Fórum témák
» Több friss téma |
Szerinetem 4 cső szükséges. Be is vált a dolog több embernek.
Hát szerintem is legalább 4db cső és szkener, mert helyszűke miatt is ez a legjobb megoldás.
Ezt láttad már? A scanner mélysége még nagyobb is mint az én levilágítómé .
Akkor azt mondjátok, hogy 1 csővel is megoldható?
Mondjuk 2 darabon gondolkozok, mivel elég mélyen tudom elhelyezni őket a szkenner dobozában. Még azt akartam kérdezni, hogy ha 11W-os izzóból szedem ki a gyújtó áramkört, azzal 8W-os, vagy 15W-os fénycsövet meg tudok hajtani? Üdv, Tamás
Én 10W os csövet hajtok 21W os elektronikával
Nem úgy volt, hogy nem szabad nagy eltérés legyen? Nekem 8W cső volt 11W-ossal hajtva, de az is több embernek piszkálta a csőrét
Elvileg nem lenne szabad nagy különbségnek lenni , de a hajlított vékony cső sokkal kisebb áramon megy mint egy hosszú vastag , egyébként is csak perceket megy egyszerre
Ha a sebesség, és a cső élettartama is szempont, akkor inkább több cső. Mondjuk nekem 125 wattos lila higanygőz lámpám van, már nem akarok csöveset az ára miatt. Egyébként a gyári fényérzékeny nyák volt többször lejárt, ezért több kiváló lámpa konstrukciómat selejteztem ....és egy sima pozitív 20 spay megoldotta a problémát
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Szeretnék összehozni egy levilágítót de nem nagyon vágom ezeket a az uv ledeket csöveket. Nekem olyan cső kellene ami olcsó tehát max 2000 ft ból megvannak a csövek. Tudnátok ilyen csöveket ajánlani? Hány darab kellene?
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/d1/d1b2999c537e81c73cde3...d9.jpg
1Db 10w BLB cső és hozzá egy energia takarékos fénycső elektronikája .
Ez is jó .
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy hogyan szoktátok kiszedni a takarékos izzóból az elektronikát? Mert én legutóbb nagyon sokat szenvedtem vele, mire szétszedtem. Minifúróba tett mini "flex" koronggal vágtam szét.
Én egyszerűen oldalcsípővel lefejtettem a nyakalás szélét
Tapétavágóval körbe vágtam ott,ahol össze van pattintva.Egészen könnyen ment.A penge kicsire volt kitolva.
Érdekes, hogy nektek könnyen ment. Én TESCO-sat vettem és kb 3-4mm-es műanyagból volt.
Egész egyszerűen egy műanyag lappal (kártya) szétpattintom.
Pici lapos csavarhúzó is segít, de valóban figyelni kell, mert némelyik polimer nagyok törik, némelyik meg nagyon kemény, gyártótól függően.
Sikerült megépítenem az első nyák levilágítómat. Igaz sokat szenvedtem, mire használhatóvá alakítottam a multifunkciós gépemet.
Ilyet használtam a háznak: Kép Ilyen fénycsőből van 2 benne: Kép Illetve kompakt fénycsőből szedtem ki az elektronikát a gyújtáshoz. Köszönöm az itt nyújtott segítségeteket, igyekszem képeket is mutatni a kész "remekműről"
Ebbe a dobozba ugye teszel egy"parabola" alakú tükrözőfelületet ? (nálam bevált a fényes fotópapír )
Átépítettem a levilágítómat.Az üveg túl közel volt a LED-ekhez.Most a fedélbe vannak beépítve,és a táska aljában van a nyák a filmmel.Sajnos a nyomtatóm tonerje kifogyóban van,így a maszk igencsak átlátszó.De egy perc levilágítással,dry fóliával sikerült egy tűrhető nyákot fotóznom.Ki nem marattam,mert a kapcsolósor mérete nem passzol.
István
Képet tennél fel, hogy hogyn néz ki? Nekm is van egy rossz ilyen hp-m.
Helló mindenkinek.
Egy kérdés, arcbarnítókban található 8wattos neon jó levilágításhoz?
Egy oldalon ezt találtam:
Idézet: „Az arcbarnító csövek lényegében nagynyomású, fémhalogén lámpák.” Ha ilyenre gondoltál, nem. Bár ezek meg nem 8 wattosak. Arcszolárium csövek jók. Igaz ebből 15W volt a legkisebb, amivel eddig találkoztam, de biztos van 8W is. Neon... Nem jó.
OK. Tudatlan voltam, de ki a fene dolgozna vele? 300-1000W között láttam.
Az arcszoláriumot Tőled tanultam (már félig kész: megvettem a szolit, és szétszereltem a scannert)
Műhely világításnak a korábban beszéltek alapján a képen látható készletet vettem. Még nem fogtam kézbe, ma jött meg.
Egy 75-ös normál izzót cserélek le, ez a helység világítás. A legkevesebbet használt, nyák gyártáskor pedig csak ez lesz bekapcsolva. A többi munkához marad a normál asztali lámpa, fénycső és LED.
Két készlet ötezerért postával, mint a képen. Meg kellett venni.
A mezei sárga színű fénycső miért nem jó nektek?
Arra sem allergiás a nyák! Meg egy kissé kultúráltabb is mint egy nátrium lámpa.
Mert azért nem mindegy, hogy 150W vagy 20W forgatja az órát!
http://knaurek.unasshop.hu/spd/364636/Philips_sarga_fenycso_36W
Ez is igaz. Viszont az én példámat tekintve egy 75W normál izzó helyett fogom használni. 1 darabot, ami 70W, de a veszteségekkel számolva legyen 75W. Ergo: nem takarítok meg energiát, de nem is pazarlok többet.
Két készletet vettem, a másikat a kerti pavilon világítására szánom. Ha minden igaz, nem kifejezetten bogár csalogató a hullámhossza. Sárga fénycsövet, amit én ismerek, és ilyen célra (nyák, IC gyártás) árulnak, legutóbb - talán fél éve - 7.800,- kemény magyar váltóforintért láttam. Igaz, 350,- forintért egy 40W sárga izzót is berakhatnék. Abból legalább kettő kellene, hogy lássak is, de csak egy foglalat van, stb... Szóval mindenkinek igaza vagyon Mert mindenkit más szempontok vezetnek. Szerk.: Közben linkelted a sárga fénycsövet. Igaz, ez 36W, de nekem semmim sincs hozzá, szóval ez is még 1-2 ezres, mire világít. Ez is szempont. |
Bejelentkezés
Hirdetés |