Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Nos készen lett a 60ledes spokepov. Igazad volt ,kellett bele a 3. elem is,igy már kinyit a hall. A program betöltése is egyszerü, bmp -ket lehet betölteni és szerkeszteni. 4 bank van,mind a 4be külömbözöt is lehet ami váltakozva jelenik meg. Lehet állitani az offsetet, kerékátméröt meg pár dolgot. Igaz csak álló helyzetben volt még próba, de gyors kézmozdulatra is látni a kép egy részét. Már csak egy bico kerék kell. Sajnos ebböl kell még min. 1et csinálni, hogy ne kelljen 50-el tekerni a bringát.
Szia,
elárulod, hogy hajtottátok meg a HDD motort? Hasonlóval próbálkozunk mi is.
Szia!
Egy kis DC motor tengelyére erősíts egy pl. CD lemezt, a korong szélére egy pici mágnest ragassz, (azzal szemben egy hasonló tömegű súlyt) úgy, hogy az forgás közben mindig adjon a Hall szenzornak egy kapcsoló impulzust. Ha elég gyorsan pörgeted a motort, (mintha már 50-100km-es sebességgel hajtanál a kerékpárral), látható lesz a "spokepov" szerkezet működése élőben is.
Na ezt most nem értem. Nekem az elektronikát kellene megforgatnom. Vagyis kell egy bicikli kerék. A villán lesz a mágnes.
Szia!
Mindegy melyik áll vagy forog, a teszteléshez tökéletesen megfelelhet, ha most az elektronika áll, és egy forgó mágnes adja az impulzusokat. Az eredmény ugyanaz lesz, és "tekerés" nélkül látod a kijelzést. (Gondolj bele, ha a kerék állna, és a villát forgatnád (a mágnessel) nagy sebességgel a kerék körül, akkor is látható lenne az eredmény.)
Szia!
Na félre a tréfát, mert ez a spokepov is úgy működik mint a propeller clock, csak akkor lesz látható a kép, ha az elektronika forog! Mindenképpen azt pörgesd meg, különben csak össze-vissza villogó ledeket látsz.
Szia!
TDA5140-44! Az adatlapját nézd át, változtatás nélkül az ott közölt kapcsolási rajz szerint van a meghajtóelektronika elkészítve.
Köszi a választ.
Ezt az IC-t már néztem, nem túl bonyolult. Nem tudod hol lehet beszerezni? Nem találtam sem a R*T-nél sem a L*X-nél.
Persze!
TDA 5144-el. A tervek fent vannak Kly honlapján.
Szia!
Kly tudott néhány darabot "prezentálni", tőle szereztem be én is. Egy időben a (HDD motor driver) topikban is foglalkoztunk ezzel a vezérlővel néhányan, ahol nyákterveket is találhatsz kiíndúlási alapnak. Itt:
Sziasztok: Segítene valaki, hogy kell felprogramozni a Kly féle órát? A Pickit azt irja ki:
Warning: Some configurations words not in hex file. Ensure default values above right are accetable. ??? A controllert szépen felismeri.
szia
Ugye ezt akarod belerakni? Bővebben: Link Mintha Patexati-nak lett volna ilyen baja de ettől még beégette neki.
Igen ezt!
De először mikor beégettem és kipróbáltam nem történt semmi!?
milyen kvarc van raja?
tegyél rá soros porton PC-t 115200 8N1 ott kiirkál mindent , ha nem ír semmit akkor nem indult el a PRG. nyisdmeg a filet MPLAB ban nézdmeg a config biteket
A programozás Sikertelen azt irja ki.
Mit is kell látnom mplabban a config biteknél? Melyik kvarcra gongolsz? A beültetés szerint 1 20MHZ és az órakvarc
itt a baj
changelog tegyél bele régebbit ahoz kell 20mhzes kvarc, v10 hez már más kvarc kell 7.372MHZ
Config biteknék csak annyit kell látnod hogy megvannak
Esetleg még annyi,hogy külső tápot kell rá adni programozás közben (5V) mert a PICkit ből nem jön ki elég áram. Pickit progija figyelmeztet is majd....
Nem programozza fel. Nekem a Pic a 30MIps-es ehhez már akkor cseréljem ki a kvarcot?
Igen ki kell cserélni de ha nincs kéznél rakj bele régebbi verziót akkor jó a 20Mhz es működni fog. A 30 as pic tud menni 20Mhz en.
Értem. És hogy agyjak rá külső tápot tegyem fel, és kapcsoljam be az órát 0- fordulattal vagy valahová rá kell kötnöm?
igen én úgy szoktam ,hogy bekapcsolom és nem forgatom. Nemtudom hogy szerelted a rotort de legyen kb 15mm távolság a tekercs és a rotor között mert különben zajos lehet a táp.
Vagy csinálhatod stab tápról is, ahogy nekedkönnyebb. Arra nagyon figyelj nehogy 5V nál több menjen a PIC re. Kézzel válaszd ki a típust mielőtt rádugod nehogy 12V ot küldjön ki a programozó detektáláskor
Oké Megpróbálom úgy! Ha beleégeti a régebbi hexet akkor kicserélem a kvarcot. Majd jelentkezek
Köszi Ja igen az email címedre küldtem pár képet
Képeket ide is rakd fel PLS, nem jött email !
Ha beégeti akkor ne cseréld ki a kvarcot csak akkor ha a V10 et akarod belerakni. Csak a V10 hez kell másmilyen kvarc
Beindult bár nem reagál a távirányítóra!
Képeket megróbálom felrakni
Ha PC-re kötöd kell egy MAX232 IC nehogy kihagyd!
Van szkópod?azzal megnézheted a TSOP kimenetét hogy van e reakció a távirányítóra.
Szép lett , PIC lábai sehol nem zárlatosak? Képről nemlátni jól de minha lennének kis óngumók rajta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |