Fórum témák
» Több friss téma |
Hogy gondolod ezt a krumplilövöldözgetést? Karbid, és azt meggyújtod, és durr?
Nagy vonalakban igen.
Volt egy tartály, arra egy csövet raktunk, úgy, hogy a nagy nyomást bírja. A tertályba ment a karbid és a víz és ezt szikrával távolroó indítottuk. Majd előkotrom vagy csinálok másikat
Szóval úgy kell indítani a rekaciót, hogy tartály, bele a karbid, aztán rá a víz, és a fejlődő gázt meg meggyújtani, és akkor DURR?
Igen, csak ne kézzel, mert az veszélyes. Elemes gázgyújtó tökéletes erre a célra.
"Elemes gázgyújtó tökéletes erre a célra."
Robbanással zajló reakciókat nem illik közelről gyújtani. Egy elektrós fórumon illene elektromos megoldásban gondolkodni (és 5-10 méter kábelben). :yes: Ha valaki gyufával, gázgyújtóval ügyetlenkedik, meglesz az eredménye: Bővebben: Link
Elbézést, én nem írtam le pontosan.
Persze, hogy nem állok melé és gyújtogatom. A gázgyújtó nagyfesztekercsének kivezetéseit bevezettem a tartályba az elem helyére egy hosszabbítót kötöttem és a hosszabbító másik felénél állva /biztonságos helyről/ indítottam. -pont ahogy írtad.
Nah üdv!
Engem is érdekel a robbantással kapcsolatos dolgok, de ebből már kinőttem (na jó még nem). De néhány napja inkább más dogokon gondolkodtam amire nem tudtam rájönni. Kiszeretném "nyerni" a kapszaicint a paprikából, de nem tudom, hogy hogyan! Valakinek van valamilyen 5ete?
Ha jól tudom azt lehet venni gyógyszertárban. Ha jól tudom értágító hatású. A paprikában nagyon kis mennyiségben van jelen, rengeteget kellene feldolgoznod. Ismerősöm dolgozott ilyen helyen, majd rákérdezek mit kell pontosan csinálni a paprikával. Mire kell? - haverokat megviccelni?
Hogy mire kell: hasonlók
Amúgy gyógyszertárban tényleg lehet kapni? Vény nélkül?
Ha ezt lehet vény nélkül kapni, akkor mit lehet mondani, hogy mire kell?
"A nagymamámnak túl szűkek az erei??"
jaja. Nem tudom én elmondtam az igazat, amikor glaubersót vettem. Csak nézett a csaj, de adott Szeritem azt se tudta mi az a vízbontás. Na mind1. Nem tudom, mondjuk haverodnak kell, aki falun lakik, és hátha itt olcsóbb, és nem tudod mire kell neki. Én ezt mondanám
Biztos, hogy jó ötlet ilyenekkel szórakozni? A kapszaicint legtöbbször kűlsőleg alkalmazzák, izomfájdalom, reuma, ízületi gyulladások enyhítésére, felületi érzéstelenítésre. Sőt, még fegyverként is (paprikaspray). Szembe kerülve nagyon erős fájdalmat okoz. Bőrön átmeneti vérbőséget kelt, valóban tágítja az ereket. De sajnos bizonyos esetekben allergiás reakciót is kiválthat, bár ez ritka. Nem véletlen, hogy az OC spray ölt már embert! Mindenesetre tudni kell, hogy alkoholban oldódik, ha gond lenne, ez külsőleg esetleg segít.
Idézet: „Capsaicin - Toxicity Acute health effects Capsaicin is a highly irritant material requiring proper protective goggles, respirators, and proper hazmat handling procedures. It is hazardous in cases of skin contact (irritant, sensitizer), of eye contact (irritant), of ingestion, of inhalation (lung irritant, lung sensitizer). Severe over-exposure can result in death. Painful exposures to capsaicin-containing peppers are among the most common plant-related exposures presented to poison centers. They cause burning or stinging pain to the skin, and if ingested in large amounts by adults or small amounts by children, can produce nausea, vomiting, abdominal pain, and burning diarrhea. Eye exposure produces intense tearing, pain, conjunctivitis, and blepharospasm. Treatment after exposure The primary treatment is removal from exposure. Contaminated clothing should be removed and placed in airtight bags to prevent secondary exposure. Skin irrigation with copious cold water is used for significant dermal exposures. Symptomatic treatments, such as topical ophthalmic anesthetics, nebulized bronchodilators, or oral antihistamines and corticosteroids, are indicated as appropriate in more severely affected victims. Capsaicin-induced dermatitis has been treated variably with immersion in water or oil, vinegar, bleach, lidocaine gel, and topical antacid suspensions. Cold water produces earlier symptomatic relief, but oil immersion has longer-lasting benefit. Effects of dietary consumption The effects of ingestion of small quantities has given different experimental results. One study showed no mucosal erosions or other abnormalities after eating ground jalapeńo peppers. Whereas another showed mucosal microbleeding and even one case of grossly visible gastric bleeding after eating red and black peppers. This study also showed "no spice was significantly different from aspirin in any parameter studied." Other studies have shown an association between chronic consumption of capsaicin-rich foods and stomach cancer, yet one such study was not adjusted to any other factors in diet. Another of the said studies also showed a similar risk to stomach cancer with higher consumption of rice.”
Azt kimondta, hogy "jáccani" akarok vele? Amúgy amiket leírtál azt eddig is tudtam, ugyanis már megtanultam, hogy mielőtt vmien kémiai dologgal elkezdenék foglalkozni, azelőtt el kell olvasni róla mindent!
De azért kössz, hogy szóltá! Idézet: „Hogy mire kell: hasonlók ” Innen gondoltam! Idézet: „Severe over-exposure can result in death.” És ezért mondtam, hogy vigyázz! :yes: De ha elolvastál mindent, akkor biztos nem lesz gond!
Minden: 3db 200 xx oldalas könyv nehogy már hogy ne legyen elég!
Nem érdemes kivonni. Egyébként extrakcióval lehetne próbálkozni...
Készen lehet kapni gázspray formájában (KLEVER KO Pfeffer 20), SU~=2000000. 18 éves kor felett engedély nélkül vásárolható fegyverboltban. Amit gyógyszertárban árulnak, nem tiszta kapszaicin.
Sziasztok!
Tömény kénsavra illetve salétromsavra lenne szükségem,de csak hígítottat sikerült szereznem.A salétromsav 50%-osa kénsav 37%-os. Lehet-e desztillálással.vagy bepárlással a híg savakbol töményebbet csinálni?Ha lehet melyik eljárással? Előre is köszi!
Ha nem titok elárulod, hogy jutottál salétromsavhoz?
Egyik ismerősöm szerezte.
Helló!
Ha nem gond én is érdeklődnék, hogy hol sikerül beszerezni eme példátlanúl "sokoldalú" vegyszereket! Ugyanis szerintem nekem is pont ezekre lenne szükségem! Persze, természetesen csak és kizárólag maratási célokra!!! Ha tudsz nekem segíteni, írj!
Nekem van kb 3liter,de az ismerősöm már nem ott dolgozik,ahol ezt szerezte,sajos nem tudok többet hozatni.
37%-os kénsavat kapsz az Azúrban (akkumulátorsav a neve, lgyk ajánlotta).
Salétromsav előállítására receptek a "Nikkelezés/krómozás házilag" topicban van.
A mennyasszonyom fotográfus, és fotóemulziót szeretne készíteni. Ennek az alapja az ezüst-klorid, amit (szó szerint) aranyáron lehet csak kapni.
A házi előállítása az ezüst-kloridnak nem tűnik nehéznek, csak 10%-os salétromsav kell hozzá, amiben feloldunk valamilyen régi ezüsttárgyat (vagy törmeléket), majd NaCl-oldat hozzáadásával kikristályostjuk az ezüst-kloridot. Fölös oldószer kiönt, vízzel 6-8-szor átmos. A kérdésem az lenne, hogy ehhez az eljáráshoz használható-e a Ca(NO3)2 + H2SO4 <-> CaSO4 + HNO3 reakció alapján előállított salétromsav?
Kénsavat forralással lehet 98 m/m%-ig töményíteni, de a fröcsögő 300 fokos cc. kénsav igencsak egészségtelen dolog. Csak olyan körülmények között érdemes elkezdeni, ahol nem okoz problémát a jelenség.
Salétromsav azeotróp elegyet képez 68 m/m%-nál, desztillációval nem lehet töményebbet csinálni.
Ha 10%-os elég, akkor elvileg jó az így előállított salétromsav. Szerintem viszont az ezüst hatékony oldásához 30% fölötti koncentráció lenne szükséges... De hát próba cseresznye...
A könyvedben 10%-osat írtak, de ha nem elég, akkor lehet valahogy töményíteni?
Köszi a segítséget!
Akkor ezek szerint a salétromsav 100 fok alatt párolog? Meg tudnád mondani kb.hány fokon? A desztillálás miatt kellene,hogy tudjam mikor kell abbahagyni. köszi
100 fok felett. kb. 120 fokon. Az azeotróp pedig azt jelenti, hogy desztillációval nem tudod teljesen szétszedni a két anyagot, csak töményíteni lehet (max. 68 m/m%-ig).
szdavid: Valószínűleg elég lesz, de nem kell gyors reakcióra számítani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |