Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!!!
Egy ilyen benzin/levegő keverék mérőt szeretnék csinálni a kocsimba! Ha tudtok kapcsolási rajzokat örömmel fogadnám!!! (Egyszerű LED-es lenne a legjobb!) Előre is köszönöm!!!
Az ilyesminek a mérésére szolgál a lambda szonda a kipufogóban. A kipufogógáz oxigéntartalmát méri, és ez alapján lehet a keveréket beállítani. Készen árulják, csak be kell szerelni, és a rajta megjelenő jelet feldolgozni.
Én ezeket mindet nagyon jól tudom!!! Csak nincs kedvem 20.000FT-t kiadni értük amikor párezerből meglehetne csinálni!
Lambda szonda néven keress rá a googliban. Leírás
Ha meglehet csinálni, akkor miért kérdezel, miért nem csinálod?
Hogyan csinálsz pár ezer forintból lambda szondát? Honnan veszel platinát és megfelelő kerámiát? Hogy szereled össze?
Srácok én nem kioktatást kértem, hanem kapcsolási rajzokat ha tudtok! (Amúgy autóelektronikus vagyok)
Kapcsolási rajzokat, de mire? A lambda szondának nem a kapcsolási rajz a lényege, hanem a kerámiából, platinából, stb. készült része.
Nekem nem lambda szonda kell!!!
Hanem egy kijelző (mondjuk egy ledes) ami feldolgozza a lambda jelét és kijelzi hogy szegény e vagy gazdag e a keverék!!!!
Már van egy ilyen jellegű téma. Szerintem olvasd el ezt: Bővebben: Link
Félre értettük egymást nagyon!!!
Nekem egy olyan mérőműszer kéne amit ha a lambdára rákötök kijelzi a keverék értékét vagy a lambda értéket vagy csak egyszerű ledes módszerrel kijelezni hogy szegény e vagy gazda e a keverék!
Az eggyel fentebbi linken van a válasz!
Egy LED-kijelzéses áramkör!
Na most én találtam egy szélessávúbbat csak ez meg nem olyan részletes azt nem tudnám hogy honnantól szegény meg honnantól dús a keverékem (mondjuk ki lehetne méregetni de...)Bővebben: Link! Ez jó lenne!
Idézet: „ami feldolgozza a lambda jelét és kijelzi hogy szegény e vagy gazdag e a keverék!!!!” Azért azt vegyük figyelembe hogy a lamda szonda nem a benzin levegő keveréket méri hanem a kipufogó gáz tartalmát /nem ugyan az/ Való igaz ezt az értéket a keverési arány változtatásával lehet korigálni,ami azt jelenti hogy a szonda által mért érték optimális álapotban tartása érdekében a motor vezérlő álandóan változtatja az arányt. Leegyszerüsítve te a szondátol mindig az optimális értéket fogod kapni mivel a keverési arány álandóan változik.
Nem így van. Több féle szonda létezik. A keskenysávú az ideális keverék közelében elég pontosan indikálja a kipuifogógáz oxigéntartalmát és ezzel a keverék minőségét. A szélessávú pedig sokkal pontosabban szélesebb tartományban is ad infót az oxigéntartalomról. Tehát nem a "gáz tartalmat" , hanem az oxigén tartalmat méri. A szélessávút és a keskenysávút gyakran kombinálva használják, a katalizátor előtt keskenysávú, utánna szélessávú van.
A lambda jel pedig folyamatosan változik az ideális érték körül. Ha érzékeny a műszered még az egyes hengerek ütemei és szépen kirajzolódnak rajta. Ha igazad lenne, és mindíg az optimális érték lenne rajta, akkor a vezérlő végtelenül gyorsan követné a még be sem következett változásokat
Tisztelt Raptor46!Ha autóelektronikus vagy akkor evidens dolog,hogy ellenörzöd a lamdaszondát!?! A legolcsóbb szonda 6-7000Ft.+ egy olcsó voltmérő ami a barkácsárúházakban párszáz Ft. A szondát beszereled a müszit rákötöd és egy voltos/min/ mépéshatáron látnifogod az eredményt!Szakembernek reméllem nem kell mondani mikor mennyi!
Más: infravörös emisszió méréssel,de ez már bonyolultabb!/gázelemzőkben!/Üdv!
Lehetséges még közvetlen mérés a szívócsöben,karburátoros vagy központibefecs.esetén:a keverék vezetőképességének mérése. Régebben depresszió mérés.
Én ezeket mindet tudom amiket leírtatok!! Nekem nem azért kell ez a keverék mérő hogy jó e a szonda vagy nem, hanem tuningolás segítsége miatt kell nekem a turbós mazdámhoz!! Nem kérek több kioktatást a lambda szondáról!! Köszönöm!! Kapcsolási rajzokat kértem csak!! Amúgy már meg is csináltam egyett!
Szívesen.
Ha csak rajz kell és nem akarsz róla beszélni, tökéletes lett volna a Google is.
Kedves Raptor Mester!Miért nem azzal kezte mit akar,mert igy egy csomó ember hiába fáradt,szkennelt kereste a kapcs.rajzot stb.
a Kérdés igy szólt:"benzin/levegő keverékmérőt szeretnék csinálni a kocsimba-egyszerű LED-es lenne a legjobb!" !Most mérni vagy indikálni akar?Tuningról szó sem volt.Mindenki az ideális motormüködés kontrolljára gondolt,ami mástészta.Tuningleírásokba a terjedelmessége miatt most nem mennék bele,azt általában teljesítménymérő padokon csináljuk. Sok sikert kívánok és Üdv.! Idézet: „Nem kérek több kioktatást a lambda szondáról!! Köszönöm!!” Mi pedig nem kérünk több indulatos hozzászólást! Köszönjük! Nem hogy marhára örülnél, hogy valaki segíteni próbált...a POFÁM leszakad...
Én nem teljesítményt akarok vele mérni!!! ÁÁÁ!! Na mind1!! A fojtó szelep elé beraktam egy + injektort és azért kell nekem ez a kütyű hogy nézhessem meddig dúsíthatom a keveréket!!! És köszönöm szépen a segítséget mindenkitől aki segíteni próbált!!! Már kész van és nagyon jól működik is!!!
Én elnézést kérek, de ha a lambda szondáról szerettem volna info-t akkor nem ide írtam volna!
szia
azthiszem erre gondolsz: a http://www.dbbp.com/ oldalon a tech-tips -re kattintva középen. Ledekkel, egy db ic, pár ellenállással, és egy kiszuperált lamdaszonda segítségével megépítheted. Amúgy jó kis motoros oldal. Á |
Bejelentkezés
Hirdetés |