Fórum témák
» Több friss téma |
Táp egységbe találtam egy érdekes alkatrészt szerintem hőre szabályozza a ventilátort de nem tudom . Ezek vannak rá írva ST-S05 Seventeam egy kilógó ellenállásra meg ez van írva TTC 103 Therimstor . Ami Ntc. Hogy működik egy 3 pines pc ventit kell rá kötni mind a 3 pin kell vagy csak elég a 2 ?
Már néztem, de sajnos én sem vagyok okosabb.
Szerintem 0.2 Ohmos, 5%-os ellenállat. Ha netán "C", vagy "L"; multiméterrel nem tudod elbaltázni, mérj.
Hát én még ilyet nem láttam hogy csak két csik van rajta,
kösz mindenkinek a segitséget. Laci!
Szia!
47µF/20V SMD tantál kondenzátor.
Sziasztok!
Pont ma javítom a végfokomat, nincs hozzá kapcsolásirajz és le van törve szerintem a nyugalmiáramot állító tranyónak "b" lába hogy lehetne megtudni hogy melyik az a tranyó ha csak enyit látok belőle BC 54. B
Akkor dióda mérésben kell találnod olyan variációt, amikor az egyik lábhoz képest a másik kettőn ki lehet mérni a PN átmenetet(nyitott dióda). Az a közös láb lesz a bázis. Ha azon a műszer + vezetéke volt, akkor a bázis 'P' típusú, vagyis a tranyó NPN lesz. S hogy melyik a collectora, azt meg eldöntheted, ha összehasonlítod a két nyitóirányú mérést a bázishoz képest. Amelyik kisebb nyitó feszt mutat, még ha egy kicsivel is, sz lesz a collector.
azt tudom, de nem tomm hogy milyen a tranyó típusszáma
szóval vagy bc 548b vagy bc 549b és azt szeretném megtudni de mind a 2 tranyó npn
Hát erre nem igen kapsz választ műszerrel. Csak a próba marad.
Egyébként egy erősítőben két végerősítő van, tehát a másik oldalnál lévő tranyót ha megkeresed, akkor megvan a típus is.
Üdv. Egy kínából származó digitális képkeretben a következő alkatrész füstölt el. Van valami ötlet hogy ez mi, mivel helyettesíthető, vagy hol szerezhető be? A kép egy ugyanilyen, de még működő készülékről készült. Köszi!
Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni egy alkatrészhez.Az a típus száma,hogy MAC01.Annyit tudok róla,hogy egy 8 lábas,körtokozású IC,de semmilyen doksit nem találtam róla...Segítségetek előre is köszönöm!!!!
Köszi szépen!Addig biztos voltam benne,hogy cseh,mert Skoda troliknak a vezérlő moduljait kell újra terveznem csak SMD-be....Már lassan 1 hete szívok a 20 évvel ezelőtti cseh "technológiával"....
Miért a hagyományos tokozású nem fér el a trolin?
Nem az által,hogy SMD-be átviszed az egészet onnantól kezdve magadnál tarthatod a technológiát.Egy kis kapitalizmus....
A húsz harminc évvel ezelőtti Cseh technikát érdemes is titokban tartani.
Sziasztok!
Tudna valaki információval szolgálni a következő IC -ről: KW819G (Tamul a gyártó)
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy valaki hallot-e már a MH54ALS04-es IC-ről.Ez egy TESLA gyártmányú IC és erős a gyanúm,hogy manapság SN5404-et használnak helyette.Segítségeteket előre is köszönöm!!!
Elég sok találat van rá. Bővebben: Link
Köszönöm segítséged!Eddig nekem is elsikerült jutni.Nekem inkább datasheet kellene róla vagy egy belső sematikus rajz,esetleg különféle feszültségekkel vagy ennel az alkatrésznek az SMD megfelelője.
Ha az első találatot megnézed, akkor láthatod, hogy azonos a 74ALS04-el. Arról pedig csak lelsz PDF-et. Bővebben: Link
Áááhhh...Azt nem is figyeltem,de ez így már nagyon jó!Köszönöm szépen!
Sziasztok!Ismeri valaki a MHZ115 és MHZ145 IC-ket?Vagy tudnátok ezekről valamiféle doksit küldeni?Köszönöm előre is!
Mesterurak! Az én nyomoromra valaki nem tudja a megoldást??? Mi lehet ez?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |