Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Szia!
Néhányan már itt leírták, hogy a "tört" verzióban nem működik a Beállítás gomb De szerencsére ez egy olcsó program, és ráadásul van magyar forgalmazója is!
Akkor "Alkotó" által ajánlott oldalról csak tört változatot lehet letölteni?!
Hol ajánlottam én ilyesmit?
Ha van rá anyagi forrás, akkor inkább meg kell venni ezt a programot.
Nem értem, minek kínlódtok a SprintLayout-al, mikor itt a sokkal nagyobb tudásu, full funkcós , és ingyenesen használható program:Bővebben: Link
Én nem kínlódok. Egyszerűen szeretem és kész.
Én nem kínlódok. Egyszerűen Eagle-t használok, és kész.
Az a baj, hogy nem tudjátok, van még szerethetőbb is)
Én is megszerettem és kész.
Ha sokan ezt használjuk, akkor egyszerűbb a nyák módosítása. Próbálkoztam az Eagle-vel, de nem boldogulok vele, de azért próbálkozom vele, legalább a kész rajzot tudjam módosítani ha változtatni akarok. Én SP-t használok, a barátom Diptrace-t, a fiam Circad98-t (suliban ezt használták). Van is gond ha egyeztetünk, főleg amikor nyomtani akarjuk a terveket fóliára.
Bennem bujkál a gyanú, hogy Te azt tételezed fel, hogy ha valami "többet tud", akkor az mindenképpen jobb is. Ebben a programban éppen az a zseniális, ahogyan eltalálta a kell és nem kell közti kényes határt.
Nem ismerem a javasolt programodat, de az a tapasztalatom, a több tudás korlátozásokat is hoz magával.
Egy progi használhatósága sokmindentől függ.
Az SP-nél van egy tucat sokkal jobb, szerethetőbb, meg akármilyen progi. Én majd megnézem, de azt már látom hogy míg az SP elfér 13 megán ennek meg csak a telpítője 60m... Tehát nálam az SP marad mit alap nyákrajzoló (imádom benne hogy nem okoskodik, rengeteg kisebb nyákot ezen terveztem, könnyű hordozni) Komolyabb rajzokhoz meg lehet hogy jobb lesz DS CPB vagy az Eagle.
Én nem azt írtam, hogy mindenki dobja el a mankóját, hanem aki most kezd el ismerkedni,lehetséges, jobban járna, ha megtanulná a használatát. Ez sem sokkal bonyolultabb mint a Sprint Layout. Miért nem próbálod ki? 1 hét után mondjál véleményt róla Nem kell majd szégyenlened, ha váltani fogsz
Nem értelek.
A mai világban, nincs 100Mb hely a winyódon? Ennek a proginak is van egy nagy hiányossága, hogy nemrég adták csak ki Ha jól tudom, akkor az Eagle fájlokat is kezeli. Bár ezt még nem használtam benne.
A mai világban nagyon sok embernek még winyója sincs! Nálam 3 gép, jópár, mindenféle méretű winyó van, emelett van laptop, okostelefom meg PDA is. De még mindig nem tudtam magamévá tenni azt a M..softos elvet hogy a nagyobb területet foglaló program a jobb. És azért mert valamiből van attól még nem kell pazarolni. itt jön az a tény is hogy legkisebb pendrive-omra nem fér csak a SP mivel az csak 16 megás .
Miért nem mész el innen egy másik topikba? Ez a Sprint Layout nevű programmal foglalkozik. Nekiállsz itt osztani a sprintet... Képzeld, nagyon sok embernek megfelel ez a program. És igen komoly munkákat is meg lehet vele csinálni. Igaz nincs benne semmi csicsa, és épp ezért olyan egyszerű, mint egy "digitális négyzetrácsos füzet" Természetesen vannak lényegesebben többet tudó nyák-tervező programok, de azok tárgyalása nem ide való.
A programtól függetlenül annak, aki a monitorral szemben ül meg kell legyen a tudása. Ezután csak a lustaság kérdése, hogy a programot dolgoztatja, vagy kézzel rajzolja.
Ahhoz, hogy a programot használni tudjuk, annak bonyolultságával, tudásával legalább lineárisan összefüggő időegységet kell gyakorlással eltölteni. Egyébként csak marhára felidegesít, hogy nem azt csinálja, amit akarunk. Már többször megjegyeztem, hogy a SPL nem csak egy nyáktervező, hanem egy pofonegyszerű CAD programként is használható.
Egyetértek ! Én még műszer előlapot is SP-vel csinálom !
Nem akarok OFF lenni, de muszáj megvédenem az SP-t.
Az általad istenített programot én is kipróbáltam és egy hét után úgy vágtam ki, a lába sem érte a földet nem hogy a GND-t. SP-vel úgy kezdtem, hogy null volt az elektronikai ismeretem mégis hamar megszerettem és gyorsan megtanultam. Az általad dícsért program sehogy sem állt kézre. Szóval az, hogy kapcsolás+nyák tervezés+3D látvány ingyen... Vicc. És én nagyo jól elvagyok az autoRoute nélkül is A lényeg, ha neked tetszik akkor használd és hirdesd az igét a saját topicjában és ne ócsárold az SP-t a saját topicjában. Amúgy Alkotó-nak tökéletesen igaza van: Idézet: „Bennem bujkál a gyanú, hogy Te azt tételezed fel, hogy ha valami "többet tud", akkor az mindenképpen jobb is. Ebben a programban éppen az a zseniális, ahogyan eltalálta a kell és nem kell közti kényes határt.”
... és akkor ezzel lezártnak is tekinthetjük (itt) a vitát, ugye?
Ezer bocsánat "Alkotó".
Szentül meg voltam győződve, hogy az oldaladon lévő linkről töltöttem le. Évek óta használom. Már nem emlékeztem jól. TÉVEDTEM! :/ Még egyszer bocsánat.
Tisztelt Urak!
Van egy gondom, bár tudok vele élni, azért hátha tud valaki segíteni. Általában nem használom az Autoroute-ot, ezért többször is előfordul, hogy több szakaszban rajzolok meg egy vezetősávot. Ilyenkor ha ki akarom jelölni a sávot, mindig csak 1 darabját tudom kijelölni, elnevezni, stb. Valahogy össze lehet gyógyítani őket? Ha összelakatolom, az nem jó, mert akkor a sarkokat(töréseket) nem tudom módosítani. Esetleg valami ötlet?
Valóban, más típusú rajzoló programokban (pl. AutoCAD, CorelDRAW) léteznek a szakaszok különböző egyesítési és szétválasztási lehetőségei.
Itt ilyen nincs, de azért egy kicsit bicegős megoldást én szoktam használni időnként. A bal oldali menüben van egy "teszt" ikon, amit eredetileg a panelterv ellenőrzéséhez találhatták ki. Ha ezzel kijelölsz egy vonalat vagy akár egész bonyolult szigetet, akkor minden egyéb is kijelölődik, ami vele összeköttetésben van. Ez bizonyos esetekben jól helyettesítheti a hiányolt funkciódat, de azért bölcsen kell bánni vele, mert van mikor öngól lesz belőle.
Helló!
Van rá lehetőség! Ha több vezetősávot csinálsz, akár összeérnek, akár nem, ha kijelölöd őket pl nyomva tartod a CTRL gombot és rákattintgatsz a kijelölni kívánt veetősávokra, utána egyesíteni tudod őket a vízszintes ikonok közül a 18-kal. (Lakat ikon) Build group. Igaz, ha egyesíted, utána nem tudod módosítgatni, csak ha újból feloldod a vezetősávot.
Köszi, igen ezt szoktam én is csinálni, ehelyett kerestem volna valami komfortosabbat
András
Köszönöm, ez valóban működik, csak sajnos tényleg nem megoldás. Ha viszont már itt tartunk: hogyan tudnék olyan "átkötést" készíteni, amin a teszt gomb is "átlát"? Remélem, érthető volt?
Nem tudom van-e rá valamim optimálisabb megoldás, de én úgy szoktam hogy leteszem a két forrpontot oda ahol majd az átkötés lesz, rájuk kattintok és a jobb oldalon megjelenő tulajdonságok sávban bepipálom a kétoldalas négyzetet. Ezután egy másik réteggel, nekem magyar sprintben K1-el összekötöm a két pontot, majd ezután visszaváltok az alap K2-re és az így elkészült kis hidat használom átkötésként. Egyébként ahol csak van rá mód és átkötés kell, inkább használj 0 ohm-os ellenállást, sokkal esztétikusabban néz ki, bár igaz, kemény 3Ft darabja.
... és a 0 ohmos ellenállás nem fog működni a sávellenőrzésnél. Amúgy minden igaz amit leírtál. :yes:
Valóban így van, de erre én azt mondom, a szépségért áldozatot kell hozni
Spofán útmutatása kicsit bonyolultan hangzik, de helyes.
Nekem a o ohmos elenállás nem szimpatikus, de egy darab vezeték már igen, tuti stabil, nagyon megbízható "alkatrész". A "kétoldalas" kipipálás furatgalvanizálást ad a forrszemhez, és automatikusan megjelenik a "másik" oldalon is a forraszem, ahol valóban csak össze kell kötni. Így a "teszt" parancs már egynek fogja látni.
Köszi Mindenkinek, innentől így csinálom!
Az ilyen átkötéseket, akkurátusan összegyűjtött alkatrész lábakból végzem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |