Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Paintba írd át jpg kiterjesztésre. Azért nem töltööte fel mert png
Sziasztok, rendelkezem egy Neovo 4210AP típusú plazma tv-vel és szeretném összekötni az Orion Orister erősítőmmel. A tv-n két hangfal kimenet van meg találhatunk rajta s-videot, scart, rgb... Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv
Ha van rajta scart akkor valószínű hogy van rajta hangfrekis
kimenet. A scart bekötését tanulmányozd. Biztos megtalálható a neten.
Üdv! Nem igazán találtam megfelelő topicot, meg hát kezdő is és amatőr is volnék szóval itt tenném fel a kérdésem.
Szóval van nekünk egy 230V/22W ablak ventilátorunk és az a gondom vele, hogy nem szabályozható a fordulata, ellenben sokszor elég lenne ha pl csak fél fordulaton menne. Két dolog jutott az eszembe amit költségek nélkül meg tudnék valósítani (ez is szempont), szóval hogy egy fényerő szabályozható villanykapcsolóval lehetne-e szabályozni? A másik, hogy van egy fölös 230V/40W asztali ventilátor amit 3 fokozatba lehet állítani, ezzel tudnám-e szabályozni!
Ezeket a motorokat ilyen egyszerűen nem lehet szabályozni.Egy megoldás van,ha teszel elé egy megfelelő értékű és teljesítményű ellenállást,mint egyes páraelszívókban van.A másik fokozatkapcsolós megoldás sem jó,mert ott a motornak több kivezetése van és minden kivezetéshez más-más fordulat tartozik,így tekercselték meg a gyárban.
Áttettem oda, ahová való a kérdésed.Azaz ide.
Sziasztok belefogtam a régi orosz szkópom kondi cseréjébe mert szükségessé vált. Van egy 160V 0,5 µF-os kondi amit cserélnék 160V 0,47 µF-ra de se a kondin se a panelen nincs jelölve a polaritás, és nem tudom hogy ezt inkább fóliára kéne-e cserélni, bár abból csak 250V-os van nálam, az is megfelel?
Előre is köszi a választ!
Hello!
Ha igaz, ez egy papírkondi lesz, aminek nincs polaritása. A fóliakondi jó lesz helyette, ha 250V-os, akkor meg főleg. üdv! proli007
A mellékelt képen egy bipoláris 160V/0,5µF kondi látható,ez nem elkó,ezért nincs jelölve a polaritás.Jó helyette a 160V vagy nagyobb feszültség értékű,bipoláris (mindegy melyik kivezetése hova kerül) 0,47µF (470nF) fólia kondenzátor.
Hello.
Kezdő vagyok az elektronikában de szeretném magam beleásni és valami egyszerű de látványos dolgot szeretnék összehozni. Ezért gondoltam a digitális hőmérőre. Szerintetek kellő kitartással teljesen kezdőnek is kivitelezhető lenne?
Kitartás az van meg nem tartom magam hülye gyereknek műszaki érzékem is van gépész suliba járok. Szeretem a kihívásokat. Egy linket tudnál adni ahol le van írva az elkészítés?
Azt nagyon megköszönném.
Válogass... Sok sikert!
Hello! Azt szeretném tudni, hogy inkább vegyek 5V-os szűrt adaptert vagy építsek 7805-ösökkel? Mert vaterán van 2500Ft-ért 5V/3A-es, kapcsolóüzemű, ugyanolyan amilyenből már vettem 15V/1A-est és nagyon jó. Minden védelemmel ellátva. LINK1, LINK2.
Ja és mennyi a 7805-ösöknek a maximum bemenő feszültsége?
Sziasztok!
Szerintetek ezt nem lehet meg csinálni hogy folyamatosan működjön mikor bedugom 12:00-át mutasson és utána megy rendesen ??Bővebben: Link
Lehet, csak nincs értelme. A pontossága nem használatra való, kifejezetten a DCF-es órák tesztelésére lett kifejlesztve.
Külső kvarcal azért eléggé pontos. Lehetne egy ilyet csinálni nyomógombos beállítással és akkor minden DCF-es órához jó lenne.
Hello!
- Ha a 15V/1A-es tápegységből készítesz 5V-osat, akkor legfeljebb 5V/1A-ra lehet számítani. De mivel a 7805 analóg disszipatív szabályzó, a teljesítmény különbözetet el fogja fűteni. A 10W-hoz viszont már szép nagy hűtőborda szükséges. - A 7805-öknek maximális feszültsége 35..40V. De az adatlapot senkinek nem tilos megtekinteni.. üdv! proli007
Amúgy pont én is fel akartam tenni a kérdést, de megelőztél Szerintem jó ötlet, de nem tudunk programot írni.
Hello!
Ha a jelölésben pont van, akkor az általában a µF helyi értékét jelöli. Tehát a "0,47K" vagy ".47K" végül is 0,47µF vagy is 470nF 10%-ot jelent. üdv! proli007
A L@mexnél: 24-00-62 ADAPTER 2000mA 5V KAPCSOLÓ ÜZEM 5V 2A SA110C-05GS-I (SAC) RoHS TÜV/CE 1459.50 Ft+Áfa
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, egy ellenállás számítással kapcsolatban. Kiszámoltam, de valahogy nem vagyok benne egészen biztos, hogy jó. A doc fájl csatolva. Köszönöm előre is a segítséget.
Nem is jó, mert 330 négyzetgyöke nem 330, hanem 18,6.
Tehát elvileg arra az ellenállásra 18,6V kapcsolható. Az áramterhelhetőség jól van kiszámítva. (Mellesleg jegyzem meg, hogy lehetnek olyan ellenállásértékek adott teljesítménnyel, amelyeknél nem számítható ki ilyen módon a rákapcsolható feszültség. Pl. egy 3,3 MOhmos 0,5W-os ellenállásra a teljesítményképletből kiszámolva 1280V jön ki, ekkora feszültségnél pedig egy ilyen méretű ellenállás simán átüt. Nem teljesen precíz a kérdés...)
Köszönöm a segítséget!
Mindjárt megnézem akkor, hogy mit rontottam el. Ahogy számolgattam mindenféle értékekkel, néha nekem is egészen vad értékek jöttek ki, de gondoltam, hogy bennem van a hiba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |