Fórum témák
» Több friss téma |
Többek között a conrad.hu is kinál már elökészitett (forrasztocsucsokkal) rendelkezö paneleket.
Pl. itt egy 2-soros: 532487 - 62
Igen tudom. Több étteremben is lehet pacalpörköltet enni, de én csak pacalt keresek, mert a pörköltet én magam szeretném megfőzni.
Hali!
Nyáklapot lemaratsz fullra és kész a jó kis lap. Kicsit pazarló dolog, de jobb híjján megteszi! Bár annyiból lehet kapsz az etronikon is tényleg... A linkelt pdf ben ott van az én szerszámom is a 15ik és 24ik oldalon "Turret Setter" néven! Zs. :wave:
Mivel én főzöm, amíg nem kóstolom meg, addig nem tudom.
Sziasztok,
Van egy Ekvalizer elektronikám amelyet szeretnék pedálként hasznosítani, be akartam kötni egy DPDT kapcsolót, hogy true bypassos legyen, de valamiért így nem akar működni. Már próbáltam megfordítani az IN-tés az OUT-ot de semmi jelet nem ad, a panel tuti működik, a kapcsoló vadi új. Ezt a bekötést használtam: http://generalguitargadgets.com/diagrams/switch_lo_dpdt_input_grd.gif Se árammal se anélkül nem működik, pedig a Crybaby-m kapcsolóját ugyanígy kötöttem be és az jó...mi lehet a gond? Előre is kösz.
Valamit rosszul kötöttél be valószínüleg, mert ez a fajta kapcsolás működik.
Érdemes megnézni multiméterrel hogy minden ott érintkezike ahol kell.
Üdv néktek, Elkezdtem szintetizátorokkal foglalkozni, végre már egy modul működik, csütörtök ha jól megy cnc-zek hozzá euro rack foglalatot. Van itthon egy ecc83as (és 82es is van) cső, abból szeretnék építeni a ketyeréim elé egy csöves effektet, mit mondotok? Valahol láttam egy olyat hogy 12 voltról volt működtetve fejhallgató-erősítőként, nálam +-12 volt van és 5 volt ebbe a tartományba kellene mozogni. Trafót is szeretnék mellé beiktatni hogy ún klaszikus csöves hangja legyen.
Tegnap este nekiestem újra, kikötöttem mindent és újrakezdtem.
Végül sikerült megcsinálni, de nem úgy ahogy linkeltem, meg kellett fordítanom az In-t és az Outot. Szóval akkor csak nem jó úgy a rajz? Kösz a segítséget.
Biztos nem keverd össze hogy melyik az in meg az out?
De az is lehet hogy másmilyen a kapcsolód. Elviekben úgy müködik hogy az első körre a föld, az effekt bemenete és a bemenő jel van kötve. Ha ki van kapcsolva akkor az effekt bemenetét a földhoz kapcsolja, a jel bemenet pedig csak "lóg" ezen a terminálon (viszont ez rá van kötve a második körre is) A Második körre, a bemenő jel, a kimenő csatlakozó és az effekt kimenete van kötve. Bypass módban csak továbbítja a bemenetet a kimeneti csatlakozó felé, bekapcsolt módban pedig az effekt kimenetét köti rá.
Hát ha elektronikában nem is annyira, de angolban azért otthon vagyok, hogy tudjam melyik mit jelent
Kicsit nézelődtem és találtam olyan bekötést is ahogyan nekem most van: http://www.generalguitargadgets.com/pdf/ggg_sw_dpdt_tb_gi_mil.pdf Ez így most működik, nem tudom az előző szerint miért nem volt jó, lehet másmilyen a kapcsoló valóban.
Valaki tudna-e ecc83/82 höz élőfokot/limitert/kompresszort?
Itt tudsz válogatni kedvedre: Bővebben: Link
Szia! Ezt építetted meg? Akkor annak jónak kell lennie. FET-et jól tetted be? Mert más a lábkiosztása a 245-nek meg a 244-nek. Mi a hiba, megmukkan egyáltalán? világit, kapcsol? Nézd meg meddig jut el a jel , ha nincs műszered akkor egy ilyesmivel.
Ezt építettem meg igen.
Átkapcsol a pedal összezárásával nyomógomb kell ide azthiszem,tehát így működik. Ha a bemenetre kötök egy mp4et halkan szól halkabban mint ha nem kötném be az egészet csak direktbe az erősítőbe.Ja és kikapcsolt állapotban amikor a led1 nem világít.ha bekapcsolom egyáltalán nem szól és ha be van kapcsolva jel nélkül is lehet mindenféle sípoló hangot kicsikarni belőle. Ha gitárral próbálom szintén csak kikapcsolt állapotban szól ha bekapcsolom ugyan az. De az is gond hogy semmit nem erősít csak gyengíti a jelet. Annyi volt hogy ez alapján összeraktam mindent ahogy ír nem működött. Aztán átnéztem a lábkiosztásokat megfordítottam amit meg kell és akkor ezt csinálta. Most lehet hogy vmi fet elszállt amikor rosszul voltak benne de pontosan nem tudom azt se hogy kéne beletenni.ha fel tudnád tenni javítva a beültetést az sokat segítene nemsokára megyek új feteket venni meg bc550-eseket.mindet kicserélem mert már bizonytalan az egész. Vagy azon is gondolkoztam hogy a kapcsolási rajz szerintieket tenném be akkor mi lenne?Ha jól láttam neked is az van benne.
Ja és még egy kérdés akkor hogy működik ez a vizsgáló áramkör hova mit kötök?
Bc550-eseket meg a 547-eseket úgy kell betenni ahogy a beültetési rajzon vannak berajzolva a szimbólumok. A FETeket nem! Beirkáltam hova melyik lábat kell bekötni. Nekem is BF-ek vannak benne.
A C1- el tapogatod az áramkört hogy megtaláld a jel meddig jut el, a földet rákötöd az áramkör földjére. A vf1 meg a vf2 egy jack dugóval megy valami erősítőbe vagy akármibe, amin tudod hallgatni hogy hol a jel.
Köszönöm az eddigieket most így rakom össze.
Mi van akkor ha csak bf245öt használok mindenhová mehet ezzel is csak figyeljek a lábkiosztásra?
Üdv néktek, analóg szekvenszert akarok építeni, van-e valakinek tapasztalata?
Valaki próbálta már az orosz 6P3S csöveket PP kapcsolásban? Hogy teljesítenek, mennyire tartósak?
Hello!
Na van még gond vele bemenet első fetjén átmegy a jel de azt vettem észre hogy sokkal halkabb az S kimeneten a jel,ez jó?ez a 245-ös fet.az ic-hez mire odaérne nincs jel.
Sziasztok!
Nem rég vettem használtan egy Laney LX35 típusú erősítőt, 30 W-os. Nagyon jól szól, itthoni gyakorlásra vettem, most tanulok gitározni. Viszont tegnap elkezdett időnként sercegni, és sípolni, nem hangosan, de pont olyan hangerővel, hogy idegesítsen. Azután jó lett, de ma megint elkezdte. A hangerő módosítása nem befolyásolja nagyban ezt a hangot. Amikor a gitár van bedugva, akkor jobban hallható, kipróbáltam telefonnal CD line in bemenetre, akkor pedig alig hallottam valami zajt. Tiszta és torzított channelen ugyanúgy megvan. Arra lennék kíváncsi, hogy ez mitől lehet, és orvosolni lehet-e viszonylag egyszerűen, mondjuk kondi cserével vagy árnyékolással (nem igazán vagyok otthon erősítőkben). Ja, és feltöltöttem a blokkdiagramját.
Ha szerencséd van akkor csak valami kontakt rossz. érdemes a csatlakozókat megnézni hogy minden tiszta -e és jól érintkezik,a potiknak egy kis WD40 segíthet.
Ha ez sem segít akkor érdemes megnézni belülről ( pl púpos kondik , rossz forrasztás után kutatva.)
Szétszedtem, megmozgattam benne a kondikat meg amit lehetett, és most jónak tűnik. A forraszpontok meg el vannak rejtve az alján, szóval azt nem lehetett látni. Köszi a segítséget!
Lehetséges lenne, hogy valamelyik szimulációs program hanggal is illusztrálná a megépített áramkör kimenő jelét? Házi tervezésű torzító áramkörhöz kellene.
Sziasztok! Lassan elkezdeném a 400W-os basszgitár fej építését. Ezt a kapcsolást néztem ki hozzá előfoknak, de eléggé olvashatatlan, és nem is tiszta számomra. Nincs meg esetleg valakinek elektronikusan rajzolt formában? A kapcsolóüzemű táp ötletét elvesztettem, na meg egy 500W-os trafó nem olyan nagy, hogy ne lehessen beletenni. Mi az a slope poti? A Volume feliratú az a gain lenne, és a végfok elé tegyek még egy tényleges hangerő potit?
Amúgy sima kíséretre, jókis röfögős basszer hangra és slapre is használnám. A nagy teljesítményű hangszórók beszerzése egyelőre még kérdéses, de szerintem lesz inkább több kisebb.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |