Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   151 / 308
(#) zenetom válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Köszi!
Ezek közül legjobban a munkavédelmi sisakot és a flexet bemutató leányzó kéne.
(#) Doncso válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Ezzel semmi baj, csak nálunk úgy kezdődik, hogy én anélkül nem tudok az udvaron tenni venni, hogy a szomszéd el ne mondaná hogy Ő mit akar tőlem És ez többnyire egy oldalúan végződik.
(#) Doncso válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Akkor látom te érzed a dolog lényegét.
(#) SALáta válasza Doncso hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Sört legalább kapsz? (Annyit segít nekünk az egyik szomszédunk, nyáron sörhasnövelés van a kerítésnél estefelé.)
(#) Doncso válasza SALáta hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Sajnos semmit. És néha ez már sok. De abafejezem mert köbölni fognak a fejemre a sok offért.
(#) SzAndras00 hozzászólása Jan 17, 2012 /
 
Tisztelt Urak!
Bocs, hogy ide írok, de nem találtam jobb helyet. Van 1 ilyen lézerem, amit építkezéseken használok. A mennyezeten kell jelölni nagyon sok derékszögű vonalat, amihez pontosan be kell állítani a lézert. Baromi nehéz a pozicionálása. Valami ilyesmire gondoltam , mármint a szán részére, de sokkal olcsóbbra van csak keret, és jó lenne, ha tudnám forgatni is, valami nagyon finom menettel. Látott már valaki ilyesmit? Előre is köszi!
András
(#) karesz01 hozzászólása Jan 17, 2012 /
 
Végre eljutottam odáig hogy megvan minden az átalakításhoz.A talplemez feketére lesz fújva,a panel befogására szolgáló csipesznél is szélesebb lesz.
Ennyire jutottam.Ha kész beszámolok újra.
(#) KTobi válasza SzAndras00 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Vízszintezésre használod? A lézer fénye stabil? Egy stabil állvány kell hozzá. A szintezők talpában szokott lenni három tekerő amivel szintezhető. Ha megvan a megfelelő teherbírású és stabilitású állvány utána lehet gondolkozni a többin. Legegyszerűbb, ha egy esztergályos van a közelben, két vaslap, az egyikbe három mélyedést fúrni, a másikba fölé, három menetet vágni. Nagyfejű csavart beletekerni, aminek a végét előzőleg az ember legömbölyíti. Ehhez csak egy biztonsági sodronnyal kell összekötni a két lemezt, hogy ne köthessen ki a földön a lézer.
(#) elektrorudi hozzászólása Jan 17, 2012 /
 
A HEStor-ban vettem egy AD-628D típusú golyóscsapágyas minifúrógépet, a NYÁK-ok esetleges, utólagos furatbővítéséhez. (Egyébként oszlopos fúrót használok a furatokhoz.) Igazából két dolog miatt dötöttem e mellett:
- normális tokmánya van (nem patronos)
- olcsó
Az első meglepetés akkor ért, amikor bekapcsoltam: rázott... rezgett vagy ütött..., vagy hogy mondjam? Első közelítésben meghúztam a tokmány feletti műanyag anyát, és a két fél műanyagból álló házat rögzítő 4 db csavart. Valamelyest javult a helyzet, de... A tokmányt a tengelyére merőlegesen megmozgatva több tized mm lötyögést láttam. Ennyit egy csapágy nem lötyöghet. Nem is az volt...
Elkerülhetetlennek tűnt a szétszedése. A belsejéről készítettem pár képet. A gépen természetesen ékeskedik a CE jel:
Idézet:
A jelölés arról tanúskodik, hogy a terméket a forgalomba hozatal előtt megfelelőségértékelésnek vetették alá, és megfelel az EU egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi előírásainak.

