Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   387 / 1177
(#) aproakos válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

köszi, kerestem , de ilyet nem találtam. mégegyszer kössz!!!
(#) CIROKL hozzászólása Ápr 21, 2012 /

S3V30 diódárol tudna valaki többet mondani , ránézésre olyan 1-2 A -os lehet de kéne pontosan tudni ?
(#) maya711 hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Könyörgöm, meg tudná mondani valaki, hol lehet kapni Magyarországon olyan 431-es tipusú stabilizátort, amelyiknek 1,24(1,25) Volt a referenciafeszültsége?
Tokozása nem döntő, de SMD jobb lenne.
Például: LMV431 vagy TLV431,stb. LOMEXben állitólag ilyet adtak, de itthon kimérve 2,5V-os volt.
Csak néhány darab kéne, nem nagyker mennyiség.
Köszönöm.
(#) kadarist válasza maya711 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Próbáld meg ezt a forrást.
(#) granpa hozzászólása Ápr 22, 2012 /

Helló! A régi kérdés még aktuális: AJ605 (ALPS)14 lábú; SN96527N (TEXAS)16 lábú, IC-k; ki tud róluk? Még mindig nem találtam róluk semmit, segítsen valaki.
(#) laller67 hozzászólása Ápr 22, 2012 /

sziasztok. meg tudná valaki mondani,hogy a képen látható diodák hány amperosak leheznek? az van ráírva kettőre 1278 b25 a másik kettőre 1078 b25

Fotó0373.jpg

(#) Stewe válasza laller67 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Egy olyan fotó nincs, amin látszik a felirat? Nem érdektelen a többi jelzés sem, gyártó, (nekem orosznak tűnik a jószág) stb.
(#) (Felhasználó 1947) válasza laller67 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Régi ruszki diódák. 25A-t tudnak.
(#) Stewe válasza granpa hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

(#) granpa válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Tutira ezek vannak ráírva, rajt van a Texas logo is, a másikon nagy betűkkel az ALPS. Lehet; valami sufni hamisítás. Az AJ 605-ön még van egy sor: 9149B313.
(#) _vl_ válasza granpa hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Esetleg valami nagyfelbontású fénykép?
(#) granpa válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Tök mindegy; mikroszkóppal sem találni több jelet rajtuk.
(#) Remci hozzászólása Ápr 23, 2012 /

Sziasztok!

Van valaki aki meg tudná mondani pontosan hogy mi is ez és hogy működik? Én valami feszültség mérőnek nézem, a rá kötött feszt. szépen mutatja, de van benne egy piezzo hangszóró ami folyamatosan csipog. Ha a gombokat nyomogatom, akkor a feszültség helyett nullát mutat egy pillanatig, majd újra a feszt. 3 szál vezeték jön ki belőle, de csak 2-nél működik. Ötlet esetleg? :nemtudom:
(#) Stewe válasza Remci hozzászólására (») Ápr 23, 2012 / 1

Ez egy autós műszer.

A többit a google fordító megmondja.
(#) Remci válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Szia!

Köszi,de ezt a sok kérdőjelet hogy tudom megnyitni?

Közben sikerült
(#) Stewe válasza Remci hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Már javítottam ...

Köszönöm
(#) bodgabo hozzászólása Ápr 23, 2012 /

Sziasztok!
ITT Nokia 5110PS tévémben megszakadt a fűtőkör soros ellenállása melynek színkódolása kék-szürke-ezüst-ezüst-fekete. Mekkora ez eredetileg? (Esetleg egy kapcsolási rajznak is örülnék, guglival csak fizetős oldalakat meg reklámokat találtam..)
(#) Stewe válasza bodgabo hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

0,68ohm emberi számítás szerint, bár a fekete gyűrűt nem igazán értem.
(#) bodgabo válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Én is erre tippelek, de elbizonytalanodtam. Kipróbálom egy ekkorával, sokat nem szöszölök vele. Ha más baja is van, az alkatrészbányám részévé válik.
(#) kadarist válasza bodgabo hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Szia!
Rajz szerint 2 ellenállás is lehet sorba kötve, az egyik 0,68 ohm-os. A konkrét értékek a képcső típusától függenek. Az egész rajzot innen letöltheted, csak kattints a "...processing" helyén megjelenő "Get Manual"-ra.
(#) Auth Zsigmond válasza Remci hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Stewe válaszának egy másik változata:

http://msevm.com/oldradio/ai_01/index.htm
(#) Remci válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Köszi! Lényegében ugyan azt írja le ez is, de legalább már tudom mire jó.
(#) gordonfreemN hozzászólása Ápr 24, 2012 /

Sziasztok!
Van egy alkatrész, egy IC, egy boost (vagy step up) converter,
aminek a tokjáról az alábbiakat tudtam leolvasni:
sec 729 f 744
Tud valaki segíteni egy adatlappal?
Én sajnos nem találtam.
(#) nova083 hozzászólása Ápr 24, 2012 /

Helló! Van egy HTA-7000 erősítőm és elszállt, végfoknak szaga is lett, de nincs égésnyom és még mükxik de nagyon halkat és csak a ball oldalon,a segitséget abban kérnék, hogy milyen és mivel lehet helyetesíteni, hogy újra szóljon a cucc.
száma (F)
2502525
ms(x)

Elöre is köszönöm!
(#) robotech hozzászólása Ápr 25, 2012 /

Helló!

Van egy japán Yamaha 4tengelyes robotunk, a ki/bemeneti kártyája kivülről meg van táplálva 24VDC-vel, utána pedig belemegy a képen látható alkatrészbe, aminek a közepe test, bal lába bemenő 24VDC, a jobb láb megy tovább. a felirat rajta: CN 221, alatta: 2550.
Mi lehet ez az alkatrész, mivel lehetne helyettesíteni?
Köszi előre is!

DSCN3273.JPG

(#) kadarist válasza robotech hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Szia!
Ez egy zavarszűrő egység, kissé viseletes formában.
(#) robotech válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Köszi, esetleg azt lehet-e tudni, hogy milyen tápzavart szűr? (rövid tüskékre kis kondit szoktak tenni, hosszú fesz. ingadozásre buffer kondit, úgyhogy én nem tudo milyen szűrő lehet...)
Mivel lehetne ezt helyettesíteni?
(#) pucuka válasza robotech hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

A puffer (és nem buffer) kondi nem szűr, hanem energiát tárol arra az időre, amíg a fogyasztó nem kap külső áramforrásból energiát.
A szűrő kondi általában egy áramkör egyik tagja, egy ellenállással, de leginkább induktivitással együtt alkot egy alul áteresztő, felül vágó szűrőt, ami az áramkörben termelődő kapcsolásokból eredő tranziens (nagyfrekvenciás) zavarok terjedését akadályozza meg. Erre a célra szokás több alkatrész összeépítésével komplett zavar szűrő áramköröket készíteni, a tied is ilyen. Azért van három lába, mert egy bemenet, egy kimenet, és egy a föld, vagy test.
Ha csak a működést akarod elindítani, a ki és bemenetét zárd rövidre, egyszerűen helyettesítheted egy megfelelő terhelhetőségű induktivitással, és elején végén két 10 - 100 nF kondenzátorral, olyan feszültségűvel, ami az áramkörben előforduló legnagyobb feszültség, de min 100 V.
Következő: »»   387 / 1177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem