Fórum témák
» Több friss téma |
Én is megköszönném, ha nekem is elküldenéd. Van a padláson 3 ilyen (ismeretlen állapotú) magnó, most készültem kidobni őket. Kidobás előtt megnézném, hátha lehet velük valamit kezdeni.
Nehogy kidobd alkatrésznek is érdekelne akár olcsón van nekem is kettő
De!!
Egy intézményben kidobták őket pár éve. Kiszedtem a kukából és levittem vidékre, ott van helyem a padláson, de már ott is útban van. Műltkor megnéztem, de pl. az egyik ráz, stb.
Azért értesíts, hogy mikor, és hol dobod ki, mert rögvest odaállok, hogy elkapjam!
ozpecs és tomi32
Város? Holnap reggel megyek le vidékre (Szeged felé), felhozhatom Pestre.
Pesti vagy? HA igen, akkor megyek fel egy 10 napon belül én is pestre és összefuthatunk
Igen.
Rendben felhozom, de nem tudom hogy lehet itt privátot írni. Nem szívesen írnám ide a telefonszámom.
A fejlécben rákattintasz a nick nevére, és az adatlapon allul ott a lehetőség.
Akkor át is veheted. Felhoztam kettőt a háromból, egy marad dísznek.
Egyik a tiéd, a másik ozpecsé. Többit privátban.
Ok, ahogy időm engedi, felteszem ide a pdf-et részletekben, hogy mindenkinek meglegyen
Utánanéztem.
1. A freemail az értesítést a SPAM mappába rakta Bezzeg a reklámokat nem oda teszi. 2. Nem tudtam, hogy itt helyben is lehet privát üzenetet olvasni, azt hittem csak a mailen jön. 3. Nejem morgott, hogy a harmadikat miért tartottam meg. Legyen neki is igaza, a harmadikat megkapod te. Ha legközelebb hazamegyek felhozom. Ára nincs, én is a kukából szedtem, fuvardíj egy üveg sör.
Akai 4000 sorozat magyar szervízkönyv. 1/7
Akai 4000 sorozat magyar szervízkönyv. 2/7
Akai 4000 sorozat magyar szervízkönyv. 3/7
Akai 4000 sorozat magyar szervízkönyv. 4/7
Akai 4000 sorozat magyar szervízkönyv. 5/7
Akai 4000 sorozat magyar szervízkönyv. 6/7
Akai 4000 sorozat magyar szervízkönyv. 7/7
Nagyon szépen köszönöm!
PÜ-ben megadom az elérhetőségemet, és akkor megbeszéljük a részleteket
Sziasztok!
Az utóbbi hetekben szereztem még 3 orsós magnót a Tesla B101-esem mellé, de az egyikért még el kell mennem. Annak a pontos típusát még nem tudom, amelyiket haza akarom hozni. Az egyik egy Tesla B47-es a másik pedig egy lámpás Grundig TK140-es. A b47-esnek a belső felépítése majdnem ugyan az, mint a b400-asnak (nem is csoda, hiszen a b4xx széria ugyan azon a minta alapján készült). Igaz, hogy már nagyon öreg egy magnó, de alig volt vele dolgom, csak pár apróságot kellett megjavítanom rajta és még a fej is elég szép benne. A grundig meg egy lámpás magnó elég sok mechanikai hibával (nem működik a visszacsévélés és az előretekerés), igaz, hogy még ez sincs idehaza. Viszont lenne két kérdésem a Grundiggal kapcsolatban: az első: lehet, hogy én néztem el valamit, de úgy vettem észre, hogy a sávkiosztás a magnón eltér a Tesláétól, ez valóban így van, vagy csak én néztem el egy kicsit? A másik kérdés pedig az, hogy ebben egy varázsszem tölti be a kivezérlésjelző funkcióját, és a kérdésem a következő, meglehet azt csinálni, hogy ne csak a felvétel hangerejét mutassa, hanem a lejátszását is (gondolok itt valami átkötésre, de ha úgy nem lehet akkor építek egy áramkört). Felfedeztem még egy érdekességet ezzel a magnóval kapcsolatban azt, hogy nem használtak benne külön hálózati transzformátor, hanem a motorra tekertek fel még 2 tekercset, az egyik a lámpák fűtőfeszültségét szolgáltatja a másik pedig az anódfeszültséget. Mellékelek pár képet.
Szia!
Először is gratulálok a szép magnókhoz! Miközben néztem a TK140-est jutott eszembe, hogy láttam valamikor egy "szétszedtemet" Béka oldalán. Megkerstem, hátha segít valamiben: Gründig licensz alapján gyártott Unitra ZK140
Nagyon szépen köszönöm, nekem is feltűnt, hogy nagyon hasonlít egy Unitra gyártmányú magnóhoz, de azt hittem, hogy csak véletlen.
Hali!
Szerintem a sávkiosztást elnézted. A négysávos orsós magnóknál (mindkettő ilyen) az egyik irányban az 1-3 sávok, míg a másik irányban a 2-4 sávok működnek. Ha sztereó a készülék, akkor ugyan ezek a sávok felelnek meg a bal-jobb oldalnak. Ez a megoldás elég jó sávelválasztást ad. Más a helyzet a kazettás magnóknál: ott az egymás mellett lévő sávok tartoznak össze: 1-2 3-4. Bár ebben a formában nincs értelme emlegetni, hiszen a "4 sávos kazettás magnó" fogalom nem létezik... A kivezérlés jelzőt szerintem ne bánsd! Miért? - A lejátszáskori ellenőrzésnek csak akkor van értelme, ha össze tudod hasonlítani a felvételi kivezérléssel. De... ezek a kivezérlés jelzők olyan kicsik és pontatlanok, hogy semmilyen értelmes dolgot nem tudsz róla leolvasni. Talán 30-40 évvel ez előtt, a "csicsa" kedvéért átalakította volna az ember, de manapság ez értelmetlen egy ilyen készüléknél. Sokkal "értékesebb" marad, ha meghagyod eredeti, gyári állapotában!
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget mindenkinek! A sávkiosztást azért nézhettem el, mert eléggé furcsán vannak a gombok feliratozva, és ahol kipróbáltam a magnót találtam egy olyan szallagot, amelyiknek az egyik sávján visszafe volt felszedve a zene, azért gondoltam azt, hogy más a sávkiosztás. A kivezérlésjelzőt meg én is csak a "csicsa" kedvéért szeretném átalakítani, mert tetszik a varázsszem fénye. Még annyit jegyeznék meg, hogy a TK140-esem egy kissé eltér attól amit Abukodonozo belinkelt, az enyémben 5 lámpa található, de szerintem azért raktak bele ennyit, mert ezen eltekerhető a felvétel gomb és így van rajta autómatikus szintbeállító. |
Bejelentkezés
Hirdetés |