Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi. Már csak egy kérdésem van. A TAG 621 100 micsoda? A kereső csupa olyan datasheetet nyit meg nekem, ami nem megnyitható, mert, h kódolt vagy mi.
Lehet hogy 2SC3374.. Ha így néz ki.
üdv! proli007
Szia!
Szerintem meg BC337 lesz
Úgy emlékszem: tirisztor, ( 1A, 600V?). Mutass képet, hátha eszembe jut.
Van egy áramgenerátoros led meghajtóm amit én építettem. Benne van egy 0,1ohm -os ellenállás (Rsense).
A led elég haloványan világít. Elvileg 50V körül kellene, hogy legyen, az áram pedig 0,9A. A fent említett mérőellenálláson 170-180mV esik, 40,4 volt kimenő fesz mellett. Ez így sehogy sem stimmel... Arra gondolok, hogy a beépített ellenállás lehet, hogy nem is 0,1ohmos. A felirat '1R2'. Biztos nagyon ciki,ilyet megkérdezni de ez most akkor vajon mekkora értékű?
Az 1R2 az 1,2Ohm-os. Az R1, vagy 0R1 jelzésű lenne 0,1Ohm.
Basszus így akkor ha jól sejtem, mivel nagyobb az ellenállás így hamarabb esik akkorát a fesz mint az IC-nél beállított küszöb, és ezért nem világít az elvárt intenzitással. Amúgy köszi!
Az áramszabályzás azt hiszi, hogy már elérte a beállított áramot, mivel ez a 0,1Ohm-ra van kalibrálva, így emiatt leszabályoz.
Sziasztok megtudná valaki mondani ez mien alkatrész, és mire való, mihez használják?
Rádiófrekvenciás zavarszűrő, az inverter és a hálózat közé. Mivel szimmetrikus négypólus, használhatod oda - vissza zavarszűrésre. A fém árnyékoló ház leföldelendő, és a védőfölddel összekötendő.
hmm..akkor ezt ezek szerint ilyen adóvevő cucchoz kell használni ugye? ha jól értettem :yes:
Éppenséggel oda is lehet, de nem csak ez a célja. Az inverterek, kapcsolóüzemű tápegységek, fázishasításos teljesítmény szabályzók, kefés motorok különösen nagy teljesítmények esetén a hálózatra nagyfrekvenciás zavarjelet küldenek, amit a hálózati kábelek vidáman lesugároznak, meglehetősen széles sávban. Ez alkalmasint lehetetlenné teszi a rádióberendezések (rádió, TV) használatát a környezetükben. Ezt a zavarsugárzást tartja kordában, ill csökkenti az előírt szintre. Fordított esetben, a hálózat felől érkező zavarokat tartja távol az erre érzékeny berendezésektől. (EEG, EKG, stb)
Remek, köszönöm a szép választ most már megértettem hogy ez a kütyü mire is való. Köszönöm
Egy nagy feszültségű labor tápegységben van ez az alkatrész 4db BUZ80 fet társaságában.
Egy 4007 diódához hasonló tokban. nincs rajta csik, a ráirt adatok alapján semmit nem találtam a neten. Z2 -az alatta lévő sorban -022- az alatta lévőben-6AH. Valamint a céglogó helyett egy szimbolikus -5- A feliratok jól olvashatóak, nem kopott. Mindkét irányban szakadást mutat. A háromlábú alaktrész vizsgáló 3.2 nF látja. Hátha már valaki látott ilyen alkatrészt. Köszönettel veszek minden segitséget
Szia!
Valamilyen varisztor lehet. Egy kép azért sokat segítene.
A tápegységet megcsináltam. Nem hagyott nyugodni igy nagyon szétszedtem és kirajzoltam az áramköri részt. A source és a drain között volt szerintem egy szembe forditott zéner kettös. Mivel ilyenem nem volt itthon egy sima 10V-os zénert raktam a helyébe. Sajnos a felépitése olyan, hogy csak összerakva lehet kipróbálni. Jó 40perc után. Szerencsém volt a tüzkeresztségen is átment. Minden feszültségszinten müködik a rövidzár védelem (0-500V)
Köszönöm
A S-D közé 10V-os Zenert? Hát nem tudom...
Bocs rosszul irtam (közben telefonáltam) A source és a gate között volt.
Köszi! Ez az bizony!
Sziasztok!
Lenne egy alkatrész, amire ez van írva: K1885 5g2. Ugye jól tudom, hogy ez egy P csatornás Large Signal Power Mosfet?
Majdnem jó a keresésed, csak N-csatornás: Bővebben: Link
Köszi kadarist. Szomorú. Arra gondoltam megépítem unalmamban a skori féle levitront és ahhoz kellett volna egy P csatornás fet. persze az 1 db sincs itthon ezek szerint, csak N-es. Mit kapjak szét amiben lehet?
Sziasztok!
Két alkatrészt keresek. Egy SOT223-as tokozású talán fet lehet, a tokon CQGY és 1012 felirat, sarokban Onsemi logo. Másik alkatrész egy SOIC8 tokozású valami, 103AIW és EZ623, sarokban ST logo. Ezek az alkatrészek egy telefontöltőben vannak és szeretném tudni, hogy mik ezek, hogy ki tudjam deríteni mi okozza a hibát.
Milyen alkatrész lehet ez?
Elvileg Bosch gyártmány, 0018 300 van ráírva. Motorvezérlőből való.
Sziasztok! HDD vezérlőt javítok a ismerősöm akitől kaptam kiforrasztott egy alkatrészt ami el volt törve, (nem tudom mi lett vele) én valamiféle tekercsnek nézem. Szóval milyen alaktrész a pirossal jelölt? A zöldel jelölt helyen kellene hogy legyen a másik, hol lehet ilyet kapni?
Talán 3.3uH SMD induktivitás a zárt magos kivitelből.
Le kellene olvasni a SO8 tokok típusjelzését. Lomex: 93-03-23 rendelési szám: 3.3uHy 6.5x6.5mm 20% 0.05R SS06043R3MLB (ABC) RoHS Idc=2.3A POW. SHIELDED
Sziasztok,
találtam a fiókban 5db SN5400J 14 lábú IC-t. Pontosan mi ez, mire jó?
Szia!
Arra jó, amire a 7400. Négy darab kétbemenetű nem-és kapu van benne: Bővebben: Link
Szia. Ez a közismert SN7400 nand kapu katonai célra kifejleszttet változata, funkcióban teljesen kompatibilisek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |