Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz HDD javítás, mentés

Témaindító: deniel, idő: Jún 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 74
(#) louis73 válasza titi hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Ha zúg(=felpörög?) és kattog(próbálja a fejet pozicionálni) akkor nem hiszem hogy van esélyed bármit is javítani rajta ha szétszeded. Inkább azt a nagyon kicsi esélyed az adatmentésre is eldobod. Az elektronika csere sem hiszem hogy segítene (ha találnál másik pont ugyanolyan HDD-t, de lehet a csere után kuka lesz az is...), bár nem ártana alaposan átnézni, törést-repedést keresni.
Próbáld meg másik PC-ben is beindítani. Én már jártam úgy, hogy az egyik alaplap a hibát érzékelve leállította a HDD-t míg másik ha nehezen is de felismerte.
(#) lizavank válasza louis73 hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

köszi,megpróbálom.
szerintetek a GetDataBack programot érdemes lenne ráküldeni vagy felesleges?
(#) Pety_ válasza lizavank hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Ha a hardwer halott, akkor egy szoftver mit kezd vele??

Donor-> maszk-> speci csavarhúzók-> türelem-> és sok sok szerencse!
(#) titi válasza louis73 hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Az elektronika csere fel sem merült, ahhoz nem kell pormentes környezet. Bár az nem került szóba, de gondolom az elektronika nem sérült, mert gondolom azt említette volna lizavank.
Valószínű a fej sérült, vagyis én arra gondoltam, hogy a korongokat átrakni a másikba. Ja, persze, nem árt a koronghoz az elektronikát is átrakni.
Ha meg az ember pénztárcája eleve kizárja a Kürtöt, akkor csak ez marad, jó-jó, azért ez se olcsó mulatság, tekintve a HDD árakat.
De nem is kell ezt csinálni... én csak úgy hangosan gondolkodva végigondoltam, mit tennék.
Persze ez nem jelenti azt, hogy más is ezt tegye.
Egyébként szerintem a Kürt is hasonlóan "javítaná".
(#) louis73 válasza titi hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

"a korongokat átrakni a másikba"
Nem vagyok egy HDD szakértő, ha valaki jobban tudja, javítson ki, de azoknak a korongoknak az egymáshoz viszonyított pozíciója elég fontos és nem hiszem hogy egyszer megbontva a szinkronjukat azt valaki házilag vissza tudja állítani. A "kürtnél" gondolom megvan a szoftver (és hardver) hozzá, hogy a külön-külön leolvasott korongokról az adatokat kikombinálják. Ha ezt "házilag" is "hasonlóan" meg lehetne csinálni minden városban lenne egy Kürt-höz hasonló kft és az árak is pénztácabarátabbak lennének.
Titi, már csináltál ilyen "korongok-átrakást" vagy csak "hangosan" gondolkoztál?
(#) lizavank válasza Pety_ hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Pety egy laikus anyuka vagyok,szóval nem kellene azért beszólni. Épp elég ez a zűr nekem. Egyik batátom ajánlott egy adatkdoktor nevű céget, kürt elven ment, meglátjuk mit mondanak (árban)
(#) zolika60 válasza lizavank hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Nem csak a Kürt van. Bár az ő lehetőségeik a legjobbak ezért ők is a legdrágábbak, de sok másik olcsóbb cég létezik. Bővebben: Link
(#) lizavank válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Sokat megkérdeztem, a legtöbb csak akkor vállalja ha nem fizikai a sérülés, hanem törlés,virus stb. A mechanikai sérülttel vagy nem tudnak mit kezdeni vagy a kürthöz vinnék haszonnal.

Ne verjetek meg,de nem hiszitek el, rajta az egyik vinyón lementve az összes képünk! Lövésem sincs mikor mentettem le, de mind a 7 évnyi anyag megvan! A gyerekek születése, esküvőnk,minden! Agyam semmi! De legalább megvan! Köszönöm mindenkinek!
(#) zolika60 válasza lizavank hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Akkor ez a történet is jól végződött. Azért én a képeket kiírnám DVD-re is. Minél több helyen és formában van meg annál biztonságosabb.

Komolyan mondom, ez valami isteni sugallatos mentés volt!
Köszönöm mindenkinek! Online tárhelyet veszek,az a tuti!Már nézem is a lehetőségeket!
(#) titi válasza lizavank hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Uhhh, micsoda megkönnyebbülés!
Örülök, hogy "megoldódott" a problémád!
(#) lizavank válasza titi hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Most hogy nincs tétje,lehet szétkapom a hétvégén meglesem mi ment el ))
Köszi titi neked is!
(#) Venusfan válasza lizavank hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Ha szétszeded a hdd-t akkor "szemmel láthatod" azt az adatot amit soha többé nem látsz... mondta anno mindig a tanárom, ha nagyon szét akarod szedni hátha müködni fog utána, javaslom a fürdőszobát, jó forró vizet engedve bepárásitasz, és ott szeded szét, én anno egy 40 gb s maxtornak kicseréltem így a tetejét plexire, mai napig megy a vinyó.

Ha szétszeded, én is javaslom az előzőleg bepárásított fürdőt, megköti a szálló port. Persze azért odafigyelve, hogy összeszerelés után ne maradjon lecsapódott pára a HDD-ben.
Ha szétszeded, majd számolj be nekünk is, mire jutottál!
(#) lizavank válasza titi hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

késsel villával szétszedem a gőzben DD szerelés háziasszony módra DD

Azért törekedjél a megmentésére, hátha még hasznát veszed...
Vagy tedd el, később az elektronikája még jól jöhet donornak...
(#) Venusfan válasza lizavank hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Én a helyedben bedobnám lisztbe, tojásba, morzsába, és jó forró olajban kisütném
Amúgy én hasonló módon jártam...
320 Gb maxtor, rajta a 3 éves fiam képeivel, amit a születésétől kezdve csináltunk,külső rack. hogy ne legyen baja, egyik napról a másikra nem ismerte fel a gép, meg sem nyikkant.
Kerestem egy ugyanolyan hdd-t elektronika át, és 3 db kép kivételével minden adatom megvan, mindez került 8000 ft ba.
(#) louis73 válasza b-max hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

A mélyhűtőzést én adatmentésnél hallottam használni, bár én még nem próbáltam. Igaz egyszer kattogós mentésénél észrevettem, hogy melegszik eléggé egy IC. Tettem rá hűtést és akkor már nem állt le 5-10 perc után, és lejött a 7,5GB családi kép az eltűnt particióról. Állítólag mélyhűtve, 15-20 percig, amíg visszamelegszik, van esély adatokat menteni a "kattogós" HDD-ről....
Na most ha "hangosan gondolkodom" minek használ benne a hideg? A mechanikus részének nem hiszem, talán a "spéci" mágnesrétegre lehet hatással, vagy még inkább az elektronikának
Akkor a kattogós HDD-k talán javíthatók elektronika cserével??? Van egy kattogós 500GB-s samsungom, bedobom zacskózva a fagyott csirkék közzé, holnap megnézem mit csinál "mélyhidegen"
(#) lac08 válasza Venusfan hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Én a külső mobilrack-ot inkább örökre elfelejteném. A mai, 80, 160, 500 GB-os vagy akár az 1-2 TB-os winyók is mind mind túlfeszített de kissé alulméretezett üzemben mennek, ráadásul erősen melegszenek. A rack pedig, hiába van tele mindenféle ventilátorokkal, nem hűti eléggé!
Az itt felsorolt elektronikai hibák 70 %-a többnyire a rack-os használat eredménye.
Még egy külső dróton lógó HDD is többet ér, mint a "dobozba zárt szellem" ...
(#) kkrisz75 hozzászólása Ápr 3, 2012 /

Sziasztok segítség kellene.

Van egy Samsung 250GB PATA SP2514N merevlemezem. REV A 2007.12 havi.
A probléma vele, hogy kattog és nem indul el vele a gép. (előzmény: A kicsike fiam hozzá jutott a gép nyomógombjához és nyomkodta. Aztán egyszer csak sekép se hang. Nejem hívott telefonon, mi lett az eredmény.)
Hogy tudom a fontos adatokat menteni róla?
Rengeteg kép és nem kevés munka van rajta.
nagyon fontos lenne... De a Kürt Kft árait ahogy néztem 150-400e én sem tudom megfizetni.
(#) louis73 válasza kkrisz75 hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Látom senkinek sincs nagy ötlete... én is csak annyit tudnék ajánlani: elektronikán átnézni nincs-e szakadt biztosíték-féle, zárlatos dióda... föleg a táp csati környékén reménykedj, hogy lesz... ha nem és a PC nem indul vele, meg lehetne próbálni másik gépben is, hátha annak a bios-a beindítja valahogy... és utánna óvatosan menteni róla. Én ennek adnék kb. 10% esélyt, a többi 90% hogy mehet a "Kürt"-höz vagy kuka... sajnos...
(#) mizsei.robi válasza kkrisz75 hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Nézd át a panelt hiányzó alkatrészek után nézelődve, hátha találsz. Ahogy néztem ennél a HDD típusnál érdemes lehet a panelcsere, mert a panelon ahogy látom nincs EEPROM.
(#) bbb válasza kkrisz75 hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

A Kürtnél olcsóbban és legalább olyan minőségben dolgozik a Bit Bt. Nekem jó velük a tapasztalatom.
(#) kamaro hozzászólása Ápr 13, 2012 /

Sziasztok! Az egyik ismerősöm nem rég úgy próbálta meg beledugni a tápkábelt a 80GB-s vinyójába hogy ment a gép. Sajnos fordítva próbálkozott, tehát ahova 12V kellet volna oda 5V ment és fordítva. De ez állítólag csak egy másodpercig tartott mert lekapcsolt a táp. Ahova 5V kéne ott 0.9ohm-t mértem ez gondolom már zárlat, a 12V szerintem jó (13 k). Szóval szerintetek van értelme javítani, vagy az IC-k mentek tönkre? Ezeket az IC-ket ki lehet egyáltalán valahogy forrasztani?
(#) louis73 válasza kamaro hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

A két megjelölt alkatrészt mérd meg, talán szerencséd lesz. Ha valamelyik zárlatos, szerintem megpróbálhatod nélküle is beindítani, valószínüleg túlfesz-védő zéner lehet.

pic1.JPG

(#) kamaro válasza louis73 hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

A nagyobbnak pont annyi az ellenállása mint a 12V-os részen a kicsinek pedig pont annyi mint az 5V részen (vagyis 0.8ohm). Akkor ha ezt kiforrasztom akkor el kéne indulnia? Ha megy akkor ezt mivel helyetesítsem? (Hogy továbra is meglegyen ez a túlfesz védelem)
(#) louis73 válasza kamaro hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Ha kiforrasztod és megszünik a zárlat a 12 és 5 volton, megpróbálhatod elindítani. Szerintem SMD 5,6 és 13 voltos zéner lehet... vagy hasonló feszültség-túllépés-öngyilkos alkatrész... Ha találsz rajta valami kódot googlizhatsz egy kicsit, pl. "xyz smd code" talán találsz róluk valamit.
(#) otthonpc20 hozzászólása Ápr 15, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Samsung SP1624N tipusú vinyóm.
Külső vinyóként volt használva és zárlat miatt elfüstölt a panelon valami, most az 5V-os bemeneten zárlatot mérek. Tudnátok segíteni, hogy mi mehetett tönkre benne, vagy cseréljem az egész panelt?
(#) louis73 válasza otthonpc20 hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

A kép nem elég éles, hogy ne csak nézzek, lássak is valamit....
Ha a tápcsati alatt van az "elfüstölt valami" érvényes lehet az előző pár hozzászólás.... azzal kiegészítve, hogy mérd meg jól a külső vinyó tápját, lehet nem véletlenűl láttad a füst (vész)jelzést....
Következő: »»   21 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem