Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok! van egy ariston uno24 MFFI turbó kazánom.van amikor működik van amikor nem.a melegvíznél bekapcsol ,van, hogy melegít rendesen, van hogy csak egy pár másodpercig és kigyullad a piros és sárga led is. van amikor semmit nem csinál, olyankor nem jelez hibát a panel, csak egyszterűen nem gyullad be.a szervíznek fizettem egy tizest csak azért mert megmondta, hogy vegyek egy másik kazánt.ma például van meleg vizem,de ha átkapcsol a fűtésre pár másodperc után le áll a láng,de a szivattyú ugyanúgy működik.
Lehet, hogy el van koszolódva a hőcserélő?
Sziasztok!
Megint kínom van a ARISTON GENUS 23 RI kazánommal. Fűt rendesen, de amikor a kikapcsolás közelébe ér, "cicceg" mint a franc és közben a láng hol kicsire, hol nagyra vált, és ezt csinálja percekig. Aztán leáll normálisan. Mi lehet a gond? Köszi a választ és üdv: bucilali
akkor ez nem panelhiba? mert a szervíz szerint az és nem gazdaságos a panelcsere. azért mondta hogy vegyek inkább egy Sannier Duval Semia 724 e-t. igen csak miből? de köszi ,legalább tudjunk próbálkozni.
köszi Haszuboy! már csak azt mond meg hogy fogjak hozzá. az egyik gázos ki se jön, a másik kettő nem nyúl hozzá.
Kedves Judit!
A kazánod bitermikus. Ha vissza olvasol, sokat "emlegettük"! Valószínűsíthető, hogy a HMV (használati melegvíz) és a kazán fűtő köre is erősen szennyezett. Keress egy olyan kollégát, aki hajlandó tisztességes munkát csinálni. Érdeklődj ismerettségi körödben, kivel érdemes dolgoztatni. Sajnos ebben a szakmában is vannak akik beüzemelni szeretnek és vannak akik javítani is tudnak és hajlandók.
Hát,azzal megint bevásárolnál.
Speciális alkatrészei vannak. Csak szakszervíz bitosít alkatrészt.
köszi szépen! ha tudsz valakit Mezőkövesd környékén szólj! sajnos nem rég költöztünk ide, kevés embert ismerünk.
Innomax Kft. 3400 Mezőkövesd, Alkotmány u. 4.
Tel.: 49/500-007
köszi szépen! remélem sikerrel fogok járni. már azon voltam, hogy ecettel megpróbálom, mint minden konyhai gépet,bár lehet, hogy ez durva, de nőből vagyok.
Jó az ecet is. De a háztartási gyenge. Foszfor vagy citromsavval a tökéletes.
Juditnak. Az Uno kazánodba kettő darab NTC szonda van, az egyik nem müködik, cserélni kell. 20C-fokon 12 ohmot kellene mutatson.
Valóban könnyen vizkövesedik, de ez most nem az, NTC csere után mennie kell. Sok sikert.
Sziasztok!Nem találom a műszaki leírásban az NTC szondát.
Bocsi, meg van a szonda, csak előremenő, ill. visszatérő érzékelőnek van írva. Hogy tudom magamnak ki vízkövezni? Ha leszerelem a kazánt és fejre állítva öntök bele citromsavat, többször megismételve és átmosom, az megoldás, vagy csak szétszerelve, darabokba lehet?
Szia! A citromsav már meg van,2.5l-ert vettem. Hogyan tovább? Ha a rendszerre rá csatlakoztatok egy szivattyút és a savat cirkuláltatom a rendszerbe az úgy jó? A másik verziót már leírtam amire képes vagyok. A darabokra szedést nem vállalom.
Hát bonyolítod az életet!
Vagány menyecske vagy, ha ilyenre is képes akarsz lenni! Férfi ember nincs a családban? Mind a két ágra rá kell - vízmentes állapotban - csatlakozni és a szivattyúval átforgatni 10-15 percig a savat!
Helló! Most végeztem a vízkövezéssel,a sav szinte fekete, de a kazán meg se moccan.A szökőkút szivattyúja tökéletes volt, gyönyörűen forgatta.
Hát minden elismerésem! Nem tudom, miért nem mehet a kazán, lehet, hogy meg kellene nézni azt a 2 NTC-t, de azért várd meg a hozzáértők válaszát is!
A rendszerbe forog a víz, de nem gyullad be a láng. Ma próbáltam venni NTC-t, de csak a szervíz tud adni.Azzal is beszéltem aki kint volt, elmondtam naki ezeket a verziókat,de szerinte idő és energia pocséklás. Továbbra is a duval-ra akar rábeszélni. Az NTC-ről ha lehúzom a sarut le áll a rendszer, ha vissza érintem újra indul, mind a kettőnél. Ebből gondolom, hogy valami más.
Az általad leírt hiba: Leállás túlmelegedés miatt, vagy nem megfelelő vízkeringés miatt, a kazán újraindítása szükséges.
Én, mint laikus, úgy gondolom, ha rendesen kisavaztad, akkor túlmelegedés miatt nem állhat le, tehát ezekszerint a vízkeringetéssel lenne a hiba? Lehet, hülye kérdés, de nincs eldugulva valahol valami? (Nem tudom ez a tipus nem érzékeny a fázis-nullára? (villásdugó fordítva van begudva a konnektorba) Persze javítsatok ki ha tévedek, csak következtetek. Judit, van multimétered?
Villás dugó van, de azt a szervíz rakta rá anno. azt nem szoktam megfordítani.be sem gyullad a láng. ezt csinálja hetek óta. van amikor jó minden, van amikor semmi, de hibát nem jelez.csak a zöld led ég. multiméterem nincs. a váltószelep is vált, mert próbálgattam a fűtést is meg a meleg vizet is. hallani amikor vált. a panelon sem látni szemmel semmit, sem égés,sem repedés. a gázt tiltja le, mert nem lehet érezni.
Érintkezési/korrodálási hiba valahol? Panelen, csatlakozóknál? Lehúz-visszadug. Szivattyú indul? Nem levegős a rendszer? Víznyomás rendben? Nem levegősek a radiátorok?
már minden sarut megnéztem, szivattyú jó, víznyomás 1.1, a radiátort légtelenítettem a feltöltés után. az előbb megpróbáltam módosítani az üzenetet,de ezek szerint nem jött össze. a gyújtó elektródának nem kellene izzítani, mert nem is izzít, nem is szikrázik. néztem az előbb azon a kis lyukon. más ötletem nincs.
nem kevés a víznyomás? Én feltölteném 1.2-1.5-re.
Sziasztok !
Keresnék olyan valakit aki termomax inka vezérlőpanel javitásával foglalkozik.Nekem is olyan problémám van mint egy előttem szólónak hogy a kijelző mindenféle értelmetlenségeket mutat vagy néha semmit. Köszi:Esh
Ügyes vagy! Gratula!
Köszi. De nem eléggé. Ma megint szétszedtem mindent,még a szivattyúból is kiszedtem a rézcsövet, átfújattam mindent levegővel, de így sem jó. Hallani, hogy gyönyörűen megy a rendszerbe a víz, de a túrbó meg a szikra sza...ik rám. Elegem lett belőle. Majd a panelt megnézetem egy műszerésszel és annyi. Az meg kapja be aki anno ezt ajánlotta. 160-ért többet kellene tudnia mint 4 év. Azért köszönöm a jó tanácsokat. sziasztok.
Kedves Judit!
Azért mindent megtettél, hogy működjön - ismételt gratula. Javaslom, azért keress egy kollégát, mert ha tiszta a kazánod, érdemes a végére járni. A kazánod sokáig segíteni fog a háztartásod melegítésében és melegvíz ellátásában, ha üzembe helyezéskor minden be lett tartva és felszerelve, ami az üzemelés biztonságához elengedhetetlen. Itt a szűrőket értem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |