Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Lapozás: OK   59 / 107
(#) Brienter válasza teodor hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Azért folyna az áram két irányban mert az áramfigyelés a forgásirány-váltás után van, mert nem nagyon van hely még egy relének. Így van egy irányváltó relé meg két kapcsoló relé. Ezért kell nekem a kétirányú áramérzékelés.
(#) teodor válasza Brienter hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Szia, miert nem irod meg a motor tipusat? Egyenaramu avagy valtoaramu? A forgas irany valto rele ele mert nem teszelbe aramvaltot vagy figyelo ellenallast.
(#) fricihun válasza Brienter hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Szia! Én úgy oldottam ezt meg, hogy a figyelőellenállás az mindjárt be van kötve a motor tápjának negatív ágába. Így amikor felcseréli a 2á.k.-s relé a polaritást akkor is a negatív ágban lesz a figyelő ellenállás, mert a polaritás csere az ellenállás után van. Természetesen nálam is 2 motor van, így 2 ellenállást kötöttem be egymással párhuzamosan, de ezeket együtt sorosan a negatív ágba.

Egy kérdés a többiekhez:
Van egy hiányzó R17-tel jelölt ellenállás érték Tompy kapcsolásában. Azt szeretném megtudni mekkora kellene oda. A mellékelt infra kapcsolást építettem meg és annak a jele jönne oda. Amikor "látja" az adót, akkor 10-11V van a kimenetén, tehát közel tápfesz, ahogy a leírásban is van. Amikor viszont letakarom, akkor 0,13V van a kimeneten. Ezt csak azért írtam le, hátha szükséges az ellenállás értékének meghatározásához.

Üdv, Tomi
(#) teodor válasza teodor hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Irtam volna meg hozza de mar nem lehetett. Kozben fricihun kolega irta az egyik megoldast, a masik megoldas a Greatz hid az aramfigyelo ellenallasra utana komparatort megtaplalni, csak meretezes kerdese. Igy barhova teheted az ellenallast.
(#) kameleon2 válasza teodor hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Sziasztok! Nekem van egy áramhurkos megoldás, de elégedetlen vagyok vele. Meg lehetne - egyszerűen úgy is oldani szerintem a kérdést, hogy egy sima reed relét raknék a figyelő hurokra. Azaz amikor elegendő áram indukálódna a külső tekercsen - a reed meghúzna - szerintetek ez járható út lenne? Be lehetne valahogy úgy lőni egy ilyen tekercset, hogy csak a túláramoknál legyen elegendő mágneses tér a reed behúzásához? Nálam ami a gondot okozza az a motorok generátor üzeme. Azaz amikor a kapu elindul rendben van, hogy nagyobb árammal indul a motor, azonban amikor a kapu meglendül, egy kis időre a motor generátorrá válik és visszatermel a tápra! Az áramhurkos megoldásom ezen feneklik meg. Ugyanis ha kellően érzékenyre állítom - ilyenkor is leáll. Ha érzéketlenebbre veszem, akkor pedig nem lehet lefogni sem a kaput - átmenet nincs. Csak az áramkör öntanuló funkciójának köszönhető végállások működnek. De annyira precíz az időzítés, hogy az is leállítaná.
(#) teodor válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Szia, ki kell probalni a barkaszokban volt ilyen feklampa ellenorzo aramkor, az egyi kizzo kiesesekor jelzet, vagy nem jelzett regenvolt mar. Olyan 5mm x 30mm-es uvegcsore volt tekerve vagy tizmenet Kb:2mm atmeroju drotbol.
(#) Petike13 válasza Pixi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Szia! Milyen átmérőjű a menetes szár, amit használtál? M20-as vagy M24-es? Üdv.
(#) drajzi hozzászólása Feb 1, 2012 /
 
Sziasztok!
kezdő vagyok, de kb. fél év szellemi és 1.5 hónap két(időnként4)kezi munkával sikerült létrehozni egy távirányítós sorompót (ez volt a legolcsóbb). Mivel távirányítót nem tudtam készíteni, gondolkodnom kellett: és egy telefon irányítású kapu lett belőle. Egy régi, nem használt alaptelefont szétszedtem, és a hangszóróról kivezettem az áramot. Ha hívom a telefont, a hangszóró és a test között 2v fesz van. Ezt tranzisztorral felerősítettem 3.6v-ra(teloakku feszültsége). Ez behúz egy relét , ami nyitja a sorompót. Amíg hívom, addig felnyílik és fennmarad, ha leteszem,lecsukódik. A telón beállítottam egy hagtalan csengőhangot, az én számomhoz meg rendeltem hangos hangot, így csak az én hívásomra reagál. ha kell küldök kapcsrajzot
(#) Szabi1 válasza drajzi hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
Hello! De ezekszerint neked csak addig nyillik a kapu amíg hívod a telót. Ezt a problémát 555-el lehetne vagy valamilyen időzitő áramkörrel megoldani, hogy az időzitést elinditani, és végül akkor álljon meg amikor nekünk tetszik
(#) tomasz85 hozzászólása Feb 4, 2012 /
 
Szevasztok!
Valaki már megépítette Tompy által megtervezett infra sorompót???Mert én igen és nem működik ,egyszerűen az infra vevő(TSOP 4836) 3.-as lábán nincs +5V,a 2 esen megvan a gnd.Csatolom az infra sorompó vevő részének a nyák tervét és kapcsolási rajzát. ...esetleg ha valaki ért hozzá és megtudnánézni mi lehet a hiba.
Előre is köszönöm.
(#) zsoltee0001 válasza tomasz85 hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
szia
Nézd meg, hogy a stab 5v-os ic dolgozik-e kiforrasztott lábbal. Ha igen, valami terheli, pl a relé védődiódája nincs forditva?
(#) tomasz85 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Heló!
Mértem az ic után megvan az 5 V (beforrasztva), de az infra vevőig nemjut el.Nemtudom mi lehet a baj.Akkor a nyákterv az jó?
(#) tomasz85 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Ja és mi éghetet el még az IC -n kívül ,mert sikerült fordítva rákötnöm a polaritást.A LED dióda működik,a dióda is,a tranzisztor is jó.De már az IC-t is kicseréltem.
(#) Inhouse válasza tomasz85 hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
A soros 100ohm stab ic felőli oldalán megvan az 5V, a TSOP felől pedig nincs? Akkor ott zárlat van a TSOP-ban, vagy a NYÁK-on...esetleg a 100ohm szakadt, vagy nagyon nagy értékű lett helyette beültetve...

Üdv
Inhouse
(#) tomasz85 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
A nyákból kivettem a TSOP-t és úgysincs 5V ahol kellene a TSOP-nak.
(#) tomasz85 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
És jó a TSOP láb kiosztása a nyákon ,mert középen a GND-nek kell lennie alul a 5V és felül az out van.
(#) drajzi válasza Szabi1 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
szia Szabi1 nekem pont ez az optimális... pont akkor csukódik amikor átérek
(#) tomasz85 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Na megoldódott a probléma,az infra vevő lábkiosztása van rosszul a nyák beültetési tervén.De most meg az a gondom ,hogy az adó nem kapcsolja z áramkört.De ha akármilyen tv-távirányítóval próbalom azzal megy..
(#) vitamin válasza tomasz85 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Akkor ellenőrizd az adót. Tegyél az infra led helyére normál ledet, vagy mobil kamerájával is ellenőrizheted az infra ledet.
Ha működik és mégsem jó, akkor a frekvenciát kell ellenőrizni.
(#) tomasz85 válasza vitamin hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Néztem telefonnal ugy világít de a vevo nem érzékeli..
(#) Szabi1 válasza drajzi hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Lehet neked kevés ideig nyit ki a kapu de nekem 1 percet kell várni, de nekem jó úgy is
(#) vitamin válasza tomasz85 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Akkor ellenőrizd az alkatrészek értékeit, nem tettél-e bele kisebb vagy nagyobb értékűt. Én megépítettem, igaz TSOP1736-al (ezt lehetett éppen kapni), de teljesen korrekt kapcsolás, jól működik és nagyon érzékeny. Ezért R5 értékét növeltem, ahogy az a leírásban is szerepel.
(#) drajzi válasza Szabi1 hozzászólására (») Feb 10, 2012 1 /
 
Nekem azért jó ez, mert ha tovább nyitva marad, kiszöknek a lovak+kecskék
(#) gabor991 hozzászólása Feb 29, 2012 /
 
készlet a kapum nekem is teszek egy pár képet
(#) szabi83 válasza gabor991 hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Milyen motor mozgatja ? Mennyi idő alatt nyit?
(#) gabor991 hozzászólása Feb 29, 2012 /
 
24v-os tatra ablak torlo motor 25 masodperc alat tetem fel videot Bővebben: Link
(#) skaresz válasza gabor991 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Próbáltad úgy is,hogy lejegesedett az egész ???
(#) kameleon2 válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Kétszárnyas kapu FAAC karos motorok napelemről 8 sec !
(#) gabor991 válasza skaresz hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
nem probaltam mert csak most keszult el es hat nem volt meg olyan hideg -5 fok volt edig a leghidegeb
(#) nagy hoho válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Képek vannak, ez így elég szűkszavú hsz.
Következő: »»   59 / 107
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem