Fórum témák
» Több friss téma |
Helló Mindenki ! A biztosítékon nem látok semmilyen el változást. Képet nem add akár ,hogy is próbálom meg világítani lámpával. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e az inverterbe bejő tápot mérni ha jól tudom akkor 12v kellene mérni.
Azt, hogy a biztositekot nezd meg, nem szo szerint kell erteni. Fogsz egy multimetert es kimered. Szoval a bizti tulfelen a foldhoz (femreszek, mondjuk VGA dugo foldje) kepest mert feszultseget rogton a bedugas utan. A gep meg nincs bekapcsolva. Altalaban ott van a kb 12-14V a biztositek utan. Aztan bekapcsolod a gepet es keresel egy olyan labat, ahol az elejen 1-2 masodpercig semmi, aztan megjelenik a kapcsolojel (alacsonyrol-magasra, kb 3-5 voltra valt). Talan ketto ilyet is talalsz, ha ezek megvannak, akkor az inverter lesz a hibas. Ha ezek nincsenek meg, akkor a processzor. Ha a 12V sincs meg, akkor valoszinuleg az alaplapi biztositek.
Azert vizsgald csak meg azt a kepernyot alaposabban a lampaval, mondjuk egy feher kor a fekete hatteren. Talan van a billentyuzeten egy olyan Fn+funkciogomb, ami kapcsolgat a kimenetek kozott, azt is probald meg. A BIOS-ban mi van beallitva primary videonak?
Üdv! Következő történt invertert méregettem illetve forrasztásokat ellenőriztem láss csodát meg jött a kép úgy néz ki , hogy az egyik forrasztás el engedett bár hozzá teszem nem látok rajta repedést de át forrasztottam mellékelem a hibás forrasztásról a képet most szuper remélem ez volt a gond !
![]()
Sziasztok!
HP G6000 laptopomon (winyó nélkül) bekapcsoló gombra ledek felvillannak, aztán a touchpad ledje is felvillan, majd semmi!Táp jó, aksit is tölti, de nincs semmi egyéb életjel. Nincs benne dvd rom sem. ha esetleg van ötlet, örömmel venném.Próbáltam utána olvasni,általában alaplapot írnak, aksi-elem kivétel+power gomb próba már megvolt. Köszi: Laci
Helló! Vannak olyan HP tápok (NC4400-ba, 8710-be, dokkolóba) melyek csatlakozójában van egy "kis pöcök". Valaki meg tudná nekem mondani mi annak a szerepe. Köszi.
Helló. A Caps Lock és Num Lock Led-ek villognak és ezek egy adott hibára utalnak. 1x villogás CPU hiba, 2x BIOS hiba, 3x RAM hiba, 4x GPU hiba, 5x alaplap hiba, 6x BIOS hitelesítés hiba. Nálad valószínü a4-es lesz.
Helló. A középső tüske általában a töltésért felelös
Helló. Egy kicsit konkrétabban légy szives. A 19V a henger belső és külső része között van. A tüskén nincs semmilyen feszültség sem a külső sem a belső hengerhez képest. Ezért nem egyértelmü számomra, hogy mire is való. Köszi.
Középső tüskén kell lenni kb 18,6 V nak (külső és tüske között)
Megnéztem most egy tápot ami jó és az én nem pontos műszerem 16 V-ot mutatott a külső és s tüske között. A külső és belső között 19-et. Az az érdekes, hogy némely HP laptop megyen olyan táppal is ameik tüskéjén nincs az a 16 V. Létezik átalakító ami egyik végén klasszikus 2-es és a másik végén meg tüskés, de a tüske nincs rákötve semmire csak a külső és a belső. És egy ilyennel is ment már HP laptop (nem emlékszem a tipusra).
Köszi, megnézem!
Sziasztok,
Megint egy érdekességel fordulok hozzátok. A Fujitsu V6535 tipusu laptopomba megvan a simkártya helye, kicsi türelemmel csináltam is hozza egy szimkártya foglalatot, s becineztem, lábkiosztást az elektrotanyán lévö pdf-böl nyertem ki, csak nem akar müködni. 3G modul egy GTM380 kártya. hol hibázhattam?
Üdv!
Segítségeteket kérném egy laptop javításával kapcsolatban. Hiba: nem kapcsol be, nem is tölt, a töltőjén a led gyorsan villog (gondolom a túláram védelem lekapcsolja állandóan). Egy kapcsolási rajz jó lenne, hogy tudjam mit kell ellenőrizni zárlatra... ![]() előre is kösz a válaszokat: Prometheus
Szia!
És milyen laptophoz kellene a kapcsolási rajz? Üdv.: Feri
Hello!
Nem kell kapcsirajz, ha pesti vagy segítek a javításában Tamás
Bocsi ez lemarad. Asus A6000, A6U alaplappal.
Hali! Van egy Toshiba S3000-514-es laptopom, és bekapcsoláskor, az elején kiirja hogy TOSHIBA utána meg rögtön befeketül...és nem lehet az egész képernyőjét látni. :S
És azt szeretném ezzel kapcsolatban kérdezni hogy mi lehet a baja?? :OO ![]()
Helló! Egy 17-es 1920*1200-as felbontásu monitoron van kép csak a háttér fehér. Olyan mintha túlságosan is ki lenne világitva és a színek sem élethűek. Mi lehet a hiba, monitor, kábel vagy esetleg inverter. Köszi.
Sziasztok, egy HP 8510p az alany, aminek az a problémája, hogy bedugott töltővel és csatlakoztatott akksival pár perc után ciripel/sípól/búg valami az alaplapon, utána pedig kikapcsol a gép. Csak akksiról tökéletesen működik, valamint kikapcsolt állapotban tölti is. Csak hálózatról használva nincsen búgás, de pár perc múlva úgy is lekapcsol. Szétszedtem a gépet és találtam egy mosfet-et (SI4483), ami tűzforró.
Mért feszültségek: G: 15,5 V; S: 19,5 V; D: 18, V
Üdv mindenkinek...
Adott egy Fujitsu Siemens Amilo PI3525 notebook. Ezt a gépet egy elég erős ütés érte mivel múlt héten estem egy borzalmasat biciklivel, a gép a hátamon táskában ami szépen lerepült rólam. Mióta ez történt a rajta levő Windows 7 elindult viszont kék halállal leállt kb. 20-30 perc működés után. Az alatt az idő alatt minden jó... volt. Ma megpróbáltam újratelepíteni, de semmit sem tudok feltenni. A linux megáll már a telepítés indításakor (Ubuntu 7.10, Running local boot scripts /etc/rc.local) a Windows XP és Windows 7 telepítéskor többféle *.sys fájlra hivatkozó kék halállal megáll. (Minden próbálkozáskor másik sys fájl.) A gépet szanaszét szedtem, átnéztem, semmi érdekeset nem találtam, de lehet valami olyat néztem jónak ami már rossz... Ha valakinek lenne ötlete mi lehet a géppel kérem szóljon. Előre is köszönöm, Tamás
Hello,
Nézd meg , hogy működik -e a ventillátor neki. Ha igen akkor próbáld meg a memoriákat befogatni ragasztóval pl ( Sebragasztóval (barna) az nem nyúlik ) . Nekem ez volt a probléma időnkénti kék halálra. Vagy ha ez sem oldja meg akkor hallgasd meg a merevlemezt hátha túlmelegszik vagy kattogni kezd.
Ha a procihűtő ventillátorra gondolsz az működik.
A RAM-okat megpróbáltam kiszedni és mindet betettem másik foglalatba, egyesével is... semmi. Memtest OK.
Bekapcsolod a gépet és akkor mozgasd meg a ramokat benne nézd meg , vagy a merevlemez mint amit írtam előtte. Amúgy ha elmozdult a proci hűtő akkor is lehet ez
nézd meg nem -e forrósodik rossz helyen.
Everest is sokat segít töltsd le és telepítsd ott meg tudod nézni ha túlmelegszik valami.
Bocs, a merevlemez "mondatod" nem láttam, csak most mikor frissítettem...
Az rendben lesz, formázni tudtam. Most /pillanat semmi sincs a gépen, gondoltam újrarakom nem-e az oprendszer "fáradt" el. Telepíteni pedig semmit sem tudok rá... (első hsz-emben írtam). Túlmelegedni semmi sem melegszik, a proci nem melegebb mint szokott, sem a winyó. És semmi rossz hangot sem hallani a gépből sehonnan...
Ne telepítsd újra a gépet mert nem fog végigmenni rajta és nem is tudod kideríteni mi a probléma egy ütéstől nem estek ki fájlok a gépből valamilyen hardveres probléma áll fenn.
Akkor próbáld meg eszközkezelőben letiltani a nem létfontosságú eszközöket. CD-Rom , Hang , stb csak a fontosak maradjonak és akkor teszteld a gépet. Vegyél ki belőle memoria modult csak 1 db legyen benne.
Már letöröltem a winyót.
Viszont most fel tudtam telepíteni egy Win 7-et... Szerk.: Egy rammal...
Akkor próba azzal az egy rammal tovább ha jó akkor csere a másikra de ugyan abba a slotba rakd. Ha azzal is jó akkor lehet valami miatt megsérült a slot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |