Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égető kapcsolás. Szerintetek működni fog?
Témaindító: (Felhasználó 449), idő: Jan 18, 2006
Témakörök:
Na. Akkor a vita lezárva, visszatérünk a topic témájához.
Sziasztok!
Van egy Picstarter Plus égetőm amiből csak a pic17C44 hiányzik. Valaki tudna segíteni ennek a felprogramozásában?
Miben kell segíteni?
Magát a felégetendő szoftvert keresed vagy olyan ember keresel akinek van 17C44 kompatibilis égetője? Szerk: most nézem 17C44 Fw-jét ingyen le lehet tölteni a Microchiptől. Továbbá úgy látom, hogy van valami utólagos átalakítás, ugyanis a 17-est ki lehet cserélni PIC18F6720-re.
A felégetendő szoftver megvan, és le is tölthető a microchip oldaláról, csak nem tudom mivel beégetni a 17C44-be. Ezért vagy egy könnyen elkészíthető programozót keresek ami kezeli ezt a tipust, vagy valakit aki fel tudja programozni.
Hát én sajnos nem Miskolci vagyok.
Vagy drótozz össze valami egyszerű Tait féle LPT-s programozót, szerezz egy winyót tegyél rá linuxot, meg PIKLAB-ot.
Bocs a 17C44-et nem támogatja a PikLab közvetlen programozóval. Nézz szét esetleg a windózos programok közt is, de nem emlékszek arra, hogy valamelyikben is lenne17-es támogatás.
Sziasztok,.. kaptam egy ujj kapcsolast.. szerintetek mukodni fog vagy mar valaki megepitette az alabbi egetot? (a 10 es 16 os lab miert van bekotve?, mas egetoknel nem szokas
Valaki biztosan építette már meg. Olvasgasd szépen a PIC kérdések és válaszok topikot, ott megtalálod a választ.
Ez így ebben a formában NEM fog működni...
A MCLR soha az életbe nem fog elegendő feszültséget kapni. (~13 Volt) //Hacsak ez nem valami LVP programozó.
Bővebben: Link
Találtam ezt az égetőt, stetetek, stabilbban megy mint egy JDM?
A ZPV2106A fet mivel helyettesíthető, és a szoftverben milyen programozónak kell beállítani?
A programozó szoftver a winpic lenne?
nemtudsz adni egy párhuzamos portos programozót, ami egyszerű és stabil?
Idézet: „//Hacsak ez nem valami LVP programozó.” Nagyon annak néz ki, de inkább hanyagoljuk az ilyesmit. AVR-nél van értelme az alacsony feszültségű programozásnak, mert csak úgy lehet áramkörön belül felprogramozni, de piceket nagyfeszültségről is lehet áramkörön belül programozni, így az LVP-nek semmi értelme náluk.
de miaza LVP?
Egy 16F84A ez melyik láb? És ez biztosan működik?
LVP = Low Voltage Programming, azaz alacsony feszültségű programozás.
A lábak ugyan azok, csak a beállítások a programozó szoftvernél mások.
Az LVP nem egy láb, hanem egy programozási mód.
Hogy magamat idézzem: Idézet: „A lábak ugyan azok, csak a beállítások a programozó szoftvernél mások.”
de a target pic-hez megy...
azért gondoltam h egy láb Idézet: „de a target pic-hez megy... azért gondoltam h egy láb” Na ezt most nem értem...
Igen, az LVP-hez tartozik egy láb, amit LVP jelzéssel szokás ellátni a chip adatlapjában. Ha az LVP mint programozási mód engedélyezve van a konfigurációs bitekkel, akkor az LVP láb nem használható ki-bemenetként, hanem a programozás módva való beléptetésre van elhasználva.
Az adatlapokon ezt a lábat PGM-mel jelölik. Bővebben itt is (11.2.3 pont) olvashatsz róla.
Felmerult bennem egy kerdes a JDM es programozok kapcsan, mindenki kotolodik, h nincs meg a 13-14v a MCLR -en,.. de hogy lehetne annyi ha a pc -tap 3.3, 5, 12v -kat ad ki.. ???
A JDM ugye soros porti égető. A soros porton az RS-232 szabván alapjány a kimeneti 1 jel - N volt a logikai 0 pedig + V volt. Azért N-ert írtam mivel ez az ami alaplaponként változik. N értéke elméletileg ha a tápból indulunk ki 12 volt lehet. Ugyebár van -12 Voltos ág is. Ha kifigyeled a kapcsolást akkor láthatod, hogy a PIC GND-je nem azonos a PC GND-jével. A PC GNDje egyenesen a PIC tápjára van húzva. A tápellátást gyk. kondik biztosítják, amik a TX 1-re (- n Voltra) kapcsolásakor töltődenk fel.
Szia!
Nos ugye az égetőprogramban szokott lenni hardware teszt, vagy valami olyan lehetőség amivel a programozáshoz szükséges lábakat lehet be illetve kikapcsolni. Mindent a PIC GND-jéhez képest mérünk. Az MCLR bekapcsolva cca. 13,5 Voltos kell hogy legyen. A PIC tápja (VDD, VCC ki hogy hívja) 5 Volt legyen. A programozó lábak (PGC, PGD) szintén 5 Voltos jelek. Az, hogy bekapcsolt MCLR esetén meg van a 13,5 Volt nem jelent semmit. Ha rákapcsolod a PIC-re a tápot és akkor is megvan akkor talán jó.
De ha mindezek után nem jön be a JDM klón égető, akkor az oshon-os, vagy az ICD2-s égetőt kell megépítened. (A JDM eléggé alaplap-függő működésű, ezért nem nagyon javasoljuk!)
Koszonom minden segitsegeteket,..
Rakerestem az oshon egetore es a ICD2 -re is,.. az utobbinal nem nyagyon simpi, de az oshon egeto tetszik, es ma delutan osszedobom.. Ez az oshon csak lpt porton megy, com -on nem? Muxik hozza az IC-Prog? (ja es esetleg valaki megdobhatna egy tervezessel az oshon programozohoz) Gondolom az mar minden ketseg nelkul mukodik!.. Olvasgattam a forumot, lattam elegen megepitettek mar.. Meg vMi,. kerdeztem mar, h a PIC nem megy tonkre ha JDM -el probalgattam?.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |