Fórum témák
» Több friss téma |
Az is sinusos jelet mér hitelesen csak, ilyesmit szkóppal lehet mérni hitelesen, én legalábbis így tudom!
Elég baj az ,szkópom meg az nincs.
Van egy 300vA-s(180W) ups-em, és a trafóját használni szeretném, de nem tudom, hogy hálózati feszültséggel(vagyis sinus hullámmal) használva mekkora teljesítményt tud ,,nyújtani" nekem ez a vasmag ami benne van? Valószínűleg át lesz tekerve, de még nem tudom, majd eldől a dolog, előbb derüljön ki hogy kb mekkora telljesítményt tudok kihozni a vasmagból 50HZ sinus jellel!
Ha a szünetmentes tápomba a diódákat kicserélem nagyobbra akkor nem fognak annyira melegedni?
Elég barna a diódák körül a nyák...
Elvileg nem, meg ha nem közvetlenül ülteted rá a nyákra, hanem hagysz a diódák és a nyák között kb 1 centit, akkor szellőzik picit, és nem közvetlenül a nyákot fűtik a diódák!
Sziasztok.
Érdekelne hogy van e valakinek :Mustek must 600 plus.ups-hoz kapcsolási rajza ,hálás lennék érte ,meg hogy lehetséges-e csak az inverter részét hasznalni ,mert én most egy 12v45ah aksival hasznalom hétvégi haz vilagitasra. elég jól birja nem melegszik,csak szeretnem lebutittani hogy ne csipogjon meg a töltés részét kihagyni mert ha jól gondolom igy többet fogyaszt,nem?. válaszokat előre köszönöm.Üdv
A csipogót én egyszerűen kiszedtem belőle és kész.A töltés része pedig nem fogyaszt, hiszen nincs miről töltenie.Gondolom nincs bedugva a 230 ba.
Nincs,kössz, azt kiszedtem ,csak a toltés miat érdeklödtem.
Sziasztok
Remélem jó helyre írok, még új vagyok itt Nagyon kezdő vagyok még az elektronikai dolgokban tehát remélem jól meg tudom fogalmazni a kérdésemet Először is van egy szünetmentes táp Guard 600A, a száma INFO3G5822. Mikor bekapcsolódott két tranzisztor kiégett rajta úgy, hogy alul a lap megégett és csak az egyik lába feketedett meg a tranzisztoroknak. A többi alkatrész jó, a barátom lemérte. Tehát az lenne a kérdésem, hogy mitől éghettek ki a tranzisztorok? A tranzisztorok száma irf3205. Kisebb Amperes de nagyobb Voltúra ki lehetne e cserélni? (pl: 200V, 6A) Előre is köszönöm a válaszokat
A leírt alkatrész nem tranzisztor hanem Fet. ( az irásodban rákattintva láthatod is az adatait).Kissebb áramerősségűre nem igazán illdomos cserélni, feszültségben mehetsz fölfelé.
Köszönöm a választ
Csak azt nem értem miért kell 110 Amper egy szünetmentes tápba?
Valószínűleg jócskán túlméretezett.Ezt csak a gyártó tudná megmondani miért tette bele, talán ebből volt raktáron/olcsón/vagonszámra.
Valószínűleg több oka is van ennek: Egyik, amit írtatok, hogy ebből volt vélhetőleg legtöbb. Másik, meg hogy 20-30A áram is folyhat ezeken a FETeken, és bőven legyen tartalék, ne melegedjen, csak minimálisan!
Van nekem egy APC back ups-em, a 300vA-s fajtából. jelenleg akksi töltésre használom, és szeretném valahogy a feszültségét megemelni az akksinak, mivel nem stby, hanem ciklikus üzemben használom az akksikat! Valaki tudna segíteni abban, hogy mit kell módosítsak a tápegységen ahhoz, hogy 14,5V feszültséget kapjak? A nagy trafó nincs benne, csak a picike nyákon lévő trafó van benne! 17V körül van a secunderén a váltó feszültség, szóval azzal nincs gond! Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Smart UPS 600-zal kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy van benne az inverter részen 1db trimmerpoti, (VR3), ez szerintetek mit szabályoz? (Régebben nem volt rajzom hozzá, és hülye fejjel elállítgattam, mert azt hittem, azzal lehet finomhangolni az inverter kimenőfeszét, mivel pl. 225V-ra beállítva 233V-ot ad ki, 240V-on 248V-ot, és kicsit visszább akartam venni, de úgy tűnik nem azt szabályozza, tudni szeretném, hogy mit állítgattam el...) Mellékeltem képként az inverter rajzát, bekarikázva rajta a kérdéses trimmert. TELJES RAJZ
Hűtőbordákon LM317/ 327/ 337 vagy valami klónt keresel.Ezen meg fogod találni szerintem az akku feszültséget.Ha megvan melyik a tettes ,már átalakítható a kimenő feszültsége.(szerintem) .Az hogy okoz e kárt, nem tudom.
Köszönöm a választ, majd utána nézek ezeknek az ic-knek!
Sziasztok!
Van egy MGE Pulsar EB22 típusú UPS rendszerem ami se bekapcsolni, se más reakciót mutatni nem hajlandó, mindösszesen csak annyit, hogy egy relé behúz a 230V-os bemenetnél a nyákon, miután feszültséget kap (ha nem kap tápot akkor abban a pillanatban el is enged). Az akkumulátorok eléggé le vannak merülve, ez lehet egy probléma, de ha nincs rajta akksi ugyanúgy csak a relé kattan egyet. Valakinek ötlete hogy mit kéne rajta megnézni? A segítséget előre is köszönöm. Üdv Mc
Elsőnek meg kellene nézni a biztosítékokat, illetve kicserélni az akkukat. Mindez persze feltételezi, hogy a nyákon és az alkatrészeken nincs látható sérülés.
Szia a biztosítékok rendben vannak. Az akuuk nélkül is kellene valamit csinálnia nemde? a 230-as betáp részén van egy relé ami behúz és semi más nem történik akkuk nélkül sem.
Azért köszönöm a választ Üdv Mc
Nem ismerem a típust, csak APC-kel foglalkoztam eddig, ezek alapján nem biztos, hogy akkuk nélkül is bekapcsol, a legtöbb APC pl. nem kapcsol akku nélkül (vagy döglött akkukkal) mivel az akku feszét használja fel a relé meghúzására.
De ha valami kis feszt tart még az akkud, akkor annak elégnek kellene lennie a bekapcshoz. Ha van labortápod esetleg próbáld meg diódával névleges akkufesszel bekötni az akku helyére, ha úgy sem kapcsol, akkor magával az UPS-el lesz a gond. Üdv: Laci
Sajnos nincs itthon labortápom. Elnézést, hogy eltűntem, csak nem volt időm foglalkozni a dologgal. Most már van rá időm. Csak eszközöm nincs hozzá. 48V-ot kellene az akkuk helyére adni, de ez esetleg 2 db pc-táppal megoldható lenne, ámde nem tudom, hogy a gnd-t hogyan válasszam ketté, hogy ne legyen zárlat (föld is zárja a gnd-t). Az akkuk csontig lemerülve, egyet épp most próbálok feltölteni kevés sikerrel, mert, hogy alig vesz fel valamennyi kicsi áramot. (kb 22-23 mA-t vesz fel 19V-nál.)
Köszönöm az ötletet és a tanácsot! Üdv McDeath
Sziasztok.
Van egy APC Black-UPS 500-asom. Egy problémát észleltem nála: Bekapcsolás után kb. 5 másodpercenként sípol és a relé ki-be kapcsol. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a baja ?
Alacsony akkufeszültség? Túlterhelés? Jellemzően ilyen hibák is előfordulhatnak.
köszönöm az ötleteket.
megoldottam egy akku cserével és most müködik
Van egy másik UPS-em. APC Back-UPS 1000
ennél az akkuk jók. mikor bekapcsolom felvillan az overload led és folyamatosan világit és sípol (terhelés nincs rákötve az UPS-re) Mi lehet vele a gond?
Sziasztok!
Van egy ősrégi FISKARS PS20/0.5 tipusú szünetmentesem. Akkumulátor csere után gyönyörűen működik. A gondom vele annyi, hogy 230 nélkül nem indul. Időnként jó lenne terepen használni. Van-e valakinek rajza hozzá, vagy ötlete milyen módon lehetne becsapni a figyelést. Köszönöm: Gábor
Szia!
Az UPS-ek általában nem indulnak hálózati 230 nélkül, (direkt), nem ismerem sajnos ezt a típust egyáltalán, de az APC-knél van lehetőség hidegindításra (230 nélküli bekapcsolásra) ezt a régebbi, profibb Smart UPSeknél gombkombinációval (bekapcsoló+hangjelzés leállító) az egyszerűbb típusoknál amiken csak egy power gomb van, pedig annak hosszú megnyomásával. Üdv: Laci
Szia!
Köszi a gyors választ. Sajnos ezen a Noé előtti szerkezeten csak egy kapcsoló van amivel "csak" bekapcsolható, és egy reset gomb aminek csak a riasztási hang némítása a funkciója. Valahol az elektronikába kellene belenézni de rajz nélkül elég bonyolult. Vissza kéne fejteni, hogy a 230 bekapcsoláskor mi indítja az invertert, és azt kényszerítetten indítani. Üdv: Gábor |
Bejelentkezés
Hirdetés |