Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Témaindító: Router, idő: Júl 15, 2006
Témakörök:
Az adatok valósak lehetnek, de nem biztos, hogy ebben az esetben is érvényesek, nagyon sok múlik a nyomáson is amin tárolva van. Az említett dobozban, meg szerintem nem gáz állapotban van tárolva a hidrogén.
Igazad van, szerintem is pontosabb lenne kWh/kg-ban.
...azt csak a feltaláló tudja. A nyomást illetően - légköri nyomáson 80l fér egy cellába. Egy "akkupack"-ban - ami a neten is látható belőle - fér el egy m3 hidrogén. Valami nekem nem áll össze... Ha 27m3 gázom fogy -15 foknál földgázból ez azt jelenti, hogy óránként kb 0,88m3 gázom fogy azaz pesszimistán számolva 11kWh hőigényem van (ha megegyezik az elvi 9,7kWh fűtőérték a ténylegessel!). Azaz hidrogénből 2,86m3 kell óránként? Ez azt jelentené, hogy egy napra 68,6 m3 hidrogént kellene tárolnom? Ez a termelés/ felhasználás adatokat is figyelembe véve 140 m3 kapacitást igényelne a számítások alapján - ha nem tévedek, ugyanis az akksikból egyszerre vagy csak kivenni lehet, vagy csak tölteni. Persze javít a helyzeten, hogy nem kell 24 órányit tárolni, csak maximum 14 órát Ez esetben 68,6 helyett 40m3 a napi igény tehát 80m3 tárolókapacitás szükséges -15 fokig. Hacsak nincs más ötlet. Ez alapján a megtérülés hidrogén és az én házam esetén a jelenlegi gázszámlákat figyelembe véve 18 év. Ha a villamos energia is erre, valamint napelemekre kerülne kb. 20 év. Ha az állam is támogatná, akkor 7-8 év is lehetne, ami elfogadható, de nincs rá magántőkém, a bank meg nem ugrik rá a történetre .
Megvásárolható? Tudsz valami linket dobni? Vagy árat?
üdv!
Na ez sokunkat érdekelne,ha jó hatásfokkal lehetne használni!
Megvásárolható, de gyanítom dobsz egy hátast, ha megtudod az árát... Én csak azért nem írom le, mert bizalmas volt a tárgyalás - nem akarom rontani az üzletet. A cég az Accusealed KFT. így megtalálod :google: ..
Gondolom amíg nincs sorozatgyártás persze hogy drága.
Korábban mintha valahol azt olvastam volna, hogy összemérhető lesz az ára a vele egyenértékű akkukkal.
Idézet: „Elkészült az első házilag készített napelem panelem.” Helló! Hogy állsz jelenleg a témával? mik a működési tapasztalatok? Én most készülök egyet csinálni. A LEXAN lemez nagyon jó ötletnek tűnik. A lapok és egy PSWGT-300 Grid Tie Power Inverter már megvan az induláshoz.
Hali
Az enyéim is lexanos hátlapúak, már egy éve működnek kifogástalanul. Monytanáig kb. 64kWh-at termeltem vissza 2*65Wp-vel, a 100kWh sajnos márciusig nem fog összejönni de így is sok tapasztalatot szereztem a tesztrendszerrel. Tegnap sikerült megnyernem egy árverést az ebay-en, 1kWp töredezett felhuzalozott cellát 0,2EUR/Wp-ért, úgyhogy most már megvannak az alkatrészek 14 darab csúnya de olcsó panelhez
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol lehet vásárolni jutányos áron napelem teljesítményét mérő készüléket?
Mázlista
Hát kb. csak a 20%-os vámot spóroltam meg ,
200$-ért vesztegetik, én 175$-ért nyertem meg. Igaz hogy kicsit töredezettek, de nagyon olcsó. Bővebben: Link
Ez klassz.
Érden van egy csapat (a Vaterán hirdetik magukat), akik állítólag 3000-ért laminálnak. Írtam nekik, de csak 9x4 konfigurációban tudják a 3"x6"-os cellákat laminálni, nekem meg úgy adja a hely, hogy 12x3 elrendezés kéne. Akkor én is 2*65Wp-s rendszerrel indítanék.
attól függ
Vásárolni pl. ebay 25-60$ között lehet. De ha van egy kis barkács vénád, akkor itt egy link.
Szia!
A műszaki cikkekhez való fogyasztásmérők nem jók?
Általában a napelemről lejövő teljesítményt szokás mérni, ami egyenáram. A műszaki cikkek méréséhez kapható "kütyük" pedig pontatlanságuk mellett váltakozóáramot mérnek.
Mivel napelemnél minden 1/4 W számít és kell is, hogy hízzon a májunk a legprecízebb megoldásokkal érdemes nekifutni. Pl. hall elemes árammérés. Így a söntön eső veszteséggel sem kell komolyabban számolni.
CONRADNÁL van, de azzal csak a pillanatnyi teljesítményt lehet mérni 13-14 ezer Ft.
Wattórát én is keresek eddig még nem találtam. Ha valaki tud engem is érdekel.
OK!
Két gond van: 1. Kinek van mondjuk 1m*1m-es sütője? 2. Eléggé buborékos maradt a front oldal. Én fordítva kezdtem volna neki, de az ötlet kisebb panelek esetében óriási. Szilikonnal talán egyszerűbb:Bővebben: Link
Dow Corning Sylgard 184-el csinálja.
Rákerestem:eBay
Hali
Mondjuk én is fordítva kezdtem volna, a sütőt meg ki is hagytam volna, mert nekem a hátlapok LEXAN-ból vannak. Igen Sylgarddal a legjobb megoldás, de 50$/panel. Nagyon profi de drága. Nekem a 80x70cm-s paneljeim kb. 15EUR-ba fognak kerülni, a Sylgard árából kijönne még további 2 panel.
Hali!
Arra várnék válaszokat, hogy az elektromos bekötést milyen vezetékkel oldottátok meg? Úgy veszem észre, hogy a solar kábelek és csatlakozók "húha" drágák, még az eBay-en is. (már elnézést a kifejezésért) Ez szerintetek mennyire köszönhető a felkapottságnak, illetve mennyire indokolt?
Ez igaz. Viszont azon érdemes elgondolkodni, hogy mivel az ott látott konstrukcióban hátulra nem kell semmit tenni, így a hűtés megoldottnak tűnik. Így nagyobb az energialeadás. (már ha van egy kis szél)
Idézet: „Tudja valaki, hogy hol lehet vásárolni jutányos áron napelem teljesítményét mérő készüléket?” Összedobtam egy analóg mérőt egy 4-negyedes szorzóval. Az egyes kimeneteken digit multi-val, vagy panelmérőkkel tudod mérni az áramot, a feszt. és a teljesítményt.
Én 4mm2 oldottam, meg 85w/modul -4 van- ezeket sorkapoccsal kapcsoltam össze mind a- mind a+. Inverter power jack 1200w tehát van mit bővítenem. A szélgenerátort is ráköthető
Idézet: „Ez a extraclear üveg mennyibe kerül és hol lehet beszerezni.” Érdemes lehet náluk is megpróbálni: Jüllichglass Székesfehérváron vannak és foglalkoznak szolár rendszerekkel.
Csak egy baja van sajnos drága.
Itt egy módosított kapcsolás. Kisebb veszteség esik a söntön, és a kimenő ellenállás értéke javítva lett. (az eredetinél 5k kell 500ohm helyett)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |