Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az nekem is jól jönne. Tegnap kezdődött. Én is köhécselek össze vissza. Pont most megyek szabadságra. Jó lesz betegen otthon lenni.
A mai történetem a szembe szomszédról. Tizenkét éve lakom itt. Azóta ismerem. Készséges, segítőkész embernek ismertem meg. Ma reggel elmentek üdülni egy hétre. Este a 86 éves anyja találkozott a feleségemmel és mondja neki, hogy nincs náluk fűtés. Átmentem bekapcsolni. Gondoltam elfelejtették. Közben hívtam a szomszédot mobilon, mert nem ismertem a nála lévő rendszert. Nem vette fel, közben kitanulmányoztam, bekapcsoltam. Kicsit később visszahívott. Mondom neki mi volt, majdnem leszúrt, hogy mennyi gáz fogy majd egy hét alatt, mert az anyja nappal nem tudja kikapcsolni a fűtést, pedig a nyugdíjasklubban van napközben. 9-től délután 3-ig és akkor potyára megy a fűtés. Nem hittem volna, hogy ilyen ember.
Azért ekkora válság nincs. Akkor inkább indulás előtt mondta volna, hogy hagy lakjon az anyja nálunk a héten. Még az is emberibb változat lett volna. :rinya:Ez a válasz is úgy ment el, hogy egy idő után frissítettem.
Senki többet harmadszor? Kicsit jobban beleástam magam. Amit nem vettem figyelembe az a hatásfok. Elektromos ~90% Gázé ~70%
De még mindig nincs egyértelmű döntésem az ügyben. Valaki foglalkozott már ezzel a témával?
Van olyan, hogy hőtárolós villanykályha. Az kicsit drágább mint a gáz. Nem a hatásfok miatt, hanem az üzleti megfontolások miatt inkább.
Köszöntem szépen. Annak ellenére , hogy 2008-as árakkal van számolva elég meggyőző. Marad a Gáz.
Jó estét !
Képzeljétek, ma volt a faluban a szerb bajnokság motocrossban. Nagyon extra volt, ám az eső elvert minket, így az MX1 második futamát már nem néztem. Lehet jobb is , nyeltem két kiló homokot, meg fekete volt a taknyom.. :vomit: Na, de nem ez a kérdés, hanem: Szerintetek megéri-e Ubuntuzni? Sok pozitívat, sok negatívat hallottam felőle. A windowsos progik elfutnak , nem? Tetejében ingyenes, és vírus se nincs rá.. Multkor azért hagytam, mert az egeremet nem ismerte fel, és nem reagált, de ez már egy újabb verzió. Ami még tetszik, az az, hogy sokkal gyorsabban bootol, meg magában is gyorsabb.. Üdv !
A puding próbája az evés. Használd egy kicsit (1...3 hónapig) és utána már el tudod dönteni, hogy kell-e neked.
Ok, de a progikra visszatérve? Amúgy a wind. is maradna fent, tehát nem törölném le.
Vagy Live CD-ről futtatod és akkor nem kell telepíteni, vagy felszabadítasz egy particíót és oda telepíted. Az, hogy a windows-os progik, hogyan futnak alatta, nincs tapasznyalatom...
Ha erős, és stabil géped van akkor megéri felrakni az Ubit, csak ajánlani tudom. Gyenge gépen sajnos még mindig az xp a gyorsabb, vagy pedig spéci ubit teszel fel:
Linux Mint, Lubuntu stb
A végtelen tükörhöz (infinity mirror), ha nem túl nagy méretben akarod megcsinálni, szerintem legegyszerűbb mód, ha ipad-hoz kapható tükrös képernyővédő fóliát veszel, ez már elég nagy, hogy az effekt működjön. Amúgy egyszerű, mert csak két egymással szembefordított tükör (az egyik féligáteresztő fólia, másik lehet hagyományos tükör is) között elhelyezett ledsor az egész. Flipper fejüvegként is alkalmazták a trükköt:The Empire Strikes Back
Fel fogom, már töltöm az Ubuntu.hu-ról az Ubuntut. Nincs erős gépem, ám múltkor semmi gond nem adódott vele..
768mb-om van, ddr1, 1*256mb + 1*512 mb.
Ubira visszatérve: Akartam telepíteni az Ubuntut, és kidobta ezt a hibaüzit, pedig nincs olyan mappám ( D-n Ubuntu.. ) :O Megoldás?
Ok, bocs. A nevet meg nem szándékosan, csak dühömben.. :O
Jáj, ne mondj semmi. Inkább ideges szoktam lenni. Ellenőrző előtt annyit ásítok, mert ideges vagyok, hogy könnyezik a szemem. Szerintem pszichológus nénit nem ártana meglátogatnom..
Ja , csak mikor itthon azzal sanyargatnak, hogyha 4,50 alá megy az átlagom, nekem kell a buszt fizetni, mert akkor drágul, közben a legnehezebb gimibe mentem, a legnehezebb szakra, úgy, hogy nem is én választottam. Talán , ha nem ez lenne, nem is lennék én így. Na , mindegy, ez sajnos az én megoldhatatlan problémám, megyek, közben tanulom a törit. (pedig uncsi...)
Idézet: „tanulom a törit” Nah látod én ezt ugy oldom meg hogy első félévben nemtanulok másodikban meg igen és kész. Ráadásul töriből(és irodalomból is) kb 4 órát tanulok egy félévben(plusz ha a második félévi nem jön be akkor még 4 et) és ezt egyszerűen lebontom. Minden szünetben(ez nem számit bele) és emellett félévkor és évvégén a felelésnél. Igaz 2 es vagyok mind a 2-ből de nekem ez igy sokkal kényelmesebb. Ráadásul azzal kompenzálom hogy matekból (tanár szerint) 6 os vagyok . Szüleim ezt nemmindig nézik jószemmel de ez van.
Köszi ! Inkább nem élek az ötlettel..
Szerintem okos, ha tanulsz. A történelem sem unalmas, inkább olyan meseszerű. Az évszámokkal nekem is mindig bajom volt, de amúgy szerettem. Persze ez is mint minden tárgy szinte, erősen tanárfüggő. Jani most tanulj minél többet, mert most könnyen megy. El telik néhány év és már hiába is szeretnél, nem fog menni. Minden tiszteletem a szüleidé, hogy ennyire "nyüstölnek" ezzel a dologgal. Sok szülőt nem érdekel mennyit tanul a gyerek, így nem is tanul semmit. Pedig aki semmit sem tud mindent hisz. Tehát az orránál fogva vezethető. Rajtad azért látszik, ha akarsz könnyen tanulsz. Használd ki.
Az itteni történelemtanulásról ne itt beszélgessünk, hanem majd valahol élő szóban egyszer... Ez nem olyan, mint m.o.-n.. Azért köszi a szavakat !!
Értem én, hogy nem azt tanítják, amit kéne. Te tudd mind a két verziót. Nem fog megártani. Milyen vicces, hogy asz az egy múltat, hányféleképpen tanítják.
Most nem erről van szó, de itt ezt nem akarom kitárgyalni. Nem arról van szó, hogy itt: pl az attomag átmérőjét 10-14 méternek, odaát meg 10[sub]-15[/sup]-nek mondják.. Na mindegy.
A tudomány mai állása szerint 1,75 10^15 m az atommag átmérője.Bővebben: Link
Azért ne mondj ellent a tanárnak, ha ő úgy tudja legyen úgy. Én sokszor ellentmondtam, de hasznom, az nem lett belőle. |
Bejelentkezés
Hirdetés |