Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   74 / 214
(#) S.Roland válasza Citroen C5 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Hello,
Szalonból vetted ? ( Szerintem vidd vissza mutassák meg)
Ha használtan vetted akkor szerintem nézz utána a használati utasításnak és nézd meg , hogy tényleg össze lehet -e kapcsolni vagy valaki csak megvette mert írta ,hogy jó Citroenhez is.
(#) stefi válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Szia!

Bocs, elfelejtettem leírni. Tehát a rosszalkodó autórádió típusa: JVC KS-FX430R

Üdv: stefi
(#) Citroen C5 válasza S.Roland hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Hello!
Mint írtam úgy kaptam ajándékba.A katalógus szerint jó a rádióhoz,működni kellene neki.Egy 8 pin-es csatlakozója van,lehet hogy a vezetékek nem teljesen ott vannak ahol lenniük kellene?Nem nagyon értek hozzá csak találgatok.Azt sem tudom hogy ez megoldható-e esetleg hogy működjön.
Köszi és üdv!
(#) S.Roland válasza Citroen C5 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Hello,
Ha írja akkor biztosan jó is hozzá. Mivel gyári cucc ezért nem hiszem , hogy acsatlakozók nem jó helyen lennének még akkor sem ha kínában gyártották. Szerintem olvasd át mind a 2 használatit vagy keres rá videó megosztón. Segítenék de kellene az USB-s interfacek is valamilyen típusszáma stb ami alapján be lehetne azonosítani.
(#) oregtamas0202 válasza stefi hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Üdv !
Ment a rajz privát.
Öreg T
(#) SzervízMacska válasza Citroen C5 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Szia. Ez egy kellemetlen helyzet, mert az ajándék mellé nem szoktak számlát mellékelni... Legcélravezetőbb, ha megkéred az illetőt, kísérjen el az üzletbe, ahol vette, hogy a garanciát érvényesíthesd. Ő meg természetesen vigye magával a vásárlási bizonylatot, hogy az eladónak be tudja mutatni.
(#) matyee86 hozzászólása Okt 31, 2011 /

Sziasztok!
Van nekem egy JVC kd g722-es fejegységem ami azt a hibát produkálja hogy bekapcsolás után pár percig szól a rádió,majd szépen lassan elmegy a vétel és csak sistereg. Ha ilyenkor kikapcsolom és egy fél óra múlva vissza akkor megint jó 1,2 percig.Mi lehet a baja? Vajon javítható?
A cd és usb része tökéletes csak a rádió vétel megy el.
(#) mcbilux hozzászólása Okt 31, 2011 /

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne az autórádiómmal (blaupunkt casablanca mp56) Hogy mikor berakom a CD-t felpörgeti lehet hallani hogy a fejet mozgatja, a lézerdiódát emelgeti aztán disc errorral kiköpi a lemezt. Állítólag nem nagyon használták az olvasót. A fejet megtisztítottam. Illetve a fedelet leszedtem raktam be egy átlátszó CD lemezt ott láttam hogy próbálna olvasni de erős piros fényt nem láttam. Nem tudom lehet ezzel valamit kezdeni tudtok nekem ajánlani szakit aki ért is az autórádiókhoz ha fejet kell cserélni beállítani pl. Egyáltalán
lehet kapni még hozzá fejet? Győr és környéke lenne jó vagy budapest. Telefonszámot is dobhatnátok.
(#) Citroen C5 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Hello!
Elég kellemetlen és hogy még nehezebb legyen a dolog,valahol külföldön vették.Azt hiszem nem fogok 2-3000 km-t utazni érte mert annyit már nem ér az egész.Lassan négy hónapja küzdök vele,3 szerelő összesen 9000 ft .Kezdek beletörődni hogy talán a kukában lenne a legjobb helye,de ettől függetlenül köszi!
(#) Backrau válasza CsemanAttila hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Sziasztok! Van egy JVC KD-R422es fejegységem és egy Citroen Xsara Break 2001es évjáratú autóm. A gond az, hogy dupla gyújtásos és ha laállítom a kocsit a fejegység perceken belül mindent elfelejt. Tudom, hogy meg lehet oldani, hogy ez ne történjen meg pár kábel felcserélésével, ebben szeretnék segítséget kérni. Mellékeltem pár képet is, előre is köszönöm a válaszokat! Üdv
(#) Inhouse válasza Backrau hozzászólására (») Nov 12, 2011 / 1

A sárga és a piros szokott lenni a gyújtás és a fix 12V. Az, hogy melyik melyik, sajnos változó. Ha helyesen kapja, akkor a gyújtás levétele kikapcsolja, de nem felejt el semmit. Kötheted az Y vezetéken keresztül mindkét bemenetre a fix 12V-ot, akkor a gyújtástól független lesz. Mivel a képen látszik ilyen és mindkettő bele van dugva, szerintem neked mindkettő gyújtást kap.
Tehát az autóból jövőn a piros a gyújtás lesz, a sárga a fix 12V. Vagy dugd át a fejegység fix 12V-os szálát a sárgára (valószínű, hogy ott is a sárga), vagy mindkettőt a sárgára. Ha van műszered, meg is mérheted a 2 vezetéken, hogy mikor mi van rajta.

Üdv
Inhouse
(#) Peppi hozzászólása Nov 12, 2011 /

Sziasztok! Ha véletlenül lenne valakinek AIWA CDC-R104 fejegységhez előlapja, kérem keressen meg, mert nincs meg sajnos. Mindenféle megoldás érdekel! Köszi: Peppi
(#) Backrau válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Az egyik képen bejelölnéd nekem, persze ha nem nagy gond... Nem szeretnék semmit se mellékötni
(#) pictor hozzászólása Nov 12, 2011 /

Sziasztok.
A segítségetekre lenne szükségem.
Vettem a 89-s Opel Kadett autómba egy Cd rádió fejegységet (Blaupunkt Bermuda MP36 a típusa).
Olyan gondom van vele,hogy az udvarban csak halkan sercegve szól.Utazás közben szaggatottan szól a rádió,ha megállok a szekérrel akkor szép tisztán szól a rádió.A cd résszel nincs gond.
Mi lehet az oka?
Yah még annyi,hogy beszereléskor a rádió hátulján lévő 5-ös csavarnak furtam a tartóba egy furatot,hogy belehessen rakni a gyári előkészítésbe.Lehet,hogy az okozza a galibát?Talán egy picit bele ér.Könnyen a helyére ment.
Az erdeti Opel SC202 rádió magnóval ilyen gondom nem volt.Már cseréltem antennát is,akkor is ez a jelenség.Igaz ennek a hátulján nem volt ez az ominózus csavar.
Köszi a segítséget előre is.
(#) Inhouse válasza pictor hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Átfúrtad a rádió hátulján levő menettel rendelkező furatot? Akkor esetleg sorja került a panelra a tuner környékén...
A Blauk általában nagyon jó tunerrel rendelkeznek, egy jó antennával működnie kellene...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Backrau hozzászólására (») Nov 13, 2011 / 1

Nem tudod mellé kötni. Ami az autóból jön sárga és piros, mindkettő +12V-ot ad, de csak az egyik állandóan, a másik csak gyújtás után.
A fejegységből is kilóg egy sárga és egy piros, ez általában a könyvében benne van, hogy melyik az állandót igénylő és melyik a gyújtás utánit.
Mivel neked a sárga nincs használatban, le van dugózva, 99%, hogy azon állandó 12V van. Ha van lehetőséged, mérd meg!
Ha a mostani bekötésből kiveszed a fejegységtől jövő egyiket és átdugod a ledugózott sárgára (kezd a fejtől jövő sárgával), akkor kipróbálod, szinte biztos, hogy jó lesz. Ha nem, akkor a sárga marad, és a pirosat kötöd a sárgára. Az egyiknek jónak kell lennie. Bónusz, hogy kötheted mindkettőt a jelenlegi pirosról a sárgára (ha olyan az Y lehetőség) és így független lesz a tápellátás a gyújtáskapcsolótól.

Üdv
Inhouse

eeefff.jpg

(#) pictor válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Szia.
Nem furatot fúrtam át,hanem a rádió hátulján lévő 5-s csavarnak fúrtam helyet a tartódobozba.
Közben meglett a hiba.
Egy antenna átalakítót kellett beiktatni, és ez nem volt rendesen a helyén.
Kiszedtem a rádiót mégegyszer és ezt az átalakítót raktam először most be a helyére és utána a rádiót.Így lett jó.
Amikor megvettem a rádiót, csak bele illsztettem ezt az átalakítót a rádió hátuljába, és úgy raktam a helyére,de nem ért be a helyére valamiért.
Amúgy köszi a segítséget.
Üdv.
(#) Tillakata hozzászólása Nov 17, 2011 /

Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne:
Egy sony autórádió+erősítő párost dobozoltam be a műhelybe. A tápellátást egy atx-es pc táppal oldottam meg. Viszont így minden kikapcsolás után a rádió "elfelejti"a beállított állomást, a pc tápot viszont nem szeretném folyamatosan működtetni. Az járható út, hogy a rádiónak adok egy "plusz tápot" mondjuk egy adapterrel? (Az erősítőt csak a rádió kapcsolja induláskor, így a rádiónak elég lenne egy 1100mah-s adapter is) Ha egy ilyen adaptert rákötnék párhuzamosan a pc táp mellé?...
(#) nikinikol hozzászólása Nov 17, 2011 /

Sziasztok! Egy gamma audi rádióm van és nem tudom megfejteni a kódját. Ha valaki tud segíteni : auz1z3s6833460.
(#) dokibácsi123456 válasza Tillakata hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Ne a PC tápra kösd hanem a rádió memóriájának a szálára (azt hiszem az a piros) és ugyan abból a konnektorból adjál neki áramot. (ha 3 fázisod lenne nehogy durrantsál )
Én így csinálnám.
Üdv
(#) Tillakata válasza dokibácsi123456 hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

ok,pontosítok.
Most a pc táp van a konnektorba dugva,amin van egy kapcsoló, azzal tudom üzembe helyezni. Ekkor szolgáltat 12V-ot a rádiónak(fix12V) egy "csoki"-ba kötve a rádió dobozának hátulján. A 12V-tól behúztam egy kábelt a doboz elejére egy sima kapcsolóhoz (ez helyettesíti a gyújtáskapcsolót), majd vissza a rádió hátuljához a "vezérelt" 12V csatlakozóhoz. Így a rádió megkapja a fix 12V-ot, a 0-t, és a vezérelt 12V-ot is. A rádió bekapcsoláskor ad tápot az erősítőnek, addig az erősítő nem megy. Arra gondoltam, hogy a rádió dobozának hátuljánlévő csokiba bekötnék egy 12V 1100mah adaptert (is) a pc táp csatlakozói mellé (párhuzamosan). Azt kipróbáltam, hogy ha az erősítőt lekötöm, akkor az adapter viszi a rádiót. Szerinted?
(#) Inhouse válasza Tillakata hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

A fejegység 2 szálon kap áramot, egy fixet (ez általában a sárga) és egy kapcsoltat (ált. piros). Ha a fix 12V elmegy, akkor oda a memória. Viszont erről megy a végfok is, úgyhogy karcsú az 1A-es dugasztáp. Bár valami erősítőt is írtál... A fej saját végfokát nem használod? Ha a fix 12V szálon nem vesz fel nagyobb áramot, mint amit a dugasztáp tud, akkor rákötöd és kész, de csak arra és nem párhuzamosan a PC táppal! Arról csak az erősítő menjen. A testeket közösítsd...

Üdv
Inhouse
(#) Tillakata válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

A "végfok" mit jelent? Vagy hogyan tudom a fejegység végfokát "nem használ"-ni? Igaz akkor még hangszóró nélkül próbáltam, de a fejegység simán ment az 1100 ma-s táppal, szólóban, azerősítő nélkül.
Akkor most csak elméleti kérdésként: mi történne, ha párhuzamosan lenne a két áramforrás bekötve? (Hadd tanuljak egy kicsit, úgysem értek az elektronikához, de egyre inkább érdekel)
(#) set68i válasza Tillakata hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

Ha a rádió csatlakozójára kötöd a hangszórókat, akkor a rádió végfokját használod.
Bővebben: Link
Viszont ha a rádió csatlakozójára nem kötsz hangszórót, hanem az rca aljzatra kötöd az erősítőt és arra a hangszórót, akkor már nem használod a rádió végfokját.
Bővebben: Link
Remélem érthetően magyaráztam
(#) Inhouse válasza Tillakata hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

Van olyan fejegység, ahol ki lehet kapcsolni a végfokot, de ritka, mint a fehér holló. Ha nem kötsz hangszórót a fejegységre, akkor gyakorlatilag olyan, mintha ki lenne kapcsolva.
A párhuzamos kötés esetén nem kívánt áramok folyhatnak a feszültség különbésgek miatt.
Diódával leválaszthatod a dugasztápot, csak legyen magasabb a feszültsége pár tizeddel legalább. Persze ne legyen több, mint 15V...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

Ja, nem jól írtam, a dugasztáp legyen az alacsonyabb feszültségű, és köss rá egy soros diódát mielőtt talákozik a PC táppal.

Üdv
Inhouse
(#) Tillakata válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Tehát,ha jól értem,akkor a dugasztápon legyen kisebb fesz, legyen sorba vele egy dióda, és mehet a közös csokiba a pc táppal. A pc táp 12,05V a dugasztáp meg 11,89, ez pont ok lenne így. A dióda bármilyen lehet?
(#) Seprom hozzászólása Nov 19, 2011 /

Sziasztok! Került hozzám két láda autórádió. Találtam köztük néhány érdemleges darabot. A gondom egy Blaupunkt Berlin IQR 85 ös géppel van. Nagyon szeretnék egy rajzot keríteni hozzá. Pontosabban, az erősítőjéhez. Az ugyanis külön egység volt valahol beépítve az autó mélyén. A különlegessége, hogy nem csak a végfokot építette külön a Blaupunkt, hanem érthetetlen módon a tunert is a végfok dobozában helyezték el!!!! Tehát a fejegységből csak a tuner vezérlése történik. Néhány kép róla. Már annak is örülnék, ha valaki, a hozzávaló tuner/végfok tipusát meg tudja adni, hátha találok róla valamit a neten. Eddig csak egy képet, amin nem látszik a tipus. Az első két képen a fejegység van, a harmadikon az erősítője, és látható, hogy azon van az antennacsatlakozó is. Köszi a segítséget!
(#) Inhouse válasza Tillakata hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Annyi a gáz, hogy ugye a soros dióda miatt 0,6-07V még esik, így csak 11,19V lesz. Esetleg shottky-val lejjebb lehet vinni a veszteséget...
A PC táp ezek szerint átalakítatlan? Az a 12,05V esni fog rendesen...

Üdv
Inhouse
(#) Tillakata válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

A pc táp 5V-os ágán van egy 55W 12V autóizzó. Persze a mért 12,05 V egy gagyi multiméterrel lett mérve, csak ilyenem van, nem biztos, hogy pontosan mér. Akkor-ha jól értem-már "csak" az az aggály, hogy elég lesz-e a csökkent fesz. a rádiónak. Ha elég így, akkor nyert ügyem van, memória gond kipipálva, ha kevés neki, akkor alternatív megoldást kell keresnem...
Következő: »»   74 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem