Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Üdv! Bár azért annyira nem múzeális téma, de a lentebb említett készülék nem is mai korú.. Szóval egy Beag AET 453 típusú keverőerősítő frekvenciaátvitelét szeretném megtudni turkáltam guglin, könyvekben egy csomót, de sehol nem írják pedig nem csak a kimenőteljesítménye érdekelne hanem az is hogy mekkora frekvenciaátvitele van, torzítás, hasonlók.
A két "banánhüvely" közül a felső az antennabemenet(pl. RH-n már kell,mert ott a ferritantenna már nem működik),az alsó földelés-akkor érdemes földelni, ha a környezetben a hálózat sok zavart tartalmaz(pl. sz-ámítógép szünetmentes táp). A másik csati egy DIN tuchel(kritályPU, magnó, CD), ezen a rádión nincs külsőhsz.-csati-gyárilag.
Az antenna mindíg dipólus, szimmetrikus szerkezet, azaz két (négy) vége van. Még akkor is, ha ez nem elégé szembetűnő dolog. Ezért kell lennie egy antenna (sugárzó) és egy föld csatlakozónak. Ez akkor is meg van, ha a föld csatlakozóba nem dugsz semmit, ilyenkor a rádió teste a sugárzó másik fele, ami persze jelentősen lerontja az "antenna" hatásfokát.
Tudok adni 4-5 ECH81-et-használtak,de jó esély, hogy jók-kissé csodálkozom is, hogy mitől lehetnek hibásak, hacsak nem repedtek, töröttek(keress privátban!).
Sziasztok.
Valaki felismeri, hogy a képen látható rádióbelső milyen típusú rádióban lehetett? EBL1 és ECH4 csöveket találtam benne, a maradék kettőről lekopott a felirat. A segítséget előre is köszönöm.
Szia!
Az biztos, hogy valami ősrégi Philips rádió, a típusát még kutatom. üdv!
Azt hiszem, megtaláltam. Bővebben: Link
Szia.!
Ez lesz az, csak 3 évet kellett volna még visszakeresnem Köszönöm!
Üdv! Lenne-e neked véletlen 2vagy3 darab ECH81-esed? A TERTA T328-hoz kellene vagy ha ismerőseidnek van vevő lennék rá. Segítségedet előre is megköszönöm, válaszodat várom itt.
Sziasztok!
A mai napon a kollégám megajéndékozott egy Technics RS-B40 kazettás deckkel és egy Videoton RT 6303 S tunerrel. A készülékek működnek, már csak erőlködő és hangfalak kellenek és kész az Igazi vintage-audio Hi-Fi tornyom. Hangfalnak egy pár Orion HS280/282, vagy Radiotechnika S30 van tervbe véve. Gyerekkori barátomnak volt ilyen orosz hangfala, Videoton erősítővel hajtotta és nagyon jól szóltak. Remélem, hogy minél hamarabb össze hozom a projektet, ahogy a lakásfelújítás utolsó mozzanatai anyagilag megengedik. A lakásavató bulihoz a háttérzenét remélem már ezekkel tolom majd!
Jó kis masinák, bár muzeálisnak kissé modernek.
Derék kis gépek ezek! Ezeket használatra, nem szervízlátogatásokra tervezték még anno.. Egyszer kaptam egy pár HS 700-ast kirohadt vagy leégett mélyekkel. Megcsináltam, kapott egy kis delejt, úgy szólt mint az álom! Alig akartam visszaadni..:S Szerintem ezekben a 80-as évekbeli dolgokban pont az a különleges, hogy nem is muzeális és nem is mai darab. Nagy álmom egy Orion nagy torony, vagy valami Technics erôlködô, HS 500-as falakkal. Ezeket csak mellékesként írtam, csupán gondolkozok. De egyszer az álmom csak beteljesül..
Üdv!
A 80-as években még azt írták egy készülékre amit valóban tudott. Valamint az volt a tervezés fő szempontja, hogy jó és megbízható készüléket építsenek. Mára ez már elmúlt. A készülékre jobb adatokat írnak mint a konkurencia és csak a garancia végéig várják a működőképességet. :rinya:
Igen, hát sajnos idáig jutunk.. Sőt, nem tudom már minél, de hallottam, hogy a fejletlenebb országokba ugyanazt a terméket adták el, rosszabb alkatrészekkel. A fejlett, igényes országokba kerülő példányoknál meg minőségi, márkás cuccok kerültek beépítésre.. Hát ennyit a fogyasztói társadalomról és a minőségről, megbízhatóságról.. Ja és volt egy Tesco-s MP4-em, hát nem a garancia után 1 héttel ment tönkre??:/
Üdvözlet Mindenkinek!
Videoton R 545B telepes rádióhoz keresek kapcsolási rajzot! Remélem tudtok segíteni! Illetve hátsó lezáró falapot. Üdvözlettel Madzagos
Ajjajj, ez szép és jó, de Madzagos kollégának a B545-ös kellene, a jóféle 1R5T,1T4T,1S5T,3V4 csőnégyessel. Ez pedig a hálózati verzió. Sajnos a Google nem volt barát, mert ahhoz én sem találtam...
Basszus, igazad van! Elnézést, nem olvastam végig a kérdést.:S
Vales-nek igaza van, amit linkeltem az nem a B verzió. Elnézést!
Üdv! Megy a privát.
Én egy nép rádió dobozát és a gombjait hajtom és egy Pacsirta kimenő trafót.De egy bulgár lemezjátszós rádió (jó nagy) kimenőjét is keresem.Köszönöm.
Üdv !
Bulgár kimenőm szerintem van. Este megnézem. Öreg T
Nagyon örülnék neki! - Előre is köszönöm.
Nagyon köszönöm a segítséget, így már tudok haladni a felújítással! Ha esetleg valaki tudna egy belső fényképpel segíteni azt örömmel venném.
Üdv Madzagos.
Szia!
Egyenlőre ezt találtam, hátha segít. Bővebben: Link Még keresgélek.
Hirdetek az Adok...-ben egy Velence de luxe ra 2104-et.
Működik. Ha esetleg valakit érdekelne.
Kedves kollégák. Én ugyan erősáramos vagyok, de gyerekkoromban én is csináltam detektoros rádiót. Most a gimnazista unokámmal akarunk építeni egyet, de nem kapunk nagyimpedanciás fejhallgatót. Vaterán sem látok. Ha valaki hajlandó lenne megválni egy ilyentől, vagy valami alkalmas illesztő trafótól Budapest területén, megvenném. Kérlek segítsetek.
* |
Bejelentkezés
Hirdetés |