Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CB antenna

Témaindító: samubá, idő: Márc 9, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 21
(#) pucuka válasza akimoka hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Az egy mini antenna csatlakozó. Oda egy darab drót "antennát" kell beletekerni, és akkor a műszereddel teljesítmény mérés állásban az antenna közelterében csatolással tudsz pl. árameloszlást indikálni. Ekkor tulajdonképpen a belső diódás mérőműre csatlakozol.
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Szia! Már megint tanultam valamit, kár, hogy az én műszeremen nincs ilyen, pedig jól jönne!
(#) Antennaman válasza akimoka hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Szia! Abba a kis kocka alakú csatlakozóba egy bicikli küllő nagyságú mini antennát szoktak tenni ún. Whip antennát pwr állásban, csupán a térerő indikálására szolgál, Anélkül, hogy bármi készülék lenne csatlakoztatva a mérőkéhez. Ha nagy SWR van akkor a koax közelében mutatja a nem kívánatos küpenyhullámokat. Többek között a HTV gyártott régen ilyeneket. Ha beírod a google-be, hogy Field streng meter akkor sok infó jön le erről. Most látom , pucuka is válaszolt erre a kérdésedre. Üdv.
(#) akimoka válasza Antennaman hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

köszönöm a válaszokat...
(#) laszlo29 válasza akimoka hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Van valami erdmény?
(#) akimoka hozzászólása Ápr 1, 2012 /

nnestos az eredmény a kinti mérésnél, : a mágnestalpasnál ,2,5 alá nem megy es már nem merek vágni mert 12cm vágtam. aztán van egy kasztnira rogzithetö Silver daggerem azt mozgatva a kasznin elértem 1,2 1,4 swr ref allasban. de senkit nem hallotam es senkivel nem tudtam beszélni.
(#) akimoka hozzászólása Ápr 1, 2012 /

És mégsem lessz penetrátorom mert nem jöttek a laptoppert...

Kár volt elvagdosni, azt a pálcát, a saját hibáidból akarsz tanulni? Nem volt ahhoz az antennához papírocska? A daggerral, már adhatsz is, mire szerelted fel, nem "érzi ott jól magát" teljesen. Írtad, hogy tegnap beszéltél valakivel rádión, keresd azon a csatin, lehet, hogy éppen fülel! A mondatod elejét nem értem.

Milyen laptopot adsz te oda, egy pencsiért? Ha jól kifogod egy ötösért meg lehet kapni egy jó állapotút!
(#) akimoka válasza laszlo29 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

bocsanat... azt szerettem volna irni , hogy nos, az eredmény.... a tegnap meg a tetöröl beszéltem az illetökkel a triple antennával ..ezzzel még semmi

a laptopra vevö jött volna teee a pencsit meg abbol finansziroztam volna az, egy 6-os lenne... ))

[OFF]Milyen laptop, mennyit kóstál az ára?

van több is
Lacikám... küldöm a linkeket pü.ben...

[OFF]Nem akarok, vásárolni, csak érdekelt, hogy mibe fájnak most a laptopok.

ok.
(#) akimoka hozzászólása Ápr 2, 2012 /

üdv mindenkinek!!! sistergös szép napot...
(#) akimoka válasza laszlo29 hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

szia Laci!
(#) akimoka hozzászólása Ápr 2, 2012 /

az autos antennához kapott angolul irt papirral van gondom..
Ugyanis ,pont a forditottja annak amit a blogjában ir csini.. Most mi az igazság? a papir azt irja : Ha az eggyes csatornán jobb az swr mint a 40 esen ,akkor a sugárzó tul rövid ( too short) ha rosszab mint a 40 esen akkor tull hosszu a sugárzó.( is too long) most akkor kinek van igaza?
(#) pucuka válasza akimoka hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Nem kell hitvita, csak egy kis logika. Ha jól van hangolva, akkor sávközépen a legkisebb, és a két végén rosszabb. Ehhez képest kell nézni a dolgokat mert ez egy olyan púpos görbe, aminek nem mindegy melyik oldalán vagy. Ezért hangoláskor derül ki, hogy melyik oldalán is vagy.
(#) akimoka válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Köszi a választ Laci. ma ujra probálkozok a triple vel ... de kezd az agyvizem forrni..
nemsokára ügyvédhez kell mennem de olyan 3-4 felé jövök vissza es probálkozok .. akkor majd ujra irok..üdv: akimoka

ja, most látom , nem a Laci vagy... bocsi! köszi a választ Pucuka!!

Te pesti vagy látom Pucuka! esetleg ha idöd engedi segithetnél... a XIX. kerben vagyok..
(#) laszlo29 válasza akimoka hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Szia! Látom, hogy itt vagy írtam neked egy jó bő PÜ-t!
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Szia! Bocs, hogy megint belevau, de a pálca átmérője is nagyban befolyásolja a "sávszélességet" Mikor még az autómon "lakott" a mágnestalpasom épp hogy belefért az a kemény 22csati az antennám "tudásába". 60 centis kis "dágaság" ugynevezett középtekercses, az egyharmadát egy alig egymiliméteres átmérőjű tologatható pálca tette ki, de legalább korrekt angol leírás volt hozzá. Azóta már csak az antenna van meg [OFF]de nem is bánom a mai benzinárak láttán.
(#) pucuka válasza laszlo29 hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Természetesen, a sávszélesség függ az antenna hosszának, és átmérőjének viszonyától. De ez nem változtat azon a bizonyos púpos görbe jellegén, csak vastagabb antennánál laposabb lesz. Csakhogy mobil antennánál a vastagságot a minimális értére kell csökkenteni, a lehető legkisebb szélterhelés miatt. (nehogy felborítsa az autót )
Lehet nagyon széles sávú antennát is készíteni, pl. ha a dipólokat két csúcsával szembefordított kúpból alakítjuk ki.

Most az úgynevezett UHF sávú "lepke" antennára gondoltál?

Például, az is ilyen kivitel, csak az lapos, mivel irányított. Ha a "lepkét" elképzeled kúp alakúra, és függőlegesre , vagy vízszintesre állítva egy dipólt fogsz látni, ami vastagodik. Létezik olyan változata is, aminél a másik kúp helyett kvázi ellensúlyként egy tányér van. Különösen kedvelt antenna típus repülőknél (OR) vagy 30 - 48, 240 -350 MHz között, ami meglehetősen széles sáv.

Aha ! Köszi már megint tanultam valamit! Airbandra sávközépre méretezett félhullámú dipólt használtam eddig. Azon agyalok, hogy jobb lenne helyette, ez az antenna, de a kúppal gondban vagyok (elkészítés), nem lehetne ezt a kúpot helyettesíteni 6-8 db pálcával, amit gyűrűkkel kötök össze? Üdv:Laci!

Ha nem kell adásra használnod, akkor elegendő a sávközépre hangolt dipól. Egyébként lehet, és szokták is helyettesíteni megfelelő számú, a palástot imitáló vezetővel. Már az alacsonyabb frekvencián a nagyobb méretek miatti szélterhelés csökkentésére. (az "OR" az off route, nem polgári repülést jelöl)
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Szia! Természetesen csak vételre használom az antennát, és egyenlőre csak a polgári sávon. Azt hittem, hogy jobb lesz ez az antenna, de így már nem biztos hogy időt szánok rá. Köszi:Laci!
Következő: »»   16 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem