Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   54 / 211
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Van teljes fordítás is a neten regisztrált programhoz
(#) Kari55 válasza niedziela hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Azt még nem próbáltam, most kipróbálom köszi.
(#) niedziela válasza Kari55 hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Ha a képeket nézed, az eredeti exe indításával könnyen beállíthatod amit akarsz.
(#) pcroland hozzászólása Júl 6, 2011 /
 
Hogyan lehet egy .lay fájlt képpé konvertálni?
(#) Kari55 válasza pcroland hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Fájlmenü Exportálás>Bitmap (*.bmp)...
próbáltad már?
(#) pcroland válasza Kari55 hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Óóóó, köszi! Ezen kívül mindent próbáltam
(#) Kari55 válasza pcroland hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Szívesen, nincs mit. Amúgy neked az Opciók>Beállítások működik? Avagy milyen verziót (feltört)használsz?
(#) pcroland válasza Kari55 hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
5.0 Magyarosított. Most láttam, hogy "Fordította: PCB". A fórumtárs PCB fórdította? ha igen köszönöm a munkáját. Nem működik Opciók>Beállítások, de nem is használnám. Azt se tuudom mire lehet...
(#) Kari55 válasza pcroland hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Ok, köszi csak érdeklődtem.
Amúgy én is köszönöm PCB-nek a fordítást.
(#) pcroland válasza Kari55 hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Amúgy egy programban hogyan lehet átírni a német szavakat magyarra? PCB valahogy hackelte vagy van erre is egy program?

Amúgy miután átkonvertáltam képpé a .lay fájlt, és átszíneztem fekete fehérré a képet, 85 MB-os lett
(#) Alkotó válasza pcroland hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Éppen ezért nem szokás ezt így csinálni.
Azt kell mérlegelni milyen célra kell a kép. Nálam, az esetek túlnyomó részében a pdf- formátum a legideálisabb, ami kis méretű, és végtelenül nagyítható. Küldözgetni, vagy dolgozni vele elképzelni sem tudnék ideálisabbat.
Ehhez semmi más nem kell, csak pl. egy pdfcreator nevű program, amiről itt már sokszor volt szó. Ezzel a pdf-en kívűl, szinte az összes képformátumba is tudsz nyomtatni, méghozzá úgy, hogy beállíthatod a paramétereket (mint pl. felbontás).
(#) pcroland válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Én csak azért konvertáltam át, hogy bevigyem árkádba és megkérdezzem, hogy tudnak-e nyomtatni teljes fedettséggel, de nem tudtak és én sem tudok sajnos. Most fogom kipróbálni a pausz maszkot...
(#) Alkotó válasza pcroland hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Ez butaság. A PDF-annyira fedett, amennyire csak lehet, illetve nincs semmilyen kontúrrece, mert az nem bitkép hanem vektoros. Ha nálad hiba van, akkor arról a nyomtató tehet, nem a forrásdokumentum. (Mellékeltem egy minta pdf-et, nagyítsd fel mondjuk 10-20 szorosára a pdf nézegetővel, és látni fogod, hogy abszolút fekete, és kontúros.)
Ha vasalsz, ahhoz bőven elég egy tónusos nyomtatás, ha meg fotózni akarod, akkor annak filmjéhez célszerű "profit" keresni. Én a nyomdában szoktam ilyesmit csináltatni.

példa.pdf
    
(#) pcroland válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Tudom, hogy a nyomtatót tehet róla. Egyszerűen ilyen a nyomtatóm. Felnagyítottam maxra és úgy is jó. Ugyanolyan, mintha layout file lenne. Na de mindegy. Úgy néz ki nekem pausszal is jó lesz és nem kell csináltassam a maszkot, szóval nem kell konvertálnom sem :beka3:
(#) DJanosi hozzászólása Júl 22, 2011 /
 
Üdv !
Kezdem ott hogy lassan jó lenne megtanulni nyákot tervezni sprint layout 5 segítségével ! Eddig papíron terveztem de most nemrég elkészítettem a levilágító berendezésem és muszáj fejlődni a technikával !Sajnos tisztázatlan vagyok azzal hogy ha megtervezem a nyákot azt hogy lehet lementeni illetve úgy lementeni hogy ne csak lay. formátumba lehessen menteni hanem olyanba pl. hogy megindítsa a Microsoft Word ! Videót kaptam a tervezésről de az ilyen fajta élmentesről nem ! A ke're'sem az lenne hogy valamilyen formában jó volna ha eltudnátok magyarázni hogy hogy is kell azt!
Üdv:Levente
(#) storm válasza DJanosi hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Van egy program a neve 'layoutview' ez egy mindösszesen 2,2mb-os progi nem kell telepíteni, ezzel is meglehet nyitni a .lay kiterjesztést, és viheted magaddal akárhova. A másik lehetőség, hogy leszedsz egy PDF creatort, és nyomtatásnál beállítod, hogy nyomtatás a PDF creatorral, és úgy meglesz PDF-be. Képbe és egyéb hasonló formátumba nem érdemes lementeni, mert a legtöbb képnézegető nagyítja vagy kicsinyíti a képet. Jó terveket pedig csak gyakorlással fogsz tudni csinálni.
(#) DJanosi válasza storm hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Tehát mivel én máshol szeretnem nyomtatni a nya'krajzot akkor a pendrive-ra felteszem a layout view et és magát a nya'krajzot ami lay. formátumban van és megnyitom a nya'krajzot és lehet nyomtatni?
(#) storm válasza DJanosi hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Így van. Ingyenesen letölthető a sprint layout honlapjáról.
(#) Alkotó válasza DJanosi hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Erről szó sincs (de attól működik)!
Ha bárhová hurcibálni akarod, akkor erre a PDF formátum van kitalálva. Tökéletesen méretarányos, elvileg végtelenül nagyítható minőségromlás nélkül, kicsi a mérete, jól küldözgethető elektronikusan is.
Ma már PDF-kreátor nélkül nincs gép, és ez a program teljesen ingyenes, ráadásul a gépeken -szinte mindig- van PDF olvasó program, tehát semmit nem kell telepítgetni.
(#) DJanosi válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 24, 2011 /
 
Tehát letoltok egy PDF kreátort és az újonnan lementett lay. formátumot alakítom PDF formátumba ? Aztán a helyszínen csak katt arra hogy nyomtatás és ennyi?
(#) DJanosi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 24, 2011 /
 
De ha nincs nyomtatom .....!
(#) Alkotó válasza DJanosi hozzászólására (») Júl 24, 2011 /
 
Köbzoli remekül összefoglalta.
A PDF kreátor egy nyomtató. Bármilyen program, ami tud nyomtatni, látni fogja a nyomtatási menüjében. Ott kell kiválasztani. Csak annyiban speciális, hogy nem papírra nyomtat, hanem egy fájlt fog létrehozni. Ez lehet PDF, vagy még ezen kívül egy nagy csomó más formátum is.
Hurcolni CSAK a pdf bővítményű fájt kell. Ezt elviszed arra a helyre ahol nyomtatni fogsz, ahol megnyitod és nyomtatsz.
Van egy nagyon fontos kis részlet! A pdf-et megnyitó porgram (általában adobe reader), alapból úgy van beállítva, hogy "papírlapra illeszt". Ezt ki kell kapcsolni "nincs", mert ezzel lehet elérni a pontosan 100%-os nyomatot. így
Ha valami világtól elrugaszkodott, hiperspeciális valamin nyomtatsz, vagy esetleg nagyon fontos a mikronra pontos nyomat, akkor az SL-ben lehet rendkívül finoman "hangolni" a nyomtatás ablakban (leírásomban benne van). Nekem eddig ez még sose kellett, mindig teljesen pontos volt minden nyomatom. (A nyomdában vannak fura masinák, de azok azért nem problémásak, mert ott már a gépkezelő előre nagyon precízen kalibrálta a saját gépét.)
(#) albinolynx hozzászólása Júl 26, 2011 /
 
Lehet volt már kérdés, de nem találtam keresővel.

Azt szeretném megtudni, hogyan lehetne a legprofibban sprint layout 5-tel beültetési rajzot készíteni adott nyáktervhez?
Nem szeretnék pozíció feliratokat vasalni, elég lenne papír alapú. FF nyomtatóm van, ha van rá mód színessel szoktam nyomtatni és akkor egyben van minden jól láthatóan.
(#) Alkotó válasza albinolynx hozzászólására (») Júl 26, 2011 /
 
Tulajdonképpen automatikusan elkészül, ha a felhasznált alkatrészek definiálásakor a megfelelő rétegeken, megfelelően részletes rajzolatokat készítettél.
(#) albinolynx válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 27, 2011 /
 
Vegyük az általad publikált 7294 dokumentációját. Annak is sprint-ben készült a beültetési terve?

Pont ilyet, vagy hasonlót szeretnék - ahol fehér a háttér, halványan látszanak a vezetősávok és erős kontúrral szerepelnek az alkatrészek. Nekem eddig csak úgy sikerült, hogy a rétegeket kikapcsolom, vagy bekapcsolom.
(#) brato válasza albinolynx hozzászólására (») Júl 27, 2011 /
 
Amelyiket halványan szeretnéd látni, annak a színét állítsd szürkére, az alkatrész színét pedig feketére.
(#) Alkotó válasza albinolynx hozzászólására (») Júl 27, 2011 /
 
Itt akkor két dolog is van, amit helyesen kell értelmezni.
1. Az alkatrészoldali rajzolat képe, általában az elemek kontúrjaiból és a feliratokból áll. A kontúrt hozza az alkatrész, de lehet rajta változtatni ha indokolt, a feliratokat pedig neked kell felpakolászni. Ha ezt egy külön rétegre teszed (én az "O"-ra szoktam), akkor "kapcsolható" lesz a réteggel együtt.
Alapesetben, egyoldalas nyáknál, piros az alkatrészoldali felirat-réteg, és fehér az említett szövegréteg (ami egyébként nem a szövegé, hanem a kontúrmarásé lenne hivatalosan).
2. Miután készen van a produkció, akkor már csak a nyomtatás menüben kell kapcsolgatni és színezgetni a rétegeket, a neked tetsző módon (leírásomban benne van).
A rétegek sorrendjét nem lehet megváltoztatni. Ez akkor lesz fontos, ha egy alsó rétegen lévő valamit eltakar a felette lévő (pl. kétoldalas nyáknál). Persze ennek csak elvi jelentősége van, mert a gyártásnál úgyis rétegenként készülnek a "filmek", tehát ott semmilyen zavart nem okoz.
(#) albinolynx hozzászólása Júl 28, 2011 /
 
Köszönöm, sikerült megoldani! :eljen:
(#) Rumcájsz hozzászólása Júl 29, 2011 /
 
Sziasztok!

A sprint Layout 5 verziót használom és szeretném az elkészült panelterven kitölteni árnyékolással a rendelkezésre álló szabad területet. Bekapcsolom a rajz elkészülte után a ground plane -t a távolságot is tudom változtatni, de arra nem tudok rájönni hogy már megrajzolt GND vezetékeket hogy tudom egyesíteni ezzel a rajzolattal. Valaki segítene egy kicsit?
Köszönöm előre is!
(#) dokidoki válasza Rumcájsz hozzászólására (») Júl 29, 2011 /
 
Szia.

Legegyszerűbben, illetve én úgy csinálom, főleg ha bonyolult a GND hálózat, hogy a bal oldali részen a TESZT részt választom. GND-vezetősávra kattintok utána, ezzel kijelölődik a teljes GND hálózat, amennyiben vezetés szempontjából összefüggő volna, ekkor a ground plane távolságot nullára veszem.

Ez az alkatrészek különböző lábaival is elkövethető, jobbgomb menüben csoportbontás után.
Következő: »»   54 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem