Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az a kemény hogy 2évig munkanélküli voltam, mert a főnököm leamortizálta a házasságát, a cégét.
Mégrosszabb, hogy hagyott maga után néhány befejezetlen munkát, ami miatt rossz hírem lett, mert párhuzamot vontak a cég és közöttem a beosztásom miatt. Na ez a kemény!!! Ma már az sem mindegy a jövőbeli énednek, hogy most ki a főnököd. Elgondolkodtató. De csak kicsit! Itt röhögni kell!!!
Röhögni ezen kellene, ha vicces lenne. De nem az.
Egy magyar és egy japán cég nyolcevezős versenyt rendezett a Dunán. A verseny előtt mindkét csapat keményen edzett, hogy a lehető legjobb teljesítményt érjék el. Mikor eljött a nagy nap mindkét csapat tagjai nagyon jó formában voltak, mégis a japánok nyertek 1 km-es előnnyel. A vereség igen érzékenyen érintette a magyar csapatot, teljesen mélypontra kerültek. A felső vezetés úgy döntött, feltétlenül kideríti a megsemmisítő vereség okát, ezért rögtön alkottak is egy bizottságot, akik ezen a projekten dolgoztak. Feladatuk az volt, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet és megfelelő segítséget nyújtsanak. A vizsgálatok kiderítették, hogy a japánoknál heten eveztek, s egy ember kormányzott, míg a magyar csapatnál egy ember evezett és heten kormányoztak. A felső vezetés erre rögtön igénybe vette egy tanácsadó cég szolgálatait, s arra kérte őket, készítsenek tanulmányt a magyar csapat struktúrájáról. Jelentős költségek kifizetése után néhány hónap múlva a tanácsadó cég arra a következtetésre jutott, hogy a magyar csapatban túl sokan kormányoztak és túl kevesen eveztek. A japánokkal szembeni következő vereséget elkerülendő megváltoztatták a csapat felépítését. Most négy kormányos volt, két főkormányos, egy kormányigazgató s egy ember evezett. Ezen kívül teljesítmény-értékelési rendszert vezettek be az evezősnél, hogy nagyobb teljesítményre ösztönözzék. `Bővítenünk kell evezősünk feladatait és nagyobb felelősséggel kell felruházni.´ A következő évben a japánok nyertek, immáron 2 km-es előnnyel. A vezetés elbocsátotta az evezőst rossz teljesítménye miatt, eladták a csónakot is és leállították mindenféle beruházást az evezést illetően. A tanácsadó céget dicsérettel illették, a megtakarított pénzt pedig szétosztották a menedzsment tagjai között...
Na és az evezős is hülye lesz még egyszer húzni a csónakjukat...
Nem tehet mást, még így is kirúgták. Utána meg jönnek a megélhetési gondok, meg a bankok a lakásért, kocsiért..........
Nem tudnál pár zsákkal átküldeni nekem? Mert állítólag máról nem lesz közvilágítás Esztergomban. Az óvodák, iskolák közétkeztetése már megszűnt mától, s azt is rebesgetik, hogy fűtés sem lesz. Visszajön az az idő, hogy a gyerek a könyvek mellett az ebédjét, és egy lapát szenet, vagy egy öl fát is visz naponta magával?
De mi isszuk meg a levét. Ne politizáljunk tovább.
Tanulság: Fejétől bűzlik a hal, de a farkától kezdik el pucolni.
Öltöztesd a műszert is melegítőbe, s akkor EPH-n lesztek.
Esetleg földeld le a melegítőt.
Szerintem zolika60 virágföldre gondolt.
Action2K: de akkor össze kell kötni egy damillal a műszert, meg köbzolit is. Szerk.: vagy kend be a melegítőt földdel, de inkább sárral, mert annak kisebb a fajlagos ellenállása, így a kóboráram könyebben lejut a virágföldbe. Szerk2.: megjegyzés: a kóboráram a damilon keresztül jut le a virágföldbe és egy másik damillal van összekötve a műszerrel, persze egy jó szigetelővel el van a kettő választva egymástól, pl. arannyal...
Így van, de csak jó minőségű és minimum egy dézsányi. Ja és legyen benne paprita is. :yes:
Az előbbi HE karbantartás azért volt, mert az előbb annyi h*lyeséget írtam, hogy kiakadtak a szerverek?
Még jó hogy nem szabadult el a fantáziám
Egyébként jó a csatolt képed, sokat változtál a tavalyi HE találkozó óta. Szerk.: de hol a paprita?
Szép a ...térkő meg a "gyep".
Gondolom a rita is seggített.
Köszönöm, kissé belassultak a dolgok. Bár érdekes, más oldalak gyorsabban mennek.
Szép zsákmány!Én az idén csak négyszer voltam áztatni a zsinórt!Annyira permeteztek a gazdák.
Sőt semmi érdemleges halat nem fogtam az új felszerelésemmel!
Jó cucc. A bot nekem hosszú lenne,csónakból horgászom és a 2,4 m- es elég. A nyeletőfékes jól néz ki. Ma semmit nem fogtunk.
Restellem, megpróbáltam, de nem találtam jó zsákot. Befogtam a napfényt, becsuktam. Gondoltam belenézek, megvan-e még? Már nem volt benne, valahol kiszökött. Ez még számtalan zsákkal megtettem, de nem tudtam egyben sem bent tartani. Bocsi, Lacikám!
Azért volt közvil?
Tegnap még volt. Nem lehet, hogy lyukas volt a zsák? Talán fekete lyuk lehetett, azt nem könnyű észrevenni.
Te is beszállhatsz a bizniszbe, a fénypostázás már úgyis megy Neked.
Tavaly már hangolgattam a zongoránkat, de most, hogy a lányom elkezdte a zeneiskolában a zongora szakot, hát újfent beleástam magam, de most már komolyabban. Elsőként kikaptam az egész mechanikát, s azt vágtam gatyába. Volt egy eltört rugó, persze hogy a közép C-jé. Más komolyabb hiba nem volt. Azért majd később a filcezések felújítása rá fog férni, de az egy hetes meló minimum. Van pár törött, szig-szalaggal ragasztott kalapács nyél, melyek cseréje szükséges majd, illetve pár törött reteszelő himba is szintén szig-szalaggal ragasztott, ezeket is vagy javítani kell vagy újat kell készítenem helyette. Ettől függetlenül szépen működik a teljes mechanika, de majd nem árt normálisan megcsinálni. Ezután visszatettem a zongoratestbe, s jöhetett a hangolás. Szintén, elsőként a nagyon disszonáns hangok lettek behangolva. Este 9-re már egész szépen szólt. Persze hétvégén nekiállok, s behangolom az összeset. Csak az a baj, hogy ezt majd minden évben megtehetem, mert ugye semmi sem örök. Ja és az elmaradhatatlan kíváncsiskodó segédem is fellelhető az egyik képen.
Jó kis munka ez is. No és ezzel hogy állsz? Bővebben: Link
A tápegysége rendben van. Oszcillátorok működnek. Pontosságukat még nem mértem, csak szkóppal néztem rájuk. Ha a szűrők is mennek, akkor már csak takarítás (minden billentyűnél, regiszternél, pedálnál egyenként megtisztítani az érintkezőket), végfokpanel bele, és kész is.
Ha nem sok hó esik akkor az ünnepek alatt meg is tudod csinálni. Hisz csak idő kell hozzá.
Nem kell csüggedni, majd harap a hal.
A feeder 3,90 hosszú,az orsó 50-es Én BALZER párti vagyok. Pergetni még addig nem fogok míg nem veszek egy kis felszerelést! Merre szoktál horgászni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |