Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A tekercsben indukálódó feszültséget méri ilyenkor. Az áram a terhelés ellenállásától, a tekercs vezetékének keresztmetszetétől, vaskeresztmetszettől stb. függ. Azt is mérd meg és tudni fogod.
Nyugi, látogatják azt a témát is, és ha tudnak, fognak válaszolni a kérdésedre.
Idéznék Neked a Fórumszabályzatból: Idézet: „VIII. Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid időn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínűleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet: - a kérdés érthetetlen volt és nem lehet rá válaszolni - a kérdés túl nehéz volt és senki nem tud rá válaszolni - a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni Azt meg ugye nem várjuk el hogy a kérdésünkre ha nincs válasz, majd minden egyes fórumozó beírja: "én nem tudom".”
Szia!
Utánnanéztem, valóban létezik ilyesmi Köszi szépen Csak egy valamit nem értek...a távirányító jele hogy jut át a másik sozbában lévő DVD lejátszóhoz? Ezt találtam: Bővebben: Link
szia én készitettem házilag vaskloridot ha érdekel leirom neked.
Szia!
Idézet: „.....vasreszelék(sarokcsiszolótól) kb 70g.A 10%kos nemjó.....” Nem is tudtam, hogy a vasreszelektisztasagat %-os aranyban merik., de megis mivel szennyezett az? Idézet: „......sósavat és a hypót,VÍGYÁZAT!!!! erős Hidrogén párolgás........” Szerintem meg inkabb KLOR gaz fejlodik. ezen folyadekok osszeontese egeszsegkarosito -ahogy te is irod-, tehat inkabb melloznem! Idézet: „.ezután le kell szürni a képződött folyadékot....” Ha mar leiras akkor a mivel es hogyant hianyolom Idézet: „......akinek nincs elég pénze ........” Szerintem az epitesnek ezen koltsege elenyeszo, az egydarabra vetitett áraval.
Atya Úr Isten!
Sósav és hypo összeöntésével iszonyatosan sok klórgáz fejlődik és még hő is képződik, amitől pillanatok alatt fel is tud forrni a kotyvalék! Leforráz és szétmarja a tüdődet! Én egyszer bemutatásképp a szabadban összeöntöttem két kupaknyit. Hát jó messzire kellett meneküli a sok klórgáz elől. Gondolj bele mi lenne, ha egy egész flakonnal összeöntenél?! SOHA NE CSINÁLJ TÖBBET ILYEN HÜLYESÉGET! Mellékesen a vas-klorid nem zöld színű...
NaOCl + 2HCl = NaCl + H2O + Cl2
Ebből sosem lesz vas-klorid.
Avagy, hogy NE állítsunk elő vas-kloridot... SENKI SE PRÓBÁLJA KI!!!
(eSDi: a vasII-klorid zöld, nem jó maratásra, a vasIII-klorid meg barna...)
A VasII-kloridot már elvileg tudja oxidálni a hypo, de akkor sem érdemes ezzel foglalkozni.
Amúgy teljesen igazad van:yes: Idézet: „a vasII-klorid zöld, nem jó maratásra, a vasIII-klorid meg barna...” Ok, ami nekünk kell az a vasIII-klorid, tehát nagy hülyeséget nem mondtam.
Bele kellene még rakni a vasat a képletbe, kíváncsi lennék, hogy mi keletkezik. Viszont az én kémiai ismereteim már kicsit megkoptak...
Jó napot az uraknak! Én is szeretnék csinálni egy labortápot pc tápból, de még soha nem csináltam ilyet.
tegnap szétnéztem a műhelyben találtam 8db tápot abból 5 működik fogtam is egyet és a leírtak szerint, kilakoltattam a házából, elkoboztam a vezetékeit (persze forrasztóval). és itt le is ragadtam, mert a cikkekben olvasottak nem igazán egyértelmű a számomra. Gondoltam lépésekben elkezdem csinálni és előtte mindig kérek kapaszkodót. Ebben számíthatok a segítségetekre? üdv: Petya.
Sziasztok!tudnátok segíteni egy kezdőnek stroboszkóp ügyben?Lenne egy rajzom de nem értek hozz hogyan is fogjak bele a nyák tervezésébe!Ebben tud valaki segíteni?
Persze, de van saját topicja is a témának.
Generálszabályokat nehéz megfogalmazni erre vonatkozóan, de ha van egy (fél-)kész terved, abban már tudunk segíteni, mit hogyan ne, vagy mit, hogyan jobban.
Üdv. Igen tudom írtam oda is csak , nem válaszoltak és gondoltam hogy megpróbálom itt is, de akkor megpróbálok addig kivárni.
Sziasztok!
A .sch kiterjesztésű fájlt milyen programmal lehet megnyitni? Az Eaglével már próbáltam,de nem akarja megnyitni.
Üdv
Segitséget szeretnék kérni a következő témában. Épitettem egy vezérlést azt airsoft fegyómba, mely egy P és egy N csatornás FET-ből és egy 30k-s és egy 100Ohm-os ellenállásból áll. Ezt egy 7.4V-os Li-po hajtja meg ami 3000mAh-s 40C-s. A problémám az hogy a NYÁK amire tettem ezeket oly annyira melegszik, hogy felpattannak a vezető szálak és elégnek. A FET-ek langyosak. Mi lehet a probléma? Segitségetek előre is köszönöm.
A motor elindulásával nagy a felvett áramerősség.Nem bírja a nyákon a vezető felület az áramerősséget. Kicsi a keresztmetszete a vezetősávoknak. Ha megnöveled a keresztmetszeteket , mondjuk úgy 2 - szeresére akkor talán nem jönnek majd fel.
Sziasztok!
Tudnátok nekem mellékelni egy kapcsolást ami 20V alatt behúz egy relét? Valami egyszerű kellene, mekkora zéner plusz mekkora ellenállások?
Szia!
Érdemesebb lenne venni egy 24V-os behúzótekercsű nyitó relét. Ha lecsökken a feszültség, elenged a relé, és zárja az ák.-t. Üdv! Balázs!
Szia!
Itthon van pár darab 24V-os relém,múltkor néztem őket ,hogy minimálisan mekkora fesszel húznak be 18V-ról simán behúzott,ezért gondoltam valami zéneresre. De azért köszönöm a segítőkészséget!
Szia. Próbáld meg a vezető sávokat kicsit vastagon végigónozni. Sok erősitőben láttam már ezt a technikát.
Ez a Protel tervezőprogram sch-ja (bele van írva a fájlba, az elején). Egyébként sok más program is használ .sch kiterjesztést (pl. MentorGraphics, leánykori nevén PADS).
Ha sorbakötsz a tekercsével egy zenert, akkor nagyobb feszültségeken húz meg, illetve enged el. Ha a 24V-os 18V-on húzott meg éppen, akkor 1,5V-os zener sorbakötésével 19,5V-on fog meghúzni (akkor kerül a tekercsére ugyanúgy 18V).
Szia!
Mindenképpen úgy kellene ,hogy 20V-nál már jelezzen.
A Vbe sose fogja meghaladni a 6V-ot, erről a 3,3V-os zener gondoskodik (a Vbe egyébként is záróirányban érdekes, ebben a kapcsolásban pedig a B-E átmenetek csak nyitóirányban vannak igénybevéve). Az R2 és R3 ellenállásokat a T2 bázisáramának és a kikapcsolás "gyorsításának" függvényében kell megválasztani. A további számításhoz viszont kellene, hogy mekkora a T2 kollektorárama, és a h21-e.
(Egyébként ne türelmetlenkedj, hacsak nem akarsz a moderátorok figyelmébe kerülni!)
hello! bocsi hogy ez most nem ide tartozik de mit lehet csinálni pc ventillátorral!Vagy mit készíthetek belőle.Bármi lehet Előre is köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |