Ezért mertem megjegyezni,hogy szubjektív
(#) Alkotó válasza gyula1990 hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Ez inkább egy kisebb terem.
(#) gyula1990 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

majd csak , szerintem bőven elég lenne ez
(#) hangszoros hozzászólása Jún 8, 2011 /

Ez a hangszórósdi itt kicsit off, de!!!
Az okozza a pofáraesést az érzékenységgel kapcsolatban, hogy figyelmen kívül hagyjátok a dinamikai linearitást.
A rossz hangszórók egyik ismérve : növelem a teljesítményt alig növekszik a hangnyomás, miközben a torzítás megy az égbe, a sávszélesség meg beszükül.
(#) Panhard hozzászólása Jún 8, 2011 /

Hello, megépítettem a második panelt is, nekiálltam tesztelni mindkettőt. Nem sajnáltam, küldtem neki a kakaót rendesen, erre az történt, hogy az egyik panelon az R38-ból kijött a füst. De szólt tovább, csak a nyugalmi áram lett így 200mA. Ez mitől lehetett?
(#) kadarist válasza Panhard hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Szia!
Melyik rajz ez?
(#) reloop válasza Panhard hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Helló! Első ránézésre gerjedés. Szkóp van a közelben?
(#) Panhard válasza kadarist hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

QUAD405 R_Ludvig modja-v5.1 RAJZ
(#) Panhard válasza reloop hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Van szkóp, meg is mértem korábban minden frekvencián színuszgenerátorral. Szerintem nem gerjed. Majd holnap kicserélem az elfüstölt ellenállást, és tesztelem újra.
(#) reloop válasza Panhard hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Bocs, nem gerjedés, amire gondoltam az a Ludvig-ban R39. Nálad a 47 ohm égett el, nagyon érdekes, töprengek rajta.
(#) Alkotó válasza Panhard hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Nagyon tetszetősen raktad össze. (biztosíték? esetleg alul összekötötted?).
Az R38 érdekes, főleg, hogy szólt tovább. Ha nem szólna, akkor a T7 zárlata pl. lezúzhatta volna.
(#) Panhard válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Az összerakás nem végleges, másik hűtő lesz majd, de az elrendezés ilyen lesz, egymás felett lesznek és venti is lesz. Biztosítékok jelenleg nincsenek, 3A-es labortápról tesztelem.
(#) Alkotó válasza Panhard hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Bizti azért kell (vagy átkötés), mert a negatív oldali IC tápfesz a biztin "kívülről" jön.
(#) Panhard válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Tudom, arra "rájöttem" azért annyira nem vagyok amatőr
(#) Panhard válasza Panhard hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Tévedtem, mégis én vagyok az amatőr Megvan a hiba, beültetésnél kihagytam az R51-et. Csak akkor mitől szólt? Érdekes.
(#) hangszoros válasza Panhard hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Ha nézed szkóppal, változtasd a szintet, és a műterhelést is ! Ha tudod nézd meg négyszöggel is. Azon jobban látni az instabilitást.
(#) gyula1990 hozzászólása Jún 9, 2011 /

Sziasztok! itt egy kis videó! kész van.

Bővebben: Link
Kicsit gerjed alacsony hangerőn, Gondolom a kábelezés miatt, de már megoldottam a problémát kicsit, elrendeztem, így most már nem bár, a kimeneten már van szűrés, de teszek még a db tranyókra is... a hűtést egy 12cm-es skytech venti fogja szolgáltatni, a hűtőborda ami a képen egynek látszik az 2 db csak össze van tolva most a képen,de külön állók...

Véleményt kérek

A linket javítottam ! Használd a LINK gombot kérlek !
(#) Szilágyi Miklós válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Alkotó úrtól kérnék egy kis segítséget ? Szia meg építettem az utolsó QUAD-405 ös verziódat egy kicsit módosítva mert más alkatrészeim voltak itthon a bc 307-sek helyére 640 esek kerültek a 2n2219 helyére bc300 a Bd242 helyére MJE15033 és a MJL3281A helyére2SC5200 a panelt egy kicsit meg kellet változtatnom a tranyók lábkiosztása miatt és az új biztosíték és csatlakozók miatt .Indult elsőre és közepes hangerőig kb 40W gyönyörűen szól de a felett úgy szól mintha kifogyott volna belőle a szufla kopog és erőtlen és torz. A tápom minta képen is látszik 1000W szűrt táp 2X40 000 uf dal úgy, hogy az bírja is feszkó nem esik sem a bemenet csatlakozóin +-50V sem a műveleti erősítő 4-7lábán+-14,6V .Első indításnál 64mA nyugalmi áramot mértem.Sajnos a szkópom behalt így tőled kérnék segítséget. Egyébként mind a két panel ilyen. Köszönöm az ötleteiteket.
(#) Alkotó válasza Szilágyi Miklós hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Ha már átalakítottad, akkor nehéz követni mi is történhetett. Ennek ellenére futólag ránéztem a képekre.
Csak feltételezésekbe tudok belemenni, ha tévednék nézd el nekem!
Több ellenállást is érdekes értékben raktál be.
- Pl nem értem a végtranyók emitterein lévő 2x0,22R/2W helyett berakott párosokat. Az egyik talán 0,1R, de a másikat színeit nem jól látja már öreg szemem. De az biztos, hogy nem 0,22R-ból van kettő. (amíg az érték nem nagyobb 0,1-0,2R-nál addig sok vizet nem zavar)
- Az R30, R31 sem 4 egyforma, hanem, tagonként 1k+1,2K, de ez sem túl érdekes.
- Végül amit szerintem teljesen elnéztél, az R35 és gondolom az R36 is. Ide a feliratozásod szerint 0,63R kéne, és ha jól silabizálom a csíkokat, akkor 0,62R került. Viszont ennek csak a tizede kéne, hiszen 0,063R a "hivatalos" érték. Ez pont a védelem "áramfigyelő" ellenállása, tehát ha ezt 10-szeresére növelted, akkor nagyon durván lecsökkentetted a kivehető teljesítményt is, mert sokkal hamarabb fog leszabályozni. Ilyen kicsi ellenálláshoz már célszerű ellenálláshuzalt használni. Esetleg két párhuzamos 0,12R is jó lehet.
(#) Szilágyi Miklós válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Teljes mértékben igazad van és köszönöm a segítséget az R30-31 az 1K-s csak nem egy helyről vettem az R42-45 0,2és0,22 páros de az R35-36 párost tényleg elcsesz....na de így tanul két öreg egymástól. Még egyszer köszönöm.
(#) Szilágyi Miklós válasza Szilágyi Miklós hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Ma reggel kicserélgettem az ellenállásokat és beüzemeltem az erősítőt és olyan szépen muzsikál hogy, az szinte fáj. Köszönöm.
(#) Alkotó válasza Szilágyi Miklós hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Akkor sikerese volt a diagnózisom, gratulálok.
Én már régóta próbálom ajánlani ezt a fajta kialakítást, több-kevesebb sikerrel. Nekem is megvan ez is (ugyan csak BD249C-vel), és az "eredeti" is, és egyértelmű dinamikai különbségek vannak, főleg nagyobb hangerőn és kisebb impedanciákon.
(#) Szilágyi Miklós válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Lenne még egy óriási kérésem. Van nálam egy ilyen típusú erősítő amiből hiányoznak a védelem tranzisztorjai. Valószínű 70V DC kapott a 24V DC helyett. Tudnál pár tippet adni mit tehetek bele.Nagyon szépen meg köszönném. Én Bc546-ra tippelnék. Igaz, hogy ez nem QUAD de hatalmasat szól.

300 W.jpg

Következő: »»   136 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem