Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha nem sikerül, akkor folytatjuk.
Kicseréltem a kondikat,de még mindig ugyanaz a helyzet.A fetnél van két smd dióda ami frekit állít be,ha áterszt az csináll ilyet? Vagy be se indul.
Sziasztok!
Van/volt egy ALIEN CTV6382-es TV-m. Egy igedje nem hajlandó bekapcsolni, percekig kellett nyomkorászni a távirányítót mire nagynehezen bekapcsolt, de utáma működött rendesen. Mára a dolog odáig fajult a dolog hogy esze ágábannincs bekapcsolni. Ami feltűnő, hogy a készemléti LED (piros) amint egyszer rányomok a távirányítóra elkezd vadul villogni. Belenéztem a készülékbe, a NYÁK-on ven egy nagy álló elkó ami 99% hogy halott mivel szépen fel van púposodva. Okozhatja az a jelenséget? Pontosabban lehetséges hogy ha azt cserélem megszűnik a baja?
Szia!
A műanyagtetejű nagy hálózati pufferelkó szándékosan púpos, azt ne bántsd. A többi elkót a környezetében viszont cserélgesd ki.
Régebben nem ciripelt? Vagy csak nem vetted észre.
Ha így hagyom akkor legrosszabb esetben mi történhet?Egy órája megy, kikapcsolom alig hallani.
Nem.Hanem piros kép volt viszintes fehér csikokkal.
Gyanúm szerint ez nem az, mivel ez egy közönséges kék alu házas elko, és olyan mintha ki is lenne folyva a cucc belőle, legalábbis van egy csúf lerakódás a tetején....
Most (kb 15 perc után) bekapcsolt, egyenlőre nem kapcsolom ki mert anyó nézi a "kötelező műsort", de holnap szétborítom.
Akkor hát barátkozz meg ezzel a készenléti hanggal, mert sok típusnál ez alap. A tápegység vezérlője ezzel a szakaszos üzemmel oldja meg azt, hogy kis tápegység-terhelés mellett (készenlét) ne menjen nagyon fel a kimeneti feszültség.
Ha így néz ki a dolog, akkor nincs min gondolkodni, cserélni kell.
Köszönöm a segítséget.Még nem talállkoztam ilyennel.
Igen ilyesmi. Az hogy cserélni kell abban biztos voltam, de hogy ez okozza-e a jelenséget abban már nem vagyok ennyire biztos... de holnap kiderül... Kikapom hogy lássam egyáltalán mekkora, veszek egyet és meglátom.
Érdemes beinvesztálni egy 105 fokosba?
Sziasztok!Imerösömtöl kaptam egy Grundig P45-640 text tipusú tv-t.A készülék müködik de bekapcsolás után a mellékelt kép "osd"jelenik meg.valaki nem tudna segiteni a kód megfejtésével.ha nem sikerül megy bontásra.
Szia!
Adáskép mellett is látszódik ez a kijelzés?
Helló! (beko tv)következő lenne a baj bedugom tető anternát akkor nagyon hangyás ha egy száll drótot teszek bele akkor jó na de ha egy másik tv-t teszek a tető anternára akkor azzal viszont jó a kép nem értem ,hogy most akkor mi a rossz ha valaki tud segítsen előre is köszönöm !
Helló kicseréltem a tranzisztort a 10µF os kondit és az elkót is.Szépen be is jött stendby-ből de gyengén még nyüszögött a táp és egy perc múlva újra kikapcsolt most még készenlétibe se jön be.
Most mit kéne megnézzek benne?
Ha van 105 fokos, akkor invesztálj bele!
Nincs adás kép sem,próbáltam AV-ról is de át sem kapcsol
Távirányítóval sem kapcsolhat át?
Le van tiltva... keress rá a neten a típus alapján a szervíz kódra! Az eredeti távirányítóval adható be neki.
Ez tud afféle "szálloda üzemmódot" is, nem engedi programozni magát ebben az üzemmódban. Ha ez nem segít akkor a 24Cxx csere.
Nem,az elsö kis vonalkára bead egy *-et
a készülék üzemelt,az ismerösöm gyermeke cseszte el,24C--?nincs benne ilyennel kezdödö alkatrész
A kolléga a memória IC-re gondolt.
Néhány CUC6300-as kombináció a különböző korlátozások feloldásához: A gyerekzárat és a hotel módot póbáld ki.
Ebben tényleg nincs külső EEPROM.
van rajzod?az ic847-re gondolsz mert annak a gyártója az Amtel s azon van 24 C04
Elnézést! Tényleg van benne EEPROM és 24C04 a típusa.
Rajz CUC6300
|
Bejelentkezés
Hirdetés |