Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a válaszod!
Magától nem tud szétmenni a trafó? Gondolom egy hangszóró hiba nem tudja hazavágni...
A hangszóró tönkre teheti a végfokot, valószínű végfok zárlat van.A transzformátor nem igen szokott magától tönkremenni.
Trafó tekerésben fleta fórumtársunk biztosan tud segíteni.Az elektronikát át tudod méricskélni?
Ma lesz egy kis időm megnézem, kiméregetem a dolgokat! Egyébként amint kivettem a mélynyomót egyből megszólalatak a kicsik...és nem is dübörgött...
Bár lehet egyszerűbb lesz ha odaadom haveromnak mert neki ugyan ilyene van alkatrésznek. Inkább veszek egy újat...nincs időm nyomozni utána, meg lehet nem is lesz jó..de köszi mindenkinek!
Szia!
Megtettem a méréseket, csak ez nem olyan egyszerű szétszerelt állapotban. (AIC1652PS) A tranzisztor (BCW67C) lábait mérve, emitter-föld 5V, de meg kell fordítanom a mérőcsúcsokat ahhoz képet,mit mikor a táplálás mérem. Anód-föld 8-10V. Collektor-föld között, akár hogy rakom a mérőcsúcsokat, a műszer mindíg visszafelé billeg. A kis tranzisztor, amit beraktam, nagyon forró. Valami kondi zárlat lehet? A táplálási feszültség az első bekapcsolásnál 6V-volt, majd minden bekapcsolásnál kúszott felfelé, úgy, hogy a végén már elérte a 10V-ot. Előttem van a kapcsolási rajza az IC-nek. Szerinted ki forrasztgassam kondikat, vagy nem ott van a baj?
Köszönöm. Lehet, hogy nincs, de nekem annak tűn. Mellékelek egy fotót, hogy láthassátok nem a szemem rossz.
A tranzisztort ennek alapján azonosítottam. A bekötések megegyeznek az általad leírtakkal.
Szia HP41C!
Az előző két leírásom sztornó. Olyan szarvas hibát követtem el, hogy a collektor emitter lábain(BCW67C)zárlat jött létre. Ezt megszüntetve, lett a kijelzőn szöveg, de nem tökéletes. Az előző leírásomban írtam, hogy a tranzisztor forróra melegedett. Gondolom ez okozhatta. Okozhatott e ez további károsodást a tranzisztorban, érdemes e kicserélni a jobb képminőség érdekében. A mérések: emitte-föld 5V; dióda adód-föld 25V. (AIC1652PS)témáról van szó.
Lehet még boltban kapni "forrléc"-eket? Rákerestem, de semmi hasznosat nem találtam. Valami más néven keressem ? Biztos tudjátok mire gondolok, bakelit lemez, rajta dupla forrcsúcsok. Talán nem gyártanak már?
A Nagyenyed utca és a Böszörményi út sarkán a turulszoborral szemben van egy kis elektronikai bolt. Ott mintha láttam volna az akciós turkálóban ilyeneket. Azt nem tudom, hogy gyártják-e még, de régen rengeteget csináltak így biztosan találsz egy kis keresgélés után.
De Magad is gyárthatsz, némi kézügyességgel. A "hozzávalók" kaphatóak az elektronikai üzletekben.
Helló! Erről a ZILOG 2558,alsó sor SZM137M3; és az AJ605-ös 14lábú(még szerepel rajt, 9149B313 felirat is) IC-kről tudna valaki valamit mondani? Köszönöm.
Szia!
Ez a Zilog IC egy Samsung tévé vezérlője a gugli szerint.
Szia! Köszönöm, de nem értem, mér' nem találtam még ennyit se. Azonos lenne a TI: TLC-vel? A panel darabról nem tudtam meg, hogy TV volt. Adatlapot, ha nem azonos a TLC-vel, nem találtam most se.
Ez nem hinném, hogy azonos lenne akármi mással is, mert ezek a vezérlők általában egy adott készüléktípus vagy készülékcsalád igényeinek kielégítésére vannak megalkotva. Keresés
Köszönöm! Előbb is ott kutakodtam, semmi. Elhajít! (Még jó, hogy nem vesződtem a kiforrasztásával )
Sziasztok
Valaki tud e valami infoval szolgalni a D4,D5,D6... jelolesu atlatszo diodakrol. Azt gondolom zener,de ha igen hogyan allapithato meg a feszultsege? Egyebkent a panel egy digitalis termosztat
Szia!
Ha Zener lenne, akkor ZD lenne a neve és nem D. Inkább germániumdiódának vélem a tokozás miatt. Mekkora a nyitófeszültségük?
Azert gondoltam zener-re mert az egesz aramkor 3V-rol 2db elemrol uzemel.Nyitofeszt meg nemtudom
Hát azt meg lehet mérni... A legtöbb műszer diódavizsgáló állásban azt méri. De szerintem is ezek tűs germániumdiódák.
Szia!
Ez már jelentős eredmény. A túlmelegedett tranzisztort érdemes lesz majd kicserélni. Mit jelent az, hogy nem az igazi a kép? Valami terheli a tápfeszültséget ?
Szia köszi a válaszokat de a feszültségére is szükségem lenne, azt pedig nem írja ki a progi
Szia!
Három 3cm-es vízszintes sávra van felosztva a kijelző. A középső sáv világos, ebben sötét szürke a kiírás. A felső é az alsó sáv sötétszürke mező, és itt világos színű a kiírás. Ez az alap. Az alsó, és a fölső sötétszürke alapmezőben egymáshoz arányos, kb. 3mm széles sötétszürke, és világos függőleges csíkok vannak. Amikor teljesen összeraktam a készüléket, a kontraszt beállítási lehetőséggel be tudtam állítani a kontrasztot, nem ilyen volt. Lehet használni így is de szeretném ha tökéletes lenne. Megpróbálok majd képet küldeni róla.
Sziasztok.
A kezembe akadt egy alkatrész egy panelből, zöld színű (csak az egyik oldala sárga), és 5 lába van. (lásd.: képek) 14mm hosszú, 5mm széles, és 4mm magas (lábak nélkül) De mi lehet ez?
Valoszinu 4 kozos anodos dioda. Multimeterrel ellenorizheto.
Tényleg.
1 anódja és 4 katódja van. Kösz szépen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |