Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égető kapcsolás. Szerintetek működni fog?

Témaindító: (Felhasználó 449), idő: Jan 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 21
(#) Moderátor hozzászólása valve hozzászólására (») Júl 25, 2007

Na. Akkor a vita lezárva, visszatérünk a topic témájához.
(#) nns hozzászólása Júl 26, 2007 /

Sziasztok!

Van egy Picstarter Plus égetőm amiből csak a pic17C44 hiányzik. Valaki tudna segíteni ennek a felprogramozásában?
(#) Lucifer válasza nns hozzászólására (») Júl 26, 2007 /

Miben kell segíteni?
Magát a felégetendő szoftvert keresed vagy olyan ember keresel akinek van 17C44 kompatibilis égetője?

Szerk: most nézem 17C44 Fw-jét ingyen le lehet tölteni a Microchiptől. Továbbá úgy látom, hogy van valami utólagos átalakítás, ugyanis a 17-est ki lehet cserélni PIC18F6720-re.
(#) nns válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 26, 2007 /

A felégetendő szoftver megvan, és le is tölthető a microchip oldaláról, csak nem tudom mivel beégetni a 17C44-be. Ezért vagy egy könnyen elkészíthető programozót keresek ami kezeli ezt a tipust, vagy valakit aki fel tudja programozni.
(#) Lucifer válasza nns hozzászólására (») Júl 26, 2007 /

Hát én sajnos nem Miskolci vagyok.
Vagy drótozz össze valami egyszerű Tait féle LPT-s programozót, szerezz egy winyót tegyél rá linuxot, meg PIKLAB-ot.
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 26, 2007 /

Bocs a 17C44-et nem támogatja a PikLab közvetlen programozóval. Nézz szét esetleg a windózos programok közt is, de nem emlékszek arra, hogy valamelyikben is lenne17-es támogatás.
(#) valve hozzászólása Júl 27, 2007 /

Sziasztok,.. kaptam egy ujj kapcsolast.. szerintetek mukodni fog vagy mar valaki megepitette az alabbi egetot? (a 10 es 16 os lab miert van bekotve?, mas egetoknel nem szokas
(#) potyo válasza valve hozzászólására (») Júl 27, 2007 /

Valaki biztosan építette már meg. Olvasgasd szépen a PIC kérdések és válaszok topikot, ott megtalálod a választ.
(#) Lucifer válasza valve hozzászólására (») Júl 27, 2007 /

Ez így ebben a formában NEM fog működni...
A MCLR soha az életbe nem fog elegendő feszültséget kapni. (~13 Volt)

//Hacsak ez nem valami LVP programozó.

(#) Müszi hozzászólása Júl 27, 2007 /

Bővebben: Link
Találtam ezt az égetőt, stetetek, stabilbban megy mint egy JDM?
(#) Müszi válasza Müszi hozzászólására (») Júl 27, 2007 /

A ZPV2106A fet mivel helyettesíthető, és a szoftverben milyen programozónak kell beállítani?
A programozó szoftver a winpic lenne?
(#) szabi83 válasza Müszi hozzászólására (») Júl 27, 2007 /

ez is jdm küld el, beégetem :yes:
(#) Müszi válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 27, 2007 /

nemtudsz adni egy párhuzamos portos programozót, ami egyszerű és stabil?
(#) szabi83 válasza Müszi hozzászólására (») Júl 27, 2007 /

tessék

egyszerű ez.
(#) potyo válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 28, 2007 /

Idézet:
„//Hacsak ez nem valami LVP programozó.”

Nagyon annak néz ki, de inkább hanyagoljuk az ilyesmit. AVR-nél van értelme az alacsony feszültségű programozásnak, mert csak úgy lehet áramkörön belül felprogramozni, de piceket nagyfeszültségről is lehet áramkörön belül programozni, így az LVP-nek semmi értelme náluk.
(#) Müszi válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 28, 2007 /

de miaza LVP?
Egy 16F84A ez melyik láb?
És ez biztosan működik?
(#) Frankye válasza Müszi hozzászólására (») Júl 28, 2007 /

LVP = Low Voltage Programming, azaz alacsony feszültségű programozás.
A lábak ugyan azok, csak a beállítások a programozó szoftvernél mások.
(#) Müszi válasza Frankye hozzászólására (») Júl 28, 2007 /

de az LVP melyik láb a PICEN?

Az LVP nem egy láb, hanem egy programozási mód.

Hogy magamat idézzem:
Idézet:
A lábak ugyan azok, csak a beállítások a programozó szoftvernél mások.”
(#) Müszi válasza Frankye hozzászólására (») Júl 28, 2007 /

de a target pic-hez megy...
azért gondoltam h egy láb

Idézet:
„de a target pic-hez megy... azért gondoltam h egy láb”

Na ezt most nem értem...
(#) potyo válasza Müszi hozzászólására (») Júl 28, 2007 / 4

Igen, az LVP-hez tartozik egy láb, amit LVP jelzéssel szokás ellátni a chip adatlapjában. Ha az LVP mint programozási mód engedélyezve van a konfigurációs bitekkel, akkor az LVP láb nem használható ki-bemenetként, hanem a programozás módva való beléptetésre van elhasználva.
(#) Frankye válasza potyo hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Köszi a kiegészítést!
(#) MPi-c válasza Müszi hozzászólására (») Júl 29, 2007 /

Az adatlapokon ezt a lábat PGM-mel jelölik. Bővebben itt is (11.2.3 pont) olvashatsz róla.
(#) valve hozzászólása Aug 1, 2007 /

Felmerult bennem egy kerdes a JDM es programozok kapcsan, mindenki kotolodik, h nincs meg a 13-14v a MCLR -en,.. de hogy lehetne annyi ha a pc -tap 3.3, 5, 12v -kat ad ki.. ???
(#) Lucifer válasza valve hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

A JDM ugye soros porti égető. A soros porton az RS-232 szabván alapjány a kimeneti 1 jel - N volt a logikai 0 pedig + V volt. Azért N-ert írtam mivel ez az ami alaplaponként változik. N értéke elméletileg ha a tápból indulunk ki 12 volt lehet. Ugyebár van -12 Voltos ág is. Ha kifigyeled a kapcsolást akkor láthatod, hogy a PIC GND-je nem azonos a PC GND-jével. A PC GNDje egyenesen a PIC tápjára van húzva. A tápellátást gyk. kondik biztosítják, amik a TX 1-re (- n Voltra) kapcsolásakor töltődenk fel.
(#) valve válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Igy mar ertheto.. Koszi a hozzaszolast.. Akkor hol kene en 13v -ot merjek? PIC16F628A a 4 -es (talan a vss) lab es mi kozt? ITT a kapcsolas.. (a PIC -et nem teszi tonkre ha nemjo az egeto?, v ha nincs elegendo tapfesz az egeteshez..), (amugy irja olvassa csak az aramkor nem megy amibe a PIC jar..)
(#) Lucifer válasza valve hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Szia!

Nos ugye az égetőprogramban szokott lenni hardware teszt, vagy valami olyan lehetőség amivel a programozáshoz szükséges lábakat lehet be illetve kikapcsolni.

Mindent a PIC GND-jéhez képest mérünk.

Az MCLR bekapcsolva cca. 13,5 Voltos kell hogy legyen.
A PIC tápja (VDD, VCC ki hogy hívja) 5 Volt legyen.
A programozó lábak (PGC, PGD) szintén 5 Voltos jelek.
Az, hogy bekapcsolt MCLR esetén meg van a 13,5 Volt nem jelent semmit. Ha rákapcsolod a PIC-re a tápot és akkor is megvan akkor talán jó.
(#) Frankye válasza valve hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

De ha mindezek után nem jön be a JDM klón égető, akkor az oshon-os, vagy az ICD2-s égetőt kell megépítened. (A JDM eléggé alaplap-függő működésű, ezért nem nagyon javasoljuk!)
(#) valve hozzászólása Aug 1, 2007 /

Koszonom minden segitsegeteket,..
Rakerestem az oshon egetore es a ICD2 -re is,.. az utobbinal nem nyagyon simpi, de az oshon egeto tetszik, es ma delutan osszedobom.. Ez az oshon csak lpt porton megy, com -on nem? Muxik hozza az IC-Prog? (ja es esetleg valaki megdobhatna egy tervezessel az oshon programozohoz) Gondolom az mar minden ketseg nelkul mukodik!.. Olvasgattam a forumot, lattam elegen megepitettek mar..
Meg vMi,. kerdeztem mar, h a PIC nem megy tonkre ha JDM -el probalgattam?..
Következő: »»   5 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem