Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1880 / 3614
(#) reloop válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Szia! Olvasom az előzményeket, de kissé elkeveredtem. Modellezős kolléga leírta már ennek a motornak a működését és üzemeltetését. Szerintem öngyulladós és izzító gyertya kell a hengerfejbe. Ilyenem van.
(#) zoly15 válasza reloop hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Szia!
Igen eredeti verzióban nem kellene bele izzítógyertya, csak az éter beszerezhetetlensége és a szórakozás végett átalakításra szántam magam, így most 2T benzinmotor lett belőle.
(#) reloop válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Most akciós a naftaBővebben: Link
(#) jani1987 hozzászólása Máj 28, 2012 / 1

(#) zolika60 hozzászólása Máj 28, 2012 /

Volna egy kérdésem, a hozzáértőkhöz. Mi lehet a különbség a kültéri és a beltéri gipsz között? A gipsz az gisz nem?
(#) mineral válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Van modell gipsz, stukatúr gipsz, ragasztó gipsz, fugázó gipsz, glettelő gipsz . Utóbbiból több szemcseméretben is. Sok féle gipsz létezik sok féle felhasználásra. Más más kötés idővel, keménységgel, rugalmassággal és sorolhatnám. Mire szeretnél gipszet használni?
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Van itthon egy zsák alján glettelő gipsz maradék. Pár éve vettem, és vadul gipszeltem vele mindenhol. Ma viszont véletlenül ránéztem a használati utasítására, amiben az van, hogy beltéri használatra. Természetesen éppen kint gipszeltem vele. Ezért a kérdés. Mi történhet kint a gipszel ami bent nem?
(#) pepe091 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Eső? Télen -20 nyáron +40. Odabent nincs ekkora hőmérséklet ingadozás. Mondom ezt úgy, hogy nem értek a gipszhez, csak józan paraszti ésszel próbáltam hozzáállni.
(#) zolika60 válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Azt gondolnám gipsz csak egyféle van honnan tudja kint van vagy bent? Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Szerintem nem csak egyszerű gipsz a gipsz. Különböző adalékok is lehetnek benne, pl kötést gyorsító, vagy lassító, keménységet fokozó. Emellett nem mindegy mekkora a páratartalom, kint érheti eső, hó, fagy, bent ezeknek nem igazán van kitéve.

Szélsőséges időjárásnