Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Van rajta egy ellenállás, amelyik kicsit megpörkölődött, és szeretném kicserélni.
Üdv!
Tapasztalatokat, tanácsot kérnék hogy mivel lehet semlegesíteni a sima vas kloridot és a vas kloriddal kevert sósavat TN150? Mert a panelokat már nagyon lassan marja de így még félek bárhová is kiönteni. Visszaolvasva a sima Ultra mosogatószert ajánlják. Ez bevált módszer?
Szerintem nem olvastál jól vissza. Nem olvastam vissza, de én mészre emlékszem
Nem kell kiönteni vassal redukálható . Te szel bele egy darab vasat , arra kirakódik a réz és egy pici sósav hozzáadásával újra használható lesz .
Üdv!
Akkor ezt kipróbálom. Gulasoft: kimondottan vas kloridhoz írták az ultrát. Köszönöm válaszotokat.
Helló
Gulasoft jól emlékszik, mésszel szokták közömbösíteni. Az ultráról ilyet én sem olvastam de nincs kizárva. Csatornába nem szabad önteni. A vasklorid-ot használják a szennyvíztisztításnál de itt, a benne oldott réz miatt már mérgező. Próbáld meg regenerálni.
Emzolee! Nyilatkoznod kéne a festékről mert kicsúszunk a rendelésből, már privátot is írtam. Ha nem válaszolsz, akkor zöldet rendelek csak.
Kékből van egy kilós, inkább azt rendeltem, ha valakinek más szín kell, abból csak két kilós van +1 kiló a térhálósító, és a héten szóljon, mert még most lehet + tételt adni a rendeléshez.
Nekem mindegy a színe. Írd meg melyiket rendelted meg, hogy tudjam. Menyi lesz? Hányan vagyunk rá eddig? Csak hogy mennyi cuccom lesz.
Szerintem 3-an biztos. Kéne valami alufóliás zacskózós céget találni, aki bezacsizná ilyen pár 10 grammos zacsikba mint ami a lpkf-nél van, csak keresni sem tudom hogy lehetne, meg nem tudom otthon lehet e alufóliát hegeszteni, meg mi kell hozzá, hátha meg tudnánk csinálni házilag.
Szerintem nem kell az a aluzacsis megoldás. bele lesz öntve a csavaroskiflis (feles páleszes) üvegekbe, és azokat az üvegeket betekerem majd alufóliával. Mindig 1 üveg lesz használva, és ennyi.
Figyelj. Arról nem is beszéltünk, hogy mi lesz, ha el kummantunk valamit a levilágításnál, vagy akármi, és le kell szedni ezt a cuccot a nyákról. Van ennek valami oldószere? Vagy megy a nyák a kukába? Ha van is oldószer, lehet hogy csak addig oldja, amíg nem érte fény? ? Lehet amikor fény érte, akkor minden mindegy? Mit tudunk erről?
Ha fény érte, akkor bekeményedik. Az igazi keménységet a beégetés után éri el, addig ugyan úgy HaOH-val le lehet mosni (gondolom), de ki kell próbálni, egyébként sem kummantunk el semmit, mert állat profik vagyunk
![]() Szerintem lakklemosó is leviszi amíg nem éri fény, de van neki speckó lemosója gondolom nem filléres áron. De ha ugyan az az előhívó, akkor ugyan az lesz a lemosó is, nem aggódom emiatt.
Hegesztést nem találtam, de a ragasztást ki fogom próbálni, mégis csak kulturáltabb és főleg kisebb mennyiség fér bele egy olyan tasakba mint az lpkf-es tasak. Ha lehetne olcsó aluhegeztő gépet kapni, talán megérné tasakozni, és itthon árulni, nem olyan irreális áron mint az lpkf teszi.
Na majd körül nézek a zacskózó gépek körül.
Közben ha már lpkf megkérdeztem a hazai forgalmazót, a furatfémezés árakról. Az hogy 270.000Ft a vákumasztal egy dolog mert örök darab, de hogy 20 tasak paszta, ami 10 a4-es laphoz elég (jó ha többet csinálsz egymás után, és valahogy a vákumasztal után össze tudod gyűjteni a marék pasztát akkor akár 15 a4-es lapra i elég lehet, de akkor ezt egyszerre csináld, mert beszárad) az 52.000Ft ott kicsit kiakadtam. 2.5gramm van egy tasakban a 20 tasakban van 50 gramm, azaz grammja 1000 forint. A törtezüst grammja (színezüst) 190Ft/gramm, tehát az ezüst árának 10*-esét kérni egy gramm valami polimert meg ónt tartalmazó pasztáért nálam kiverte a biztosítékot.
Sziasztok! A galvánónozásnál és a többi ónozásnál pl nikkelnél ugyanaz az összetétele a galvánozó folyadéknak? Ákos
Sziasztok! Lehet, hogy nem jó helyre írok, de itt látok nyákjavítást, kémiai úton. Nekem nem nyákot kell javítani, hanem 833Mhz-es kristályra kellene vezetőréteget felvinni, ill. kijavítani. Ez kb. 17mm széles, és 7mm vastag kristály, aminek aminek a hőhatására levált a vezetőrétege. Tudnátok-e valami megoldást?
Köszönöm a segítséget!
Vannak vezető filcek meg festékek jó drágán, azzal esetleg meg lehet oldani, esetleg maszkold le és fújd meg grafitspray-el. Ha az rátapad és vezet, akkor lehet rá lehet galvénozni még +rezet.
Köszi a gyors választ! Milyen árban vannak ezek a filcek, ill festékek?
Alapban igen, van egy videó a pályázatok között pákahegyet vont be cinkkel, ott meg tudod nézni. Mindíg a bevonó felület az anód és annak valami savas oldata a lötyi.
Conradban láttam utoljára, aranyárban.
Megnéztem egy cégnél. Valoban jó drága Filctoll vezető ezüst töltettel 24.890 Ft, de most 19.990 Ft(AKCIÓS ÁR!)
Egy másik cégnél: Felhasználás: SILVER CONDUCT, vezetőképes ezüst tartalmú lakk, nyomtatott áramköri fóliák javítására, 7gr. Gyártó: Electrol. Kisker bruttó ár, nagyker árról érdeklődjön! Ár: 3995 Ft /db Ez már barátságosabb ár.
Sziasztok
A loctite szélvédőfűtés javitó festéke is jó lehet (Loctite 28813). Én 3 éve javitottam vele a fűtőszálakat, és még birja. Kb 4000 Ft az ára, 2 gr, ecsettel. üdv: hp
Én mondtam.
Köszi mindenkinek a segítséget! Majd szétnézek, hogy melyiket kapom meg.
Köszi a választ.
innen folytatás.
Kicsit zavaros. Nem értem pontosan a részleteket. Mit kensz be a feloldott gyantával? Tintasugaras nyomatot használsz? (az abban lévő folyékony festék alkalmas ilyen célra?) Miként kerül az fel a papírról a nyákra a rajzolat? Esetleg azt is vasalod/laminálod? (Épp azért kellett eddig a lézernyomtató, mert a tonerben lévő porfestéket lehetett "átragasztani" a panelre).
Szia!
Pedig érthető. Öntapadós matricára nyomtat, majd ráragasztja a panelra és lekeni gyantával.
Nem veszélyes ez? Tegyük fel nedvességet kap, felpöndörödik a papír hozzáér valamihez ami keményem melegszik, és meggyullad. Papír nélkül elég az alkatrész, kormos nyoma marad, papírral meg leég a ház.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |