Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ez igazi mestermunka.
Ezt az ónozást most már én is kipróbálom a leírásod alapján.
Bővebben: Link
Én innen vettem a LED-szalagot, ezt találtam a legolcsóbbnak, amikor vettem.
Volt egy kis időm és szórakoztam egy kicsit.
Mai termés. LED BALL
HELLO!
Gyönyörű lett olyan mint az enyém!! GRAT
köszönöm!
Csak valami vezérlő kellene hozzá, hogy a motorokat szabályozná.
Elkészült a Music box-om egy UM66 IC hajtja a jellegzetes kaputelefon hang 2xAA aksiról megy
És itt a videó!! Bővebben: Link
Ha nem nyáklemezből lenne, el se hinném, hogy a te műved ! Amúgy tetszik!
Köszi! Hát igen de ez nem ledes kütyü!! * *
Nálatok fán terem a nyák? vagy honnan van ennyi belőle?
Én még kisebb műszerdobozt is sajnálok folírozott lemezből építeni
És végül nem csináltad meg bejövős-érzékelősre?
Jó , hallom a 19 es um tag van benne für elis.
Nekem is megvan ez a kapcsolás de itt nem kaptam ilyen IC-t az első hetekben szerettem volna megépíteni mikor kezdtem az elektronikát! Amúgy ez a műszer bele mehetne akar egy gyufás dobozba is !
Adjak ilyen IC-t neked? Nekem van itthon belőle több is!
Helló!
Nagyon szép munka! Elárulod milyen technikával és alapanyagokkal csináltad a forrasztásgátló maszkot? Találok róla valahol bővebb infót? Én most ilyen UV érzékeny lakkok-kal szemezgeteg. Van már valakinek ezekkel tapasztalata? Érdemes rendelni? (Ezekkel ugye a hőn áhított zöld árnyalatot is megkapom )
Erre én is kíváncsi volnék.
Én már próbálkoztam mindenféle lakkal, de a 'hőn áhított' zöld nyák sosem lett olyan mint reméltem. Szerintem házi körülmények között 'olcsón és egyszerűen' lehetetlen.
Vicsys írta egy pár hozzászólással később:
Idézet: „Hozzáteszem, csak vékonyan fújtam le P20-szal és süthettem volna még egy kicsit.” Tehát lefújta a kész nyákot p20-al, levilágította, hogy csak a forrszemeknél jöjjön le a a lakk, előhívta, majd "megsütötte" a nyákot, így beégette a lakkot, ami megkeményedett.
Én még most sem értem, hogy mitől lett fehér a forr pont..
Az a nyák színe. Meg ilyenek a fényviszonyok.
Véleményem szerint az nem fehér és nem a nyák színe.
Feltételezem, hogy ónozta és mivel maszkot használt ezért ott nincs lakk csak a forrasztásra váró ón. Én ez a fotón a fényviszonyok és a dőlésszög miatt fehérnek látszik.
Csak, hogy ne offoljatok tovább... Nincs ónozva, az a nyák színe. A kész panel le lett fújva P20-al majd a maszk fóliával levilágítva előhívva. Ezután 150-180°C sütőben 20perc.
[off]
De, ha az a nyák színe és az forr. pont akkor ott nincs mihez forrasztani. most már én sem értem
Hát igen én is nagynehezen találtam Debrecenbe UM66 ost valóhól 350Ft dta én meg megvettem 100ft darabját!
Köszi!! Amúgy nem csak lassan fogy Fatherom szerezte!
Hát nem de van még egy másik Um66 os más dallamú majd abbol lesz talán ez csak egy szimpla hangdoboz!
Köszi az infót. A P20-as beégetésére nem gondoltam volna.
Én azért azt hiszem, hogy egy próbát adok annak a lakknak amit belinkeltem és természetesen majd beszámolok a fejleményekről. Éljenek a zöld NYÁK-ok!
[OFF] Multkor én is ott voltam, vagy veszek zöld lakkot, vagy fóliát, de sokallom. Várom a fejleményeket tőled!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |