Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van nekem egy Powerstate pbt 160 márkájú bass gitár erősítőm. Gondom az lenne nem vagyok még profi páka forgató és kapcsolási rajz nélkül meghalok és a neten sehol nem találni kiment az elő fok. Az elő fokról annyit kell tudni, hogy van benne egy ecc83-as cső 4db tl072 es és 2db tl071 es ic. Az ic-k megkapják a stabil 15v-ot. A jel követhető egészen az 1. tl072-es ig és utána mintha megszünne létezni. A hiba úgy keletkezett hogy a ic-k tápján lévő egyenirányító diódák meghaltak ezeket ki cseréltem. A cső melegszik az ő tápjával nem volt semmi gond. Köszönöm előre is a segítségeteket. Üdv.
Talan ki kellene cserelni az IC-t. Amugy hivd fel a ceget, hatha tudnak segiteni.
Mérd át a tápokat, gondolom az ic-k szimmetrikus tápról mennek(+/-15V)
Ha van szkópod, kövesd végig a jelutat. Ha az IC-s előfok tápja ment tönkre, az vihette az IC-ket is, ez esetben cseréld ki őket.(A stab ic-k jók?) Kiforrasztás után épits be ic foglalatot, a későbbi esetleges csere igy könnyebb lesz. Hirtelen ennyi. A leirásod alapján az 1. TL072 szállhatott el,ez esetben mint irtam: csere.
Szóval fogjam meg az összes ict és csere?
Amúgy a stab kockák üzemelnek hiszen minden ic megkapja a 15voltot Holnap lesz egy utam a boltba úgy érzem... Köszönöm a segítséget kicserélem őket és irok a fejleményekről. Idézet: „Gondom az lenne nem vagyok még profi páka forgató és kapcsolási rajz nélkül meghalok és a neten sehol nem találni kiment az elő fok.” Ezen érdemes elgondolkodni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |