Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
210*297mm az A4. Én is mindig más méretűt kapok. Általában 200*300mm-eset :no:
Én erősen hígított hideg zsíroldóval hívom elő. Kb. 1 egység tömény zsíroldóhoz 12...20 rész vizet adok. A levilágítást nagyon jól bírja. Nem nagyon lehet túlvilágítani.
80W letört burájú higanygőzzel 20cm/6,5 perc Cree LED, 2db. 30cm/6...8 perc 2x9W UV cső 12cm/9...12 perc
Vicsys, te milyen filmet használsz? Még dupla pausz vagy már nyomdai?
Szivesen használnék nyomdai filmet, de ez itt vidéken, szinte mission impossible. Pauszt nem használok. Helyette, fénymásolóhoz használható hőálló átlátszó írásvetítő fóliát használok, duplán összefogva a jó fedés végett.
Zsíroldóval? Erről még nem is hallottam.
Szerinted a mosószóda is jó? 4x15W-os UV csővel akkor kb. 3 perc.
Sokan, sok féle panelt csináltatnak velem és mindig igy csinálom.. Ha jól ráolvad nem jön le! Teliföld esetén szokott előfordulni, hogy lyukacsos a rajzolat, de erre vékony alkoholos filcet használok. De ahogy olvasom a nyák-os témákat ez "általános probléma", hogy spóroljon a nyomtató..
A mosószóda is tökéletes. Azt hiszem, hogy az a lényeg, hogy valami enyhén lúgos dolog legyen. A zsíroldó is nagyon megéri, mert nagyon lúgos és, hogy enyhén lúgos legyen nagyon hígítani kell. Viszont én most mosószódát használok. 1 teáskanálnyi 1 pohár vízben tökéletes.
Ha jó a nyomtatód ugyanazt a fóliát kétszer nyomtatva is tökéletes nyomatot tudsz készíteni .
Szuper, akkor nem veszek feleslegesen nátriumhidroxidot.
Ezt kifogom majd próbálni, mert akkor még nyomdába sem kell mennyek
Ja és amúgy is kell a zsíroldó, mert maratás után csak azzal tudod leszedni könnyedén a Dry-t vagy a P20-at.
lézer fotópapírt használok azóta nem lyukacsos .
és a legsötétebb beállítást és az előmaratást is csinálok. Mióta így csinálom nagyon szép a nyák.
Hivatalosan nem tudom miről beszélsz.
Használd egészséggel.
Ne keverjétek már!
A mosószóda az nátrium-karbonát! Nem ugyan az. A p20-nál az nem előhívó hanem lemosó!
Isten ments. Hacsak nem akarod eltávolítani róla a lakkot!
A mosószóda az nátrium karbonát, a zsíroldóból is olyat keress ami lehetőleg nátriumhidroxidos.
Vegyél hideg zsíroldót és 10/1 arányban keverd vízzel . Ha nem akarsz venni nézz körül a konyhában lehet hogy találsz
A fotópapír könnyen lejön?
Az előmaratást hogy csinálod? Értem ez alatt mivel és hány %-os a marató. Előre is köszi.
A kamrában is nézted ?? Én mindig találok ott a vegyszeres szekrénykében . off vége
Igen.
Hol lehet kapni ilyen zsíroldót, és mi a pontos neve?
Minden élelmiszer-vegyiárú boltban a mosó-tisztítószer polcon találsz és hideg zsíroldó a neve .(Általában szórófejes flakonban 700ml es kiszerelésben kapható.)
Kisebb településeken a 3 betűs bevásárlóközpont a lelőhelye ("bót")
Ja, én azt hittem hogy valami speckóbb szer.
Akkor lehet a CIF is jó lesz, de azért majd megyek a "bótba" és veszek ilyet.
A CIF-fel ne kísérletezz, az nem jó erre a célra. Vegyél tényleg hideg zsíroldót, azzal biztos eredményt érsz el.
Tökéletesen lehozta a papírt, ahogy írtad. Azért volt egy kis szépség hibája a dolognak, megterült kissé a festék. Sajnos azzal tökölni kellett. Lemostam a panelt, kaparászás, megint maratás. Ez ment 2x-3x, de majdnem tökéletes lett. Jó lenne tudnom, hogy a festék terülést a magas hőfok vagy a nyomás okozta vagy mindkettő. Nem sokára kész lesz a laminálóhoz a hőmérő akkor már megtudom mérni a vasaló hőfokát, persze csak akkor ha nem magasabb 150C-nál. Első próbálkozáshoz képest elég jól sikerült. Köszönöm a segítségeteket!
Valószínűleg magas a vasaló hőfoka ,azért terült szét a nyomat .
Igazából mindkettő okozhatja. Minden hőfokhoz van olyan nyomás, ami már ellapítja. Az egyenetlen hőeloszlás és a nyomás területi gondokat is okoz a vasalásnál. Ezért jobb a lamináltor hengerével történő melegítés.
Sziasztok!
Forrasztott már valaki gyárilag fotolakkos nyákra úgy, hogy nem mosta le a lakkot? Kipróbáltam egy kis darabon, szépen elterül így meg is lenne oldva a vezetősáv oxid védelme. Csak az a kérdés, hogy mi van a forrasztás belsejében, úgy értem a rézfólia teteje és az ón alja között. Elpárolog-e onnan a lakk, és stabilan ráfut, vagy csak apróbb lyukak lesznek benne, ahol kötés keletkezik? |
Bejelentkezés
Hirdetés |