Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép tápegység
 
Témaindító: sayd, idő: Júl 13, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 20
(#) dancsa hozzászólása Jún 23, 2011 /
 
Üdv!

Egy bután hangzó kérdéssel fordulok hozzátok. Szükségem lenne 24 volt egyenáramú feszültségre pár amper terhelhetőséggel, és van két használaton kívüli tápegységem. A kérdés az, hogy az működőképes-e, ha első tápnak földjét és a második táp +12 voltját összecsavarom, és így a első táp +12-je és a második táp földje között 24 volt lesz a különbség?

Köszi, Dancsa
(#) ekkold válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Mivel a negatív tápág födelt (ill. a házzal fémes kapcsolatban van) mindjárt rövidzárlatot is kap a negatív oldal felőli táp kimenete, mert a két fémház a védővezetőn keresztül is kapcsolódik egymáshoz.
Tehát a tápon belül meg kellene szüntetni a ház, és a kimeneti fesz közötti kapcsolatot, ahoz hogy problémamentesen lehessen sorbakötni...

Akkor viszont már sokkal egyszerübb a táp -12 és +12 kivezetéseit használni, hiszen azok között is 24V a különbség. A -12V-ba pedig lehet nagyob áramú diódát is építeni szükség esetén.
(#) dancsa válasza ekkold hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
a -12 volttal az a bajom, hogy az a táp papírja szerint 0,8 A-t bír, nekem pedig 24 V 8 A-ra lenne szükségem... Ha esetleg földeletlen konnektorban használnám, és a két táp nem ér össze, akkor viszont működő képes lenne ha jól értem a válaszod, igaz? (Tudom nem a legjobb ötlet, de nem is állandóra kéne a táp így, csak nagy ritkán)
(#) moltam válasza dancsa hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Ha erősebb, nagyobb áramú egyenirányító diódákat teszel a negatív ágba, és a puffereket is nagyobb kapacitásúra cseréled, sokkal nagyobb árammal lehet majd terhelni a kimenetet. Bár fogalmam sincs, hogy 8A-t ki lehet-e venni belőle. AT táp labortápnak - negatív ág átalakítás
(#) Medve válasza dancsa hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Hello, én inkább ugy csinálnám, hogy egy minusz 12V-os ágat építenék, amit az erős plusz 12V-os ág szekunderéről táplálnék. Igy a 24V a +12V és az uj -12V os ág között lenne. Működne?
(#) dancsa válasza Medve hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Szívem szerint nem belezném széjjel a tápot, mert mint már említettem, ritkán lenne szükségem erős 24 voltra... Ha lesz egy kis szabadidőm megpróbálom föledeltlen konnektoron, hogy úgy működik-e a kettő sorbakötése
(#) sany hozzászólása Jún 28, 2011 /
 
Sziasztok!

Számítógép táppal kapcsolatban lenne , egy kérdésem.Két tápról lenne szó.Az egyik táp Energon, a másik táp http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/GS800/images/in_top.jpg" target="_blank" rel="nofollow" >Corsair márkájú. A kérdésem az lenne , hogy a belső alapján melyik táp érné meg jobban? Annyival jobb -e , hogy megérjen 15000 Ft különbséget a kettő? (Energon ~11.000 FT , Corsair ~ 26.000 Ft)
(#) erbe válasza sany hozzászólására (») Jún 28, 2011 /
 
Mihez kell ez neked? Hegeszteni akarsz róla, vagy 12 HDD-t futtató webszervert üzemeltetni?
(#) sany válasza erbe hozzászólására (») Jún 28, 2011 /
 
Komolyan kérdeztem.
(#) erbe válasza sany hozzászólására (») Jún 29, 2011 /
 
A ~20 év alatt, amióta számítógépműszerészként (is) dolgozok, szerverben találtam 500W-os tápegységet (2X redundáns), annál nagyobbat még nem javítottam. Nem PC tápegységet már találtam 1,5 KW-osat is (5 V/100A...). Ezt a teljesítményhatárt sem használják ki. A gépek 99 %-a 80-250W közötti teljesítményfelvételű. Aki ennél lényegesen nagyobb teljesítményű tápegységet akar belerakni, annak már különleges igényei vannak.
Komolyan.
Pl. 6 db DVD íróval szimultán DVD sokszorosítás.
(#) sany válasza erbe hozzászólására (») Jún 29, 2011 /
 
Semmi DVD sokszorosítás.Videokártyát szeretnék a gépbe , a mai videokártyák már elég nagy teljesítményű tápot igényelnek. Azért gondoltam ilyen tápra.
(#) sany válasza erbe hozzászólására (») Jún 29, 2011 /
 
http://www.legitreviews.com/news/7489/ a videokártyának 600 W a minimum tápigénye. Nem kell ide 6 DVD író. :eek2:
(#) erbe válasza sany hozzászólására (») Jún 29, 2011 /
 
Elnézést, de én csak ipari, irodai, hivatali alkalmazásokkal foglalkoztam. Felturbózott játékgépek nem az én reszortom.
(#) ekkold válasza erbe hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Bizony, bizony haladni kell a korral.
Nem csak játék célra kellhet erős videokártya, más 3D-s programok is igényelnek komoly GPU teljesítményt.
(#) erbe válasza ekkold hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Idézet:
„más 3D-s programok is igényelnek komoly GPU teljesítményt.”

Térképész, CAD, szokványos államigazgatási, építészeti, földhivatal... nagyon messze van még 3D-ben is a játékok textúra, shader és egyéb igényeitől. Még a HD TV és DVD nézés is csupán töredékét igényli.
(#) ekkold válasza erbe hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Konkrétan pl. HD video vágásra , képfeldolgozásra, esetleg 3D videók feldolgozására gondoltam... Esetleg hardveres (GPU-t használó) realtime videó-tömörítésre nagy felbontásban, esetleg videó konverzió, vagy realtime képfeldolgozásra.
(#) richies20 hozzászólása Júl 8, 2011 /
 
sziasztok van egy tápom és nincs rajta kapcsoló se és h tudom működtetni a tápot? vagy hova kössem rá a kapcsolót?
(#) proba hozzászólása Aug 12, 2011 /
 
Az ATX csatlakozókban mihez van szükség -5V -ra ? Van egy alaplap ami egy látszólag működő táppal (12V 5V 3,3V 250W össz terhelés esetén a feszültségek megvannak kivéve a -5V ami be sincs kötve ) ,lassan lassan működik ,és el el tűnik néha a kép ,egy másikkal viszont jó a kép (ebben megvan a -5V) és gyorsabb is a gép.A rossz tápban a gyanús helyeken nem volt rossz kondi.(a többi között sem volt púpos)
A nagy kérdés ha vetetek a tulajjal egy másik tápot ,mennyire ragaszkodjak a -5V meglétéhez?
(#) Istuge hozzászólása Aug 14, 2011 /
 
Sziasztok!
Pc tápegységben okozhat-e feszültségingadozást púpos kondi? Köszi előre is a választ.
(#) proba válasza Istuge hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Működésképtelenséget biztosan, ha van benne akkor cserélendő.
(#) didyman válasza proba hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Alaplapja válogatja. A púp nem léte nem biztosíték a kondik jó állapotára.
(#) didyman válasza Istuge hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Jó lenne tudni, hogy hol, melyik. Terhelésfüggő ingadozást igen.
(#) laszlokunstar válasza sany hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Jártam úgy egy ügyféllel, hogy az ilyen brutál kártya miatt az 550W-os táppal nem indult el a gépe, 700W lett a vége.
Figyelj oda, hogy a videokártya extra tápcsatlakozói is meglegyenek az új tápodon. Ami gondja lett később az ügyfélnek, hogy a régi gépbe betett videokártya annyira felfűtötte a gép belsejét, hogy nyáron le kellett venni az oldalát, és szobaventillátorral fújta rá a hideg(ebb) levegőt. Magyarul a gép megfelelő átszellőztetésére is gondolj. (remélem még aktuális, vagy másoknak okulásul)
(#) proba válasza didyman hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Kivettem ,megszikráztattam,kimértem visszatettem alapon jelentettem jónak.(a tapasztalataim szerint amely kondi szikrázik ,az ESR mérővel sem rossz,valamint a kapacitás mérőm négyszögjellel mér,ha jelentősen kisebb a kapacitása a névlegestől az rosszat jelent.) A legtöbb tápban ez elég a működésre bíráshoz.Ebben vagy van még valahol egy rossz kondi ,vagy a -5 V hiányzik az alaplapnak .Ezért lettem volna kíváncsi a -5V szükségességére,egyáltalán honnét lehet tudni kell e az alaplapnak. (ha veszek másikat mennyire keressem ezt a vezetéket.)
(#) didyman válasza laszlokunstar hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
De miféle 550W-os táp volt az? Xilence jellegű átverős, vagy Ultra Power féle, még a régi ATX szerinti terheléselosztást igénylő, 12V-on alig 200W-ra terhelhető táp, vagy 8 éves, kondiérett jóféle? Sosem a teljesítményt kell nézni, hanem az egyes ágak terhelhetőségét, és terhelési eloszlását. A régebbi ATX tápok 12V-on nem voltak túl erősek, a terhelés magját az 5V-os és a 3,3V-os ág adta, ezek minimum terhelése nélkül a 12V-on is csökkent a kivehető kakaó. A mai tápok már a mai gépekhez szabottan bírják a 12V egyoldalú terhelését és rájuk írt teljesítményük 80-90%-át a 12V-os ágon képesek leadni. Amit a kolléga említett, a GTX480, 250W-os TDP-vel bír, ha egy tökös CPU+sallang mellé kerül, akkor a felvett teljesítményük durva túlzással, csúcsokban 350-400W között fog maradni, ehhez kis tartalékkal egy normális 500-as táp (és nem valami színesdobozos, tuningjóska ki tudja, miféle márka) untig elegendő, drágát sem kell nézni, a Chieftec és a Corsair szépen lefedi értelmes áron, jó minőségben ezt a szegmenst.
(#) didyman válasza proba hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Ez a szikrázás azért nem túl megbízható dolog, szikrázni tud 1 Ohmos ESR esetén is, az meg egy CPU mellett, vagy egy 20A-rel terhelhető ágon már gyakorlatilag semmire sem jó! A -5V szükségét egyszerűen le tudod ellenőrizni egy 7905-ös IC segítségével. Többnyire a sörös port rajong érte a nem túl régi lapokon szinte egyedül, sok lapon ezért meg sem érezni a hiányát, vagy a sörös port tiltásával megoldódik, próbáld ki ezeket.
(#) laszlokunstar válasza didyman hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Egy régebbi évjáratú Enermax (EG651pve,) volt a gépében a videokártya vásárláskor (2 éve), azt kellett lecserélnie. A tápot a vásárlás előtt már régóta használta, akkor át lett téve másik gépébe, ott azóta is megy.
(#) kamaro hozzászólása Okt 8, 2011 /
 
Sziasztok!
Egy nagyon régi számítógépből bontottam egy kapcsolóüzemű tápot amin csak 5 Voltos kimenet van. Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám ezt 12 Voltra átalakítani?
(#) proba válasza kamaro hozzászólására (») Okt 8, 2011 /
 
Necces.Inkább keress másikat.Ha esetleg a szabályzást át is vágod, a trafó nem biztos hogy képes lesz rá,valamint a kimeneti diódák kondik is igen gyanúsan csereérettek lesznek.
(#) Lalaaa hozzászólása Nov 7, 2011 /
 
Sziasztok! Átszeretném alakítani a tápegységemet, hogy külön alaplap nélkül is betudjam kapcsolni, erről müködtetnék külön egykét számitógépes ventillátort és neont. Kérdésem az, hogy ezt hogy lehet átalakítani ugy, hogy a hátulján lévő kapcsolóval tudjam ki-be kapcsolni? A táp egyébként 380 wattos ATX-es.
Következő: »»   7 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem