Fórum témák
» Több friss téma |
Ha zúg(=felpörög?) és kattog(próbálja a fejet pozicionálni) akkor nem hiszem hogy van esélyed bármit is javítani rajta ha szétszeded. Inkább azt a nagyon kicsi esélyed az adatmentésre is eldobod. Az elektronika csere sem hiszem hogy segítene (ha találnál másik pont ugyanolyan HDD-t, de lehet a csere után kuka lesz az is...), bár nem ártana alaposan átnézni, törést-repedést keresni.
Próbáld meg másik PC-ben is beindítani. Én már jártam úgy, hogy az egyik alaplap a hibát érzékelve leállította a HDD-t míg másik ha nehezen is de felismerte.
köszi,megpróbálom.
szerintetek a GetDataBack programot érdemes lenne ráküldeni vagy felesleges?
Ha a hardwer halott, akkor egy szoftver mit kezd vele??
![]() Donor-> maszk-> speci csavarhúzók-> türelem-> és sok sok szerencse!
Az elektronika csere fel sem merült, ahhoz nem kell pormentes környezet. Bár az nem került szóba, de gondolom az elektronika nem sérült, mert gondolom azt említette volna lizavank.
Valószínű a fej sérült, vagyis én arra gondoltam, hogy a korongokat átrakni a másikba. Ja, persze, nem árt a koronghoz az elektronikát is átrakni. Ha meg az ember pénztárcája eleve kizárja a Kürtöt, akkor csak ez marad, jó-jó, azért ez se olcsó mulatság, tekintve a HDD árakat. De nem is kell ezt csinálni... én csak úgy hangosan gondolkodva végigondoltam, mit tennék. Persze ez nem jelenti azt, hogy más is ezt tegye. Egyébként szerintem a Kürt is hasonlóan "javítaná".
"a korongokat átrakni a másikba"
Nem vagyok egy HDD szakértő, ha valaki jobban tudja, javítson ki, de azoknak a korongoknak az egymáshoz viszonyított pozíciója elég fontos és nem hiszem hogy egyszer megbontva a szinkronjukat azt valaki házilag vissza tudja állítani. A "kürtnél" gondolom megvan a szoftver (és hardver) hozzá, hogy a külön-külön leolvasott korongokról az adatokat kikombinálják. Ha ezt "házilag" is "hasonlóan" meg lehetne csinálni minden városban lenne egy Kürt-höz hasonló kft és az árak is pénztácabarátabbak lennének. Titi, már csináltál ilyen "korongok-átrakást" vagy csak "hangosan" gondolkoztál?
Pety egy laikus anyuka vagyok,szóval nem kellene azért beszólni. Épp elég ez a zűr nekem. Egyik batátom ajánlott egy adatkdoktor nevű céget, kürt elven ment, meglátjuk mit mondanak (árban)
Nem csak a Kürt van. Bár az ő lehetőségeik a legjobbak ezért ők is a legdrágábbak, de sok másik olcsóbb cég létezik. Bővebben: Link
Sokat megkérdeztem, a legtöbb csak akkor vállalja ha nem fizikai a sérülés, hanem törlés,virus stb. A mechanikai sérülttel vagy nem tudnak mit kezdeni vagy a kürthöz vinnék haszonnal.
Ne verjetek meg,de nem hiszitek el, rajta az egyik vinyón lementve az összes képünk! Lövésem sincs mikor mentettem le, de mind a 7 évnyi anyag megvan! A gyerekek születése, esküvőnk,minden! Agyam semmi! De legalább megvan! Köszönöm mindenkinek!
Akkor ez a történet is jól végződött.
![]()
Komolyan mondom, ez valami isteni sugallatos mentés volt!
Köszönöm mindenkinek! Online tárhelyet veszek,az a tuti!Már nézem is a lehetőségeket!
Uhhh, micsoda megkönnyebbülés!
Örülök, hogy "megoldódott" a problémád! ![]()
Most hogy nincs tétje,lehet szétkapom a hétvégén
![]() ![]() Köszi titi neked is!
Ha szétszeded a hdd-t akkor "szemmel láthatod" azt az adatot amit soha többé nem látsz... mondta anno mindig a tanárom, ha nagyon szét akarod szedni hátha müködni fog utána, javaslom a fürdőszobát, jó forró vizet engedve bepárásitasz, és ott szeded szét, én anno egy 40 gb s maxtornak kicseréltem így a tetejét plexire, mai napig megy a vinyó.
Ha szétszeded, én is javaslom az előzőleg bepárásított fürdőt, megköti a szálló port. Persze azért odafigyelve, hogy összeszerelés után ne maradjon lecsapódott pára a HDD-ben.
Ha szétszeded, majd számolj be nekünk is, mire jutottál! ![]()
késsel villával szétszedem a gőzben
![]() ![]() ![]() ![]() Vagy tedd el, később az elektronikája még jól jöhet donornak... ![]()
Én a helyedben bedobnám lisztbe, tojásba, morzsába, és jó forró olajban kisütném
![]() Amúgy én hasonló módon jártam... 320 Gb maxtor, rajta a 3 éves fiam képeivel, amit a születésétől kezdve csináltunk,külső rack. hogy ne legyen baja, egyik napról a másikra nem ismerte fel a gép, meg sem nyikkant. Kerestem egy ugyanolyan hdd-t elektronika át, és 3 db kép kivételével minden adatom megvan, mindez került 8000 ft ba.
A mélyhűtőzést én adatmentésnél hallottam használni, bár én még nem próbáltam. Igaz egyszer kattogós mentésénél észrevettem, hogy melegszik eléggé egy IC. Tettem rá hűtést és akkor már nem állt le 5-10 perc után, és lejött a 7,5GB családi kép az eltűnt particióról. Állítólag mélyhűtve, 15-20 percig, amíg visszamelegszik, van esély adatokat menteni a "kattogós" HDD-ről....
Na most ha "hangosan gondolkodom" minek használ benne a hideg? A mechanikus részének nem hiszem, talán a "spéci" mágnesrétegre lehet hatással, vagy még inkább az elektronikának ![]() Akkor a kattogós HDD-k talán javíthatók elektronika cserével??? Van egy kattogós 500GB-s samsungom, bedobom zacskózva a fagyott csirkék közzé, holnap megnézem mit csinál "mélyhidegen" ![]()
Én a külső mobilrack-ot inkább örökre elfelejteném. A mai, 80, 160, 500 GB-os vagy akár az 1-2 TB-os winyók is mind mind túlfeszített de kissé alulméretezett üzemben mennek, ráadásul erősen melegszenek. A rack pedig, hiába van tele mindenféle ventilátorokkal, nem hűti eléggé!
Az itt felsorolt elektronikai hibák 70 %-a többnyire a rack-os használat eredménye. Még egy külső dróton lógó HDD is többet ér, mint a "dobozba zárt szellem" ...
Sziasztok segítség kellene.
Van egy Samsung 250GB PATA SP2514N merevlemezem. REV A 2007.12 havi. A probléma vele, hogy kattog és nem indul el vele a gép. (előzmény: A kicsike fiam hozzá jutott a gép nyomógombjához és nyomkodta. Aztán egyszer csak sekép se hang. Nejem hívott telefonon, mi lett az eredmény.) Hogy tudom a fontos adatokat menteni róla? Rengeteg kép és nem kevés munka van rajta. nagyon fontos lenne... De a Kürt Kft árait ahogy néztem 150-400e én sem tudom megfizetni.
Látom senkinek sincs nagy ötlete... én is csak annyit tudnék ajánlani: elektronikán átnézni nincs-e szakadt biztosíték-féle, zárlatos dióda... föleg a táp csati környékén reménykedj, hogy lesz... ha nem és a PC nem indul vele, meg lehetne próbálni másik gépben is, hátha annak a bios-a beindítja valahogy... és utánna óvatosan menteni róla. Én ennek adnék kb. 10% esélyt, a többi 90% hogy mehet a "Kürt"-höz vagy kuka... sajnos...
![]()
Nézd át a panelt hiányzó alkatrészek után nézelődve, hátha találsz. Ahogy néztem ennél a HDD típusnál érdemes lehet a panelcsere, mert a panelon ahogy látom nincs EEPROM.
A Kürtnél olcsóbban és legalább olyan minőségben dolgozik a Bit Bt. Nekem jó velük a tapasztalatom.
Sziasztok! Az egyik ismerősöm nem rég úgy próbálta meg beledugni a tápkábelt a 80GB-s vinyójába hogy ment a gép. Sajnos fordítva próbálkozott, tehát ahova 12V kellet volna oda 5V ment és fordítva. De ez állítólag csak egy másodpercig tartott mert lekapcsolt a táp. Ahova 5V kéne ott 0.9ohm-t mértem ez gondolom már zárlat, a 12V szerintem jó (13 k). Szóval szerintetek van értelme javítani, vagy az IC-k mentek tönkre? Ezeket az IC-ket ki lehet egyáltalán valahogy forrasztani?
A két megjelölt alkatrészt mérd meg, talán szerencséd lesz. Ha valamelyik zárlatos, szerintem megpróbálhatod nélküle is beindítani, valószínüleg túlfesz-védő zéner lehet.
A nagyobbnak pont annyi az ellenállása mint a 12V-os részen a kicsinek pedig pont annyi mint az 5V részen (vagyis 0.8ohm). Akkor ha ezt kiforrasztom akkor el kéne indulnia? Ha megy akkor ezt mivel helyetesítsem? (Hogy továbra is meglegyen ez a túlfesz védelem)
Ha kiforrasztod és megszünik a zárlat a 12 és 5 volton, megpróbálhatod elindítani. Szerintem SMD 5,6 és 13 voltos zéner lehet... vagy hasonló feszültség-túllépés-öngyilkos alkatrész... Ha találsz rajta valami kódot googlizhatsz egy kicsit, pl. "xyz smd code" talán találsz róluk valamit.
Sziasztok!
Van egy Samsung SP1624N tipusú vinyóm. Külső vinyóként volt használva és zárlat miatt elfüstölt a panelon valami, most az 5V-os bemeneten zárlatot mérek. Tudnátok segíteni, hogy mi mehetett tönkre benne, vagy cseréljem az egész panelt?
A kép nem elég éles, hogy ne csak nézzek, lássak is valamit....
Ha a tápcsati alatt van az "elfüstölt valami" érvényes lehet az előző pár hozzászólás.... azzal kiegészítve, hogy mérd meg jól a külső vinyó tápját, lehet nem véletlenűl láttad a füst (vész)jelzést.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |