Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   69 / 282
(#) Montim válasza viezer hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Egy halk kattogó hangot hallok, de csak töltőről. Akksiról nem.
(#) viezer válasza Montim hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Akkor az áramellátó résszel van gond. Ebben sokat én nem tudok segíteni, de vannak itt olyan tagok, akik jobban értenek hozzá.
(#) bbalazs_ válasza Montim hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Az akkut tolti latszolag vagy akkor is kattog?
Csak akksirol (feltoltott akksirol) elindul-e?
A tolto, onmagaban, a gepehez NEM csatlakoztatva is kattog?
(#) Montim válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Rosszul értelmeztem, az alaplapon kattog valami amikor rá van kötve a töltő. Akksiról se indul a gép.
(#) Montim hozzászólása Okt 11, 2011 /

Milyen módon tudnám kimérni melyik a rossz alkatrész?
(#) didyman válasza Montim hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Valamelyik tápegység FET-je, vagy kerámia kondenzátor lehet zárlatban. Ezeket csak tételes leválasztással, méréssel, alkatrész kiszedgetésével tudod feltárni..
(#) kendre hozzászólása Okt 12, 2011 /

Sziasztok!
A v3505-öm furcsán viselkedik: Egyszercsak vártlanul lefagy és szétszalad a kép. Vízszintesen mintha eltolódnának a sorok olyan 5mm-es csíkokat alkotva az eredeti képből.
Ha a bekapcs gomb és a jobb oldali hangszóró között enyhén megnyomom akkor a kép azonnal helyreáll, de a fagyás természetesen nem.
Ötlet?
(#) vgyula válasza kendre hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Szia!
Ez egyszerűen nem orvosolható. Újra kell golyóztatni egy megbízható helyen.
Üdv.. Gyula
(#) kendre válasza vgyula hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Ö *.. Ezt nem teljesen értem. Elsőre csapágygolyó jut az eszembe. Kifejtenéd?

*Még az egy is sok .
(#) neocska válasza kendre hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

A forumtárs arra értette, hogy a "videokártya" processzora "GPU" az alaplapodhoz kicsi golyocskákkal csatlakozik, ezek a sok melegedés/hülés során a forrasztásuk megrepedezik. ezt kellene kijavitani.
(#) trumbi hozzászólása Okt 13, 2011 /

Sziasztok!

Tudna valaki mondani tapasztalat alapján olyan helyet ahova érdemes lenne elküldeni egy alaplapot bga forrasztásra. köszönöm.
(#) zolika60 válasza trumbi hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Notidoki. Nekem rendben volt. Bővebben: Link
(#) trumbi válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

köszönöm a választ már beszéltem velük 33k lenne a javítás ezt egy kicsit sokkalom, mert egy régebbi laptopról lenne szó.
(#) Ricsi89 válasza trumbi hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Én egy ismeretlen sráccal csináltattam BGA cserét és korrektül megoldotta a problémát, lassan egy hónapja megy a gép hiba nélkül. Ja és csak egy 10-es volt plusz posta.
(#) zolika60 válasza trumbi hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Tőlem nen kértek , csak 25-öt, bár az két éve volt, és a gépem is csak egy éves volt akkor. Most is ezt használom. A márkaszerviz akkor 10000-ért alaplap cserét aánlott. Természetesen mindenki maga dönti el, hogy mi éri meg neki.
(#) forma1 hozzászólása Okt 16, 2011 /

Sziasztok!

Vettem egy IBM 380ED típusú laptopot. Töltő sajnos nincs hozzá de megy egy 12V-ossal és egy 19V-ossal is (16V kéne neki) tehát azzal nincs probléma. Az akkumulátora (li-ion) teljesen halott, 0,00V, de azért próbálom élesztgetni, de análkül is megy (mennie kéne). Az lenne a baj hogy ha bekopcsolom, nem tölt be, hanem kiír két ERRORt, 00161 és 00163. Az egyik azt jelentti hogy nincs beállítva az idő (pedig beállítottam) a másik meg állítólag azt hogy a CMOS battery rossz. Ami állítolag egy 3V-os tölthető li-ion akkupack de nem bizt.. Ezt hol találom benne? Újratudnám éleszteni valahogy?

Köszi!
(#) forma1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Köszi, mindjárt nekiállok. Ebben ez ugye tölthető gombelem kicsit becsomagolva? A maiakban csak sima 3V gombelem, nem?
(#) Ricsi89 válasza forma1 hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Nem biztos, hogy olyan csomagolt elemet fogsz találni. Van ahol foglalatban van egy nagyobb gombelem. De van, ami forrasztva van az alaplapra. Az akku azért nulla voltos, mert le van merülve. nem biztos, hogy nullára, mert az elektronika egy bizonyos fesz érték után lekapcsolja az akkupakkot a kimenetről és csak töltés után kapcsolja vissza.

Hát igen az csoda lenne ha ennyi év után is működne az akkuja, de lehet hogy az elektronika tényleg megmentette? Mert ha beteszem a laptopba, az feldugom töltőre, sárgán világít, tehát lehet hogy tölti. A bekötés hogy lehet rajta? Mert van a plusz meg a minusz az rá is van írva, de a többi?
(#) forma1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Rákerestem ebbe való elemre, és mindenhol azt írják hogy tölthető:
pl.: Bővebben: Link

Most akkor mivan?
(#) Ricsi89 válasza forma1 hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Nos ha tölthető, akkor legalább 2-3 napig rajta kell hagyni a töltőn a gépet és akkor talán feltölti. Ha ekkor sem javul, akkor teljesen lemerült és tönkrement. Csak csere segít.

Műűűködik , megtaláltam egy pici sony 3V gombelem volt bennt lemerülve, kivettem és így megy. Win 95 csak német. Köszi a segítséget, holnap megyek is veszek bele azért új gombelemet!
(#) fibmer hozzászólása Okt 21, 2011 /

Üdv!
Meg tudná valaki mondani HP nx6325 laptopban lévő 430864-001 alaplapon lévő C615 kondenzátor értékét? Vagy esetleg van valakinek alaplapról rajza?
Előre is köszönöm!
(#) bitfarago válasza fibmer hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Üdv!
Én mikor javítottam ilyen alaplapot, azon a C615-ös kondenzátor 2nf volt. Bár az alaplap száma nem stimmel, de szerintem próbáld meg. Remélem tudtam segíteni!
Sok sikert!
(#) Blockbuster hozzászólása Okt 25, 2011 /

Sziasztok!
Van egy NEC versa M320 laptopon, ami elindul, de csak pörög a ventilátorja lassú fordulaton. A hűtője tele volt porral, szösszel. Takarítás után sem változott a helyzet. A processor nem melegszik. Van valakinek valami ötlete, hogy mit kellene még megnéznem? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) fibmer válasza bitfarago hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Köszönöm a válaszod bitfarago!

Szikerült megjavítani. A kondit 10uf -re cseréltem, ha valaki hasonló hibával találkozna.
(#) dragon0 hozzászólása Okt 29, 2011 /

Helló mindenki van egy fujitsu siemens laptop a kijelző nem megy ha külsö monitorral szépen megy ha valaki tud segítsen lehet ,hogy inverter ?
(#) S.Roland válasza dragon0 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Hello,
Tipikus FS hiba a szalagkábel tönkrement. Próbáld meg hajtogatni a tetejét vagy szedd szét és nézd meg a kábelt.
(#) dragon0 válasza S.Roland hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Helló! hiába hajtogatom nem jön vissza a kép szét is szettem úgy is próbáltam a kábelt mozgatni de semmi én az invertere gyanakszom nem tudom lehet azt mérni valahogy ?
(#) bbalazs_ válasza dragon0 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Az inverter biztositekot nezd meg, mindjart a csati utan van kozvetlenul.
A kijelzon van-e kep? Egy jo kontrasztos abrat kiteszel, ravilagitasz eros lampaval kulonbozo szogekbol, latsz-e valamit rajta?
Ha igen, akkor nyertel, hattervilagitasi baja van, cso vagy inverter hiba.
Következő: »»   69 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem