Fórum témák
» Több friss téma |
Vedd szemügyre -kiszerelve- a hangszórókat. Ha egyforma papir, pille, és nem látsz különbséget akkor Levi Jr-nek van igza.
Még egy ritka dolog előfordulhat: gyenge a mágnes.
Pasz. A leirtakból számomra semmi nem derül ki. Azt hittem Vermona hangszóró.
Szia Mindenkinek.
Ki tudná megmondani milyen alkatrésszel illeszkedik a hangfal kis hangszórójának pozitiv vége. Nagyon rezonált szétszedtem és látom levált az a picike csatlakozás de forrasztani nem lehet. Kösz dava
Esetleg egy fénykép? Mert így nehéz kitalálni hogy mit is szeretnél!
Szia! fényképet nem tudok küldeni de rajzot csatoltam
és ott látod azt a két db pici mintha ellenállás lenne de semmit nem lehet látni rajta csak igy ahogy rajzoltam üdv dava
Az legyen egy bipoláris kondenzátor értéke 1-4,7ľF lehet.
A magasakban valóban csévét kellett cserélni, meg volt égve mindkettő. Összességében meglepően jók lettek a dobozok. Köszönöm a segítséget.
osztom a dolgot, bár szériás gyártásúakban nehéz elhinni nagy szórást, de minden gyártott dologban lehet hiba, így gyenge mágnes is!
sziasztok!
Mit jelentenek a hangszórón feltüntetett adatok? pl: # 6 3/4"-es teljes tartományú háromutas hangsugárzó. # Maximális bemenő teljesítmény: 200 W. # Maximális bemenő teljesítmény: 40 W. # Frekvenciaátvitel: 50 - 23 000 Hz. # Érzékenység: 87 dB/ W/ m. A Frekvenciaátvitel és az hogy három utas az világos, de az hogy miért van 2 db watt megadva az már nem és mi az az érzékenység?
Az érzékenység az hasonló dolog mint a hatásfok. A te esetedben a hangfalat 1W teljesítménnyel hallgatva 87dB mondhatni hangerő mérhető, hallható. Ha ez a szám magasabb lenne akkor 1W esetén hangosabbnak hallanád. A teljesítmény kérdéssel kapcsolatban pedig a következő választ tudom adni. Szerintem a 200W-ot vagy te írtad el vagy a gyártó volt kicsit túlzó. Normál esetben vegyük azt, hogy 20/40W Ez azt jelentené hogy szinusz jellel hallgatva a hangfal 20W-ot visel el. De mivel nem szinuszt hallgatunk hanem zenét ezért megadnak egy zenei teljesítményt ami 40W. A 6 3/4" a hangszórók méretére utal. A háromutas pedig azt jelenti hogy 3 hangszórót szereltek a hangfalba: mély,közép,és magas sugárzót. Remélem tudtam kicsit segíteni. Amennyiben pontatlan voltam valaki egészítsen ki.
Nem írtam, néztem el a leírást inkább az aki írta a leírását....
Ha jól értem a válaszod akkor minél nagyobb az érzékenysége annál szebben,hangosabban szól.
Szebben nem azt sok minden mástól függ és nem is igazán lehet ezt is lehet paraméterekkel megadni. Viszont igen minél nagyobb szám van a dB mértékegység előtt annál hangosabb pontosabban érzékenyebb a hangszóró.
Még annyit hozzátennék , hogy minél magasabb az érzékenysége , annál többet veszít az alsó határból. Olyan 90-92 dB -nél lenne az a határ ahol még rendes mélye is lesz.Ez feletti érzékenységnél már csak a jóval drágább hangszórók tudnak rendes F3-at produkálni.
Viszont az sem jó ha túl alacsony (82-86dB), mert túl halk lesz.
Sziasztok!
Hogyan lehet lemérni egy-egy hangszóró teljesítményét, ha nincs semmilyen adatunk róla? Van egy pár Grunding MB-x35-ös HIFI hangfalam, de az egyiknek kiment a magashangja, és sehol se találtam adatokat róla. Igaz rávan írva a doboz hátuljára hogy 100/200W/6 OHM, de az tuti nincs annyi, főleg hogy egy 20 W-os gyári erősítő hajtotta ki a magashangot.. Amit sajnálok még, hangváltó sincs benne, csupán egy 100v/4,7u-s kondi, ami a mély/magas (+)-al van sorba kötve, a (-) a GND (állítólag 3 utas) egy mély, egy magas, egy piezó. A kapcsolási rajzát feltöltöttem. A kérdésem még az lenne, hogy rakhatok e a dobozba egy 100W-os hangváltót, és új magashanszórót, piezóval? A válaszokat előre is köszi! Üdv.: Jax
Megmérni? Sehogy.
Ha van magassugárzó minek piezo?
Sziasztok
"Csináltam" egy hangfalat van benne [1 db 8 um mélyközép akai videoton][ 2 db 8 um jbl magas] és egy 4 um 5w sfx mélyközép] Azt szeretném megtudni hogyha le írom a dobor méreteit akkor valaki megmondaná hogy elége az a doboz DB-re vagy nem. Amúgy elég jól szól.
Ezt ne tőllem kérdezd..
Így van megoldva sajna :S Ha gondolod, rakok fel képet. Mellesleg gyönyörű tisztán szóltak, csak most hogy oda van az egyik magas, elég érdekes lett a hangzásuk.. Mintha be lenne dugulva az ember füle.. A mélyhangszórra ez van írva: Samsung 16B50KFA N945 A magasra meg az hogy: Samsung 05T38BFA N940 Ezek alapján nem tudom kikeresni, sehol semmit nem ad be Kár értük, így nem tudom hogyan cseréljem a hangszórót
Üdv! Van 1 pár 250/350wattos 101dB 8ohmos hangfalam.
1 hangfalban 3 hangszóró van egy 30cm-es PA hangszóró és két 16cm-es gumimembrános ,amik egyenként 25wattosak.Na most a két 16 os sorba van kötve,és azzal sorba egy 4.7µF os kondi és ez középmagasnak szolgál.(tudom hogy nem erre való a gumiszélű) Hogyan tudnám megoldani,hogy a két középmagas hangszóró ne mozogjon nagy hangerőnél???
A kondenzátor értékének a csökkentésével a vágási freki magasabbra kerül. Próbáljad meg 1µF el.
Esetleg a mély hangszóró mozgatja őket? Ebben az esetben el kell választani a dobozt, külön légtér kell a hangszóróknak, vagy keresel zárt hangszórót.
Sziasztok.
Van kettő darab Pioneer TS-G1001i hangszóróm. Egyenként a maximális terhelhetőségük 110W, viszont a folyamatos terhelhetőségük 20W. Erősítő építésnél melyiket kell figyelembe venni?
Szia! Ennek a 10cm-es hangszórónak a 20W-is majdnem sok.
Köszi, akkor ehhez nem kell egy túl nagy teljesítményű erősítő.
Helló !
Mi a véleményetek / tapasztalatok arról, hogy melyik esetben vannak szebb / jobb mélyek : a, egy nagyobb átmérőjű hangszóró b, több (mondjuk 2 db) kisebb átmérőjű hangszóró, de ezek együttes felülete megegyezik a nagyobb átmérőjűvel
Szia! Amennyiben hasonló paraméterű hangszórókról van szó az "a"-t válaszd.
Ez kizárólag attól függ "milyen nehéz" a kezed, illetve mennyire dinamikus a programod, milyen a fülled.
Sziasztok!
Van 2 darab 8ohmos hangszorom egy mélyközép és egy magas hogy tudék én eböl 4 ohmost csinálni. Olvastam valahol hogyha párhuzamosan kötöm a 2 8ohmost abol 4 ohm lesz és a teljesitmény duplázodik. Ez igaz?
Sehogy, mivel nem azonos sávban illik müködtetni.
De miért akarod 4 ohmosnak erőszakolni? Nem lesz jobb, csak az erősitőd fog jobban izzadni, illetve roszabul szólni! |
Bejelentkezés
Hirdetés |