Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC-ről vezérlés
Szevasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnék két db léptetőmotort vezérelni pc-ről. Lehetőleg egymástól függetlenül és egyszerre is.
Sziasztok! Tudtok nekem egy olyanba segíteni hogy valami ilyesmi áramkörnek a kapcsolási rajzát hol találom meg mert én ennyire sajna még nem értek a dolgokhoz .Előre is köszi válaszotokat.
Bár minden infó megtalálható ebben a fórumban, azért felrakom az általam készített vezérlés rajzát.
Az alabbi oldalon lathato 8-Bits relay driver szeretnem elkesziteni.
Bővebben: Link Mindent meg ad csak en nem vagyok jartas a dologban. A kerdes az lenne, hogy a releket az adott program meghatarozott idokozonkent ki be kapcsolja? Szoval az erdekelne, hogy egy meghatarozott idoben naponta tobbszor ki be kapcsolgassa a releket. Az oldalon csatolt programot letoltottem de valamiert nem tudom megnyitni.
Sziasztok!
Valaki tud olyan boardot ami kb 64db A/D atalakitot tartalmaz, de lagalabb ha masnem csak siman 64db reed relayrol megtudom vele allapitani, hogy nyitott vagy zart allapotban vannak, es USB-n csatlakozik a PChez? A feladat fokent araol szol, hogy megtudjam s kezelni tudjam PC rol ha egy ajto kinyillott, bezarult. Esetleg ha nem tudtok ilyen mar kesz lapot, arajanlatokat is arok ha valaki megcsinalna. Koszonom!
Azert 64 ajto az 128 vezetek. Ez valami limitalt meretu csupaajtos epulet vagy rendes teruleten vannak elszorva? Mert ott a vezetekeles lesz a nagyobb falat.
Miert kell AD az ajtonyitashoz? En egy 18F2550-est ajanlok valamint 8 db parhuzamos-soros atalakitot, kb 2000 Ft-bol kijonnek. A pic semmi mast nem csinal, mint x idonkent lekeri a 64 soros bitet es elkuldi a PC-nek egy virtualis soros porton at... A vegfeldolgozasnal meg a veletlen tuskeket kiszurni, hogy az elektromos zavarok a baromi hosszu kabelek miatt ne jatsszanak bele. Ha meg mindenkeppen AD-s kell, akkor parhuzamosan kapcsolni 6db 11 csatornas multiplexelt AD-t (Texas TLC sorozatuak, ha jol emlexem) es csatornankent egyszerre vegigscannelni oket, a tobbi ugyanaz, mint fent. A PIC jo lesz oda is.
Vettem egy PC kontrollert aminek 4 analóg in 16 digitál in és 16 digitál out- ja van és az outputokról 5v 20mv os jelet ad le és szeretném ezt egy 12v os relére rákötni hogy pc ről tudjak 220-as lámpákat ki be kapcsolni milyen megoldást javasoltok és ha lehetséges kapcs. rajzokat is küldjetek .
Szia
Még 12V relé sem kell, nem kell rá más mit egy SSR a kimeneti portra Bővebben: Link Linkeld már be mit is vettél. köszi
ezt vettem : http://www.pc-control.co.uk/digibee_plus_info.htm
ez nem lessz jo mert a reléket már megrendeltem és az lenne a lényeg hogy minnél olcsoban jöjön ki
Nekem egy olyan vezérlés kellene amely áramfelvételt figyel és be lehetne állítani konkrét értékeket. Ha az áramfelvétel alacsonyabb mint a beállított akkor feszültséget növelne, ha magasabb akkor feszültséget csökkentene. Nem tudom lehet-e ilyet csinálni vagy , hogy milyen eszközzel lehetne ezt megvalósítani. Ha valaki tudna ebben segíteni akkor szívesen hallgatnám , miként lehetne megoldani.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
Nekem egy olyan vezérlés kellene amely áramfelvételt figyel és be lehetne állítani konkrét értékeket. Ha az áramfelvétel alacsonyabb mint a beállított akkor feszültséget növelne, ha magasabb akkor feszültséget csökkentene. Nem tudom lehet-e ilyet csinálni vagy , hogy milyen eszközzel lehetne ezt megvalósítani. Ha valaki tudna ebben segíteni akkor szívesen hallgatnám , miként lehetne megoldani.
Neked inkább 1 áramgenerátorra lenne szükséged ... ehhez minek 1 PC-t beáldozni ?
A meddő energiafelvétele többszöröse lehet az általa áramra vezérelt eszköznél. Mekkora áramot és milyen feszültségű környezetben kellene szabályooznod?
Terhelőáram lenne max 100A ig 1 A-es osztásokkal. A feszültség 3-7v lenne mely vezérelné az áramfelvétel mértékét.
Ez nem PC-s vezérlés téma .. inkább analóg világ ... nézzél szét az áram generátoros topickok közt
ha meg nincs ott ilyen nagy áramról szó akkor nyissál 1 új topickot ... de gyanús ez , hogy nem-e galvanizáló berendezés lesz .. van ilyesmi topik is itt galvánozásról is ... használd a keresőt ...
Műteher is áramgenerátor féle nem PC-s vezérlés .. ne offoljuk szét a topic...
Sziasztok!
Talán 2024-re fejlődött már a témához tartozó technika. Olyan elektronmikát keresek ami 230V-ot tud ki-be kapcsolni PC-ről. Kész megoldás érdeekl, USB-s kiegészítő pl. Használ valaki ilyet, van tapasztalata valakinek a témában? Köszönöm!
Kínában találtam Ethernetes megoldást, ami talán annyival jobb az USB-nél, hogy böngészős vezérlő szoftvere lévén, telefonról is vezérelhető.
https://www.aliexpress.com/item/1005006345060991.html https://www.aliexpress.com/item/4000999069820.html Van ezekkel gyakorlati tapasztalata valakinek? Melyik típust próbálta már valaki? |
Bejelentkezés
Hirdetés |