Bekarikáztam az érdekesebb részeket:
- A betáp kábel forrszemének nyoma sincs. Helyette a vezeték valahogy odagányolva.
- A motor kivezetésein az a zöld szín nem penész, még csak nem is löthstop maradék, hanem a sav által szétmart réz. A valóságban durvább volt, mint a képen...
- A tranzisztor hűtőfelületére csőszegeccsel oda gányolva egy alu lemez. Két képet megvizsgálva látszik, hogy a "hűtőzászló" szintén lötyögött a tranzisztoron.
- A képen nem látszik ugyan, de a fő probléma az volt, hogy a "csapágyház" "túlméretes" volt. Azaz, hiába tépte meg az ember a csavarokat, maga a csapágy lötyögött a két fél műanyagház között!
A következőket csináltam:
- Szétszedtem az egészet, a savmaradékot semlegesítettem, a motorvezetéket kicseréltem.
- A hűtőzászlót nagyobbra cseréltem (mert a motor tengelyén van ugyan valamiféle lapát, de hogy az nem hűt semmit, az 100%). A csőszegecset csavarra cseréletem, szilikonzsírt tettem a két felület közé.
- A csapágy köré körbe, egy kb. 3mm széles, 0,25 mm vastag műanyag szalagot tettem.
Összeszerelés után a rázás minimális lett, és szemmel már nem látható, nem érezhető a tokmány (tengely) lötyögése. A vasárnap délutánomból 2,5 órát fordítottam erre...
Azért valami pozitívval szeretném lezárni a hozzászólásomat: A gyártók mindent megtettek a környezetvédelem érdekében, mert (valószínűleg) ólommentes ónnal forrasztottak! Ezt abból gondolom, hogy 420 fokos pákával is csak alig-alig tudtam megolvasztani a forrasztásokat... (nem véletlen, hogy nyomták neki a savat, mint állat...)
(#) karesz01 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Érdekes!És tanulságos ha valaki ilyet akar venni az számoljon plusz 2,5 órával ez persze nem a forgalmazó hibája!De a végére csak egy jó kis gép lett belőle!
(#) SzAndras00 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Köszi, hogy válaszoltál! A szintezéssel nincsen gond, önbeálló lézer van van benne. A gondom az, hogy X-Y irányokban kellene finoman eltolni, valamint forgatni is kellene, valami finom menettel.
(#) KTobi válasza SzAndras00 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Ugye az vicc, hogy ilyen állvány jár hozzá? Mekkora határok között akarod mozgatni X,Yban? A forgatás milyen pontos kell, hogy legyen, és a mozgatás? Elég ha egy talpon az ember különböző helyzetben tudja rögzíteni, vagy valami tényleg pontos dolog kell?
(#) SzAndras00 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Hát igen, az 5000 Ft-os fotós állványom sokkal komolyabb néhány cm-t kellene eltolni, valamint max 10'-ot forgatni
(#) KTobi válasza SzAndras00 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Forgatni, elméletileg az állványon tudsz. Mindenesetre, egy kis teherbírású de rendesebb állványt beszerezhetsz hozzá. A tologatásra létezik 5Ds álványfej (5 dimenzió), de biztos borsos az ára. Makrófotózáshoz használatos sínt ajánlok. például Két ilyent összetéve megoldhatod a X-Y eltolást, a forgatásra vagy az állvány, vagy akár egy panoráma fej, de ezek nem menetes állításúak, nem annyira pontos. Olcsó pontos módszer lenne, ha egy csigás áttétellel forgatnád a műszert. 360'ekkor is rendelkezésre áll. Legolcsóbb kivitel, valami LEGOból összetákolt semmiség. Összelehet rakni egyet, ha az ember akarja, bontott fogaskerekek, stb, nem volna drága.
Egy fő kérdés, az eltolás oké, de ha a forgatás nem vízszintes síkon történik (miért pont azon történne), akkor a műszer magától igazodik?
(#) SzAndras00 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Szia, ez a fotós dolog eszembe sem jutott. A műszer teljesen önbeálló, néhány másodperc alatt visszaáll. Amúgy másik, stabilabb állványról használom. Azt hittem, hogy van valami "gyári" megoldás ilyen esetekre.
(#) Inhouse válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /
 
Pont, mint én! A meleg és a hideg (nyáron/télen) még kérdés. A téltől nem félek annyira, a mostani műhelyem is elég hideg volt, a fűtést többféleképpen meg lehet oldani. A gond inkább nyáron várható, de van ventilátorom! A szellőzést kell még majd kitalálni...
Lapszabászatból vettem "fedőlapokat", 2,8m*2,08m-es darabok. Fele laminált, fele nem. Ennél olcsóbban semmi nem kapható ilyen célra. Még a földön el lettek vágva, 1,4m*2,08-as darabokra és amikor a tetőnket csinálták fel lettek rakva a kibontott cseréplécek között. Később a padlásfeljáró szab határt a méreteknek.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza zenetom hozzászólására (») Jan 18, 2012 /
 
Kevés a szabad falfelületem. Van egy nagy laminált pozdorja tábla a falon az alkatrészes fiókos kiszekrények alatt (piros és kékesszürke), a telefon is azon van (DSCF5221). Van is rajta szabad hely, de messze van, ülve nem lehet elérni...akkor inkább a fiók kuszasága.
Fent nagyobb rendet és több logikát akarok tartani...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Doncso hozzászólására (») Jan 18, 2012 /
 
Igazából a többséggel nincs baj, a barátok mindenben segítenek, a kollégák már érdekesebbek, náluk csak az az evidens, hogy te értesz hozzá és megcsinálod...főleg az a baj, hogy olyan piszlicsáré dolgokat csináltatnak, ami alapból nem ér már pénzt, amikor kész, akkor meg nincs becsülete, vagy van az, hogy nagyon sürgős, mikor lesz kész, amikor meg kész, akkor nem kell neki napokig, nem is jön érte...csak sajnos én is sajnálom bármi olyat kidobni, amiből még lehet valami, hiába nem éri meg a munka vele, mert olcsón lehet venni újat...
Legutóbb az egyik barátomnak szereltem fel még vagy 5 diszkófényt egy 3m*3m-es tánctérbe (régi stílusú faháznak indult, de ez a diszkó dolog megfertőzte). Most 9 cucc van fenn, 2 lézer, egy diszkógömb LED-es diszkófénnyel megvilágítva, még egy LED-es fény, egy LED-es stroboszkóp, egy izzós többablakos fény, UV cső, egy füstgép...szobat reggel 8:30-tól este 18:30-ig tartott, kábelezéssel együtt. Persze kaptam közben ebédet, meg este fel is lett avatva...

Üdv
Inhouse
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 18, 2012 /
 
Nálam a fűtés tán nem lenne gond és a padlásfeljáró sem kicsi szerencsére. Ha jól körbe szigetelem kívülről akkor tán a nyár sem gond. No majd meglátom.
(#) KTobi válasza SzAndras00 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /
 
Szabályos fotós csatlakozó, mi másra gondolnák. (foglalkozok hobbi szinten fotózással) Létezik különben egyben is ami neked megfelelne, de a műszer árát veri a szerkentyű, és akkor is kézi állítású.
(#) Alkotó hozzászólása Jan 19, 2012 /
 
Bővült az alkatrésztároló lehetőségek választéklistája.
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 19, 2012 /
 
Nagyon klasszak. Ha lesz új műhelyem biztosan kereslek.
(#) elektrorudi válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 19, 2012 /
 
Az IKEA is így kezdte, csak nekik nem volt ilyen profi szórólapjuk!
(#) Frankye válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 19, 2012 /
 
Egy kicsit még gyűjtögetek rá, de egyre mindenképpen be szeretnék ruházni én is. Már régóta "szemezek" vele, nagyon tetszik, szó szerint profi munka. (Az pedig, hogy a nehéz helyzetedben nem azzal kezdted, hogy "jaj, de rossz nekem", hanem hogy hogyan lehetne kilábalni belőle, külön dicséretes!)
Szóval minden elismerésem a Tiéd! :kalap: sőt:
(#) satlokk válasza karesz01 hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Jól nézz ki! Gratula!
(#) satlokk válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Egy idö után úgy is "rend lesz a lelke mindennek"!
(#) Doncso válasza satlokk hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Én is ezt vallom, sokkal gyorsabban rendet lehet tenni, tartani, ha mindennek megvan a helye.
(#) satlokk válasza Doncso hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Szia!
Az biztos,igaz néha nálam elö fordul egy kis rendetlenség de csak a munka asztalon,az elhelyezet műszerek ,forrastóállomásnál nem.Mondtam egyszer,hogy ahol meg tul nagy a rend ott meg munka nem filyik hobbi szinten.
(#) Doncso válasza satlokk hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Ez is igaz.
(#) bankimajki hozzászólása Jan 20, 2012 /
 
Én ha valamit csinálok, ami sok szerszámot és alkatrészt igényel, akkor nálam is nagy a kupi. De minden nap végén rendet rakok. (Néha szerelés közben is, ha már akkora a kupi, hogy hátráltat.) Bár ez utóbbi a gépészkedések közben szokott összejönni, amikor már nincs hely a satupadomon.
Következő: »»   151 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem