Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros fúró (üzemeltetése hálózatról)
Lapozás: OK   4 / 17
(#) laszlokunstar válasza mezei dávid hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

A PC táp átalakítás fórumot olvasd át, sok segítséget találsz ott.
Kapcsolási rajz itt.
Ha elkészült, érdemes megnézni a fúró áramfelvételét lefogott tokmánnyal, és arra beállítani az áramhatárolást.
Milyen jó, hogy van védelem, legalább nem lesz a gép túlterhelve.
Elfelejtettem írni az előbb, hogy az akkupakkból az akkukat kösd ki, s a csatlakozót a helyükre forraszd.
(#) mezei dávid hozzászólása Aug 13, 2011 /

Szia Mindenkinek!

Tudna valaki irni a forraszto páka 220v-os trafojával
lehetne meghajtani az akkus furogépet.
tiszt: dava
(#) erbe válasza mezei dávid hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Forrasztó páka trafója ritkán nagyobb 20-25 W-nál, ami kevés az akkus fúrógéphez. Az 50 W-os már kompromisszumokkal használható.
(#) Krisz03 válasza erbe hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Én még az 50W-ot is keveslem, mivel egy akkus fúrógép elég gyakran szeret 10A-t is felvenni. Magamnak egy 2-300W-os trafót tekertem újra, és az bírja is. Feszültsége kicsit kevesebb lett, mint vártam, de ha bedöglik a 16.8V-os fúrógép, akkor következőnek egy 14V-osat veszek. Ahhoz már pont tökéletes lesz.
(#) mezei dávid hozzászólása Aug 15, 2011 /

Bocs Ez nem kérdés de sikerült a 14 v-os akkusfurogép motorját kicserélnem 12 v-osra és igy a hálózati trefót beszereltem az akku helyére most már elégszépen müködik nem tudom lefogni.
a motort egy régi vízforgatóból vettem ki és azt szereltem be a 14 v-rol levettem a fogaskereket oly modon ,hogy
előtte lehütöttem a mélyhütőbe,
Majd a másik tengelyére ugy raktam fel, hogy gázlángon
felmelegítettem a fogaskereket és rányomtam.
még annyit,hogy az egyenirányítot betettem szintén a trafo elé.
tiszt,Dava
(#) mahoo hozzászólása Szept 12, 2011 /

Sziasztok! Gyorsan szeretném leszögezni, hogy elektronikai ismereteim csak alap szinten vannak, ezért is vagyok itt...
Szóval amit szeretnék, az egy kisméretű kapcs. üzemű tápegység, akkus fúrom meghajtása céjából.
A céleszköz egy 12V-os max. 11A-t felvevő bosch kisgép.

A problémám az, hogy
1. nagyon nehezen találtam olyan kapcs. rajzot, melybe nem kell trafó
2. ami találtam (pl Skori-féle) az meg tartalmaz ilyen-olyan tekercseket, amiket házilag kell legyártani. Na ezek meg, sajnos nekem nagy ellenségeim .

Ezért kérdem, hogy esetleg valakinek van e/létezik e olyan kapcsolás ami tekercs kihagyása nélkül vagy megvásárlásával is megépíthető?

Illetve, mint mondtam, nem vagyok egy nagy elektro zseni, ezért ha esetleg lenne egy olyan jelentkező aki megtudná nekem valósítani az áramkört nagyon jó lenne. Természetesen pénzért...

Ami még nagyon fontos lenne számomra, hogy az áramkör ne legyen nagyobb, mint 8x8x3.5cm.

Persze lehet, hogy ilyen áramkör nem létezik ,de gondoltam azért megkérdem.Köszönöm a segítséget előre is!!!
(#) mahoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

igen, köszi!
(#) Sebi válasza mahoo hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Trafó nélkül a megadott méretekkel nem kivitelezhető.
Például megvalósíthatónak látom egy PC-táp (kapcsolóüzemű) átalakításával: egyes gyártmányokban lévő trafó beleférhet a 3,5cm-es magasságba, 12V-on megközelíthető a 20A velük.
A méret miatt természetesen egyedileg kell panelt gyártani hozzá és kihagyni a feladathoz szükségtelen alkatrészeket (jó sokat). Ha nem magad készíted el, akkor nem éri meg foglalkozni vele senkinek...
(#) Inhouse válasza mahoo hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Arra a Skori féle rajzra kíváncsi lennék, amiben trafó nélkül csinál 230V AC-ból 12VDC-t, 11A-est...
Skorinak van konkrét kapcsolása fenn az oldalán arra tervezve, amire neked kell...

Üdv
Inhouse
(#) mezei dávid hozzászólása Nov 26, 2011 /

Szia mindenkinek!
Ki tudná leírni vajon a robotron 6011 írógép tápegysége
használható-e egy 12 v-os csavarbehajtó géphez .
Üdv : dávid
(#) zolika60 válasza mezei dávid hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Nincs ráírva a feszültség és a teljesítmény arra az NDK tápra?
(#) mezei dávid válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 28, 2011 /

Szia!
Amit igazán látni lehet a következő:
220v 50 Hz 220 V/A
ennyi.
Mi a véleményed?
üdv: David
(#) zolika60 válasza mezei dávid hozzászólására (») Nov 28, 2011 /

Ezekből az adatokból nem látszik a kimenő feszültsége. Mérd legalább meg, ha nincs ráírva. A teljesítménye elég volna.
(#) mezei dávid hozzászólása Dec 2, 2011 /

Sziasztok!
Mi a véleményetek a mikrohullámú sütőben található
trafó milyen felhasználásra lenne még alkalmas,
Nem találni rajta paramétereket.
üdvávid
(#) mezei dávid hozzászólása Dec 4, 2011 /

Sziasztok!
Legyen szíves valaki nézze meg jól fogom-e bekötni az akkus fúrógépet a rajz szerint.
Nem igazán értek hozzá ne haragudjatok.
Üdvávid

kapcsrajz.GIF

(#) Krisz03 válasza mezei dávid hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

A rajz jó, viszont az egyenirányítót jobban túl kellene méretezni. A legtöbb fúrógép többet vesz fel, mint 10A.
(#) mezei dávid válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Szia!
Köszönöm az információt.Az a helyzet,hogy csak annyit tudok a fúrógép 12v 200w a trafó az 12v többet nem tudok róla csak azt ,ha terhelem egy 10-es fúróval kb 10mp és leáll. Ezért kérdeztem itt tőletek ,a puffer bekötéssel jobb lenne a teljesítmény.?
Üdv: Dávid
(#) mezei dávid hozzászólása Dec 4, 2011 /

Szia mindenkinek!
Valaki feltudna világosítani,hogy lehetséges olyan trafó amiben már benn van az egyen irányító is adott géphez.
És ha igen hogy mérhetem meg a kimenetén egyen vagy váltó jön ki.
üdv: Dávid
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 12, 2012 /

Sziasztok! Van egy egy behajtóm aminek az aksi alján ez van írva 9,6V 1,2Ah. Ez az egy aksi van hozzá,én is szeretném megcsinálni úgy hogy adapterről is működjön. Még nem láttam 9,6V adaptert. Létezik? Gondolom ha lenne megoldható lehetne csak az Ah is legyen nagy. Van valami megoldás esetleg 12V 1.2Ah adapterből csinálni 9,6V-ot? Üdv.
(#) Inhouse válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Létezik 9V körüli adapter, de neked nem az kell.
Jóval nagyobb áramok szaladgálnak itt, mint amit azok tudnak.
A 12V adapter tudhat 1,2A-t, de az nem Ah és kevés lesz.
PC tápból tudsz átépíteni, vagy egy nagyobb trafó is jó lehet megfelelő egyenirányítással.
Skorinak van erre egy tápegység rajza, ezt is megépítheted:
Skori féle fúrótáp

Üdv
Inhouse
(#) vladcepes válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Nagyon köszönöm a választ meg a linket is. Átolvasgatom,te konkrétan melyiket ajánlanád?
UI: ja látom lentről a második. Lehet majd egy pár kérdésem? Üdv.

Az lenne az, de én nem építettem meg, viszont van itt a fórumon már olyan, aki igen. Viszont ez feltételez egy bika 11...16V tápot!
A PC táp átalakítás lehet, hogy egyszerűbb lenne, csak kellene egy AT250W-os működőképes darab.

Üdv
Inhouse

Értem. Akkor ilyen 12V-os 4A es adapterrel kb olyan mint a laptop adaptere,akkor ez gyenge hozzá? Van egy működő képes Tápom is az valami hasonló amit írtál ,de ha jó lenne az adapter amit én írtam az még jobb lenne.Az átépítés hát az egy kicsit nekem macerásabb mit kell kiszedni mit kell hozzáépíteni passz. Üdv.

4A kevés lesz. Olvasd el a körítést, amit Skori írt a tápjához...

Üdv
Inhouse

Okés értettem. Otthon átolvasom A-Z ig most csak átfutottam rajta de még nem találtam azt a részt ahol van olyan hogy PC- tápból lehet olyat csinálni. Vagy nem láttam.

Az nem Skorinál van. Itt ebben a topicban is van, és van külön PC táp átalakítás topic itt a HE-n.

Üdv
Inhouse
(#) vladcepes válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Szétkaptam az aksit és ezek vannak benne 8db.,12V os Ni-Cd aksik. Mi lenne akkor ha valamilyen módon barkácsolnék vagy szereznék valami dobozt csak a csatlakozót kéne valahogy megoldani hogy passzoljon és belerakni 8 db ilyen akkut Bővebben: Link ezek 1800 mAh-osak. Az én aksimnak az alján 1,2 Ah ír akkor gondolom ezek benne 1.200 mAh-esek ugye? Ha valahogy összebarkácsolnék egy ilyen dobozt szerinted jók ezek bele? Üdv. UI: a két alsó kép az az én aksim.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 14, 2012 /

Ilyeneket olvasok én most a netten az enyéméről:"Az intelligens 3 órás töltő kikapcsol, amikor az akkumulátor feltöltődött, megelőzve az akkumulátor és a töltő túlmelegedését."Hát kezdettől fogva nem csinált ilyet és most is mai napig mindkét led világít a töltőjén a piros is meg a zöld is. Hm.
(#) Inhouse válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Igen, ez pont jó lenne bele. Azt kell mérlegelni, hogy postaköltséggel kb. 5-6eFt lesz. 7800Ft-ért lehet kapni 18V-os fúrógépet újonnan, kompletten, 9,6V-osat lehet, hogy olcsóbban...

Üdv
Inhouse
(#) vladcepes válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

4224 lenne,vásároltam már náluk és személyesen érte tudnék menni. Így talán megérné ha valahogy összehoznám a cuccot amibe bele kell építeni. Ha fúrógépet vennék mindenképp olyat ami az enyém hogy legalább találjon az aksija. Az enyém Skil 2005 de azt 8-9 e alatt nem láttam. (na de minek még egy fúró?-nekem aksi kéne). Üdv.
Következő: »»   4 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem