Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Bár érdemben segítséget sajnos senkitől nem kaptam, megosztom az esetleg érdeklődők kedvéért a 1019260-as számon jelzett hibajelenségem megoldását képekben. Üdv Mindenkinek!
Íme a képek!
Sziasztok!
Tudna-e valaki segíteni, volna egy EUROTECH EW1233 mosógépem amiben ELMARC H8.1, 1200rpm vezérlő van, és kiégett 3db ellenállásom ( R16,R17,r58) a lemez borítás alatt van, ha valakinek lenne ilyen, és megtudná nézni az ellenállás színkódot, vagy az értékét nagyon megköszönném. Zoli.
Az olasz Ardo mosógépekbe is ELMARC elektronikát szoktak építeni, ha jól tudom. Az Ardo s1000x elektronikája valamelyest hasonlít a tiedre, talán ha errefele keresgélsz a neten sikerül valamit találnod. http://monitor.espec.ws/section7/topic27213p40.html
Sziasztok!
A párom keres olyan mosógépet, amelyiken lehet "szerkeszteni" a programokat. Mennyi ideig mosson, hányszor öblítsen, stb. Ismer valaki ilyen típust? Előre is köszi! András
Sziasztok!
Whirlpool AWE 8525 típusú mosógépem van. F06 hibát a centrifugálásnál kiírja és nem indítja el. Mi lehet a baj?
Szintérzékelőt vizsgáld meg. Meg hogy nincs-e valami a szűrőben, vagy a szivattyú csövében.
Szia!Én is ugyanebben a cipőben járok.Sikerült már valamit megtudnod?Nekünk 1 mosás után tiszta karc lett a dob is.tudnánk beszélni telefonon? ***
* A fórum az fórum !
A szintérzékelőnél mit vizsgáljak, illetve hol is van ez? A vezérlő panelnél van?
Semmi, megnéztem, kattog a szintérzékelő, de továbbra is F06. Tud valaki megoldást? Mire írja ki az F06 hibát?
Mi az a tachogenerátor? Elvileg ezt jelenti a hiba. És hol van ez, hogyan lehet ellenőrizni, és cserélni, javítani?
A motor tengelyének a végén lévő jeladó, ami a motor fordulatszámáról ad visszajelzést a vezérlésnek. Ha műanyag a felfogatása akkor nézd meg nem-e túlzottan mozog mert előfordul hogy emiatt vagy ad jelet vagy nem. Vagy a tacho generátor tekercse szakadt, menetzárlatos(180-200ohm körül kell mérned rajta), vagy a mágnes elszabadult. Ezeket ellenőrizd. Esetleg kontakt hiba vagy vezérlő panel hiba, nem jut el a tacho jele a procira.
Köszi! Majd megnézném, de hol van ez a tachogenerátor? Hogy néz ki?
Fordulatszámot érzékelő egyenáramú generátor
Nagy valószínűséggel a tengelyen
Sziasztok!
Birkózom a mosógépünkkel, Indesit WT 120. Hibája, hogy nem fűt. Amit eddig próbáltam: fűtőszál nem szakadt, nem zárlatos, hálózatra kötve fűt, a fűtéshez tartozó vezetékek nem szakadtak, nem zárlatosak, a vezérlőpanelen nem látni sérült alkatrészeket, nincs elégett fólia, látszólag rendben van, csatlakozók jónak tűnnek, a szintkapcsolót szétszedni nem tudtam ugyan (nem mertem feszegetni), de az érintkezők (amiket látok kívül) fémtiszták, a membrán kattog, ha belefújok, a cső nincs eltömődve. Ezeket találtam a fórumban visszaolvasva, de lehet, hogy elkerülte valami a figyelmem. Mit nézzek még meg, hol keressem a hibát? Köszönöm a segítséget!
Az jelent valamit, hogy már nem is centrifugál? Valami köztes fordulatszámon pörög, ami nagyobb, mint mosásánál, de centrizéshez kevés, a szivattyú nyomná ki a vizet, de az nincs, és ezt percekig képes folyamatosan.
Az számít, hogy a mosás/centrifugálás el sem indul? Ilyenkor is az a tahó tachogenerátor hibája lehet? A motor?
Szia! Szakadásvizsgálóval megnéztem, nem jelzett szakadást, sem testzárlatot, az érintkezők között nagy ellenállást jelzett, de nem mértem rá, hogy az mekkora.
Szia A hőérzékelő ellenállása KB 10 K ohm,melegítésre változik.Mérd meg hogy mekkora az értéke. üdv szepi003
üdv, mindenkinek:
lehet nem jó helyen kérdezek de valaki segithetne ,, kenyérvágó motorj teljesitménye szinte a felére csökkent , az az legyengült , szépen megy a motor de gyenge, szét szettem , nem látok semmit sem a forgó részen sem az álló részen ,, mi lehet ennek az oka , köszönöm elöre is ha valaki tudna ebben segiteni.
köszönöm a tippet de azt meg néztem , minden könnyen müködik
Terhelés alatt is? Hátha befeszül valamelyik fogaskerék.
szinte minden tökéletes csak fél gözzel megy , nem birja vágni a kenyeret
Esetleg nincs benne valami szabályzóelektronika? Csak találgatok. Mert amit én láttam már szétszedve abban nem volt más csak a motor meg az áttétel. Az meg vagy megy vagy nem, dehogy félgőzzel azt nem tudom elképzelni.
Milyen motor van benne, szénkefés vagy nem?
Na, megnéztem a tachogenerátort. Én 70ohm ellenállást mértem. Az kevés? Ha kevés, akkor mit tudok a későbbiekben csinálni? Ez a generátor egyébként fémből van, és semmilyen mágnest nem látok benne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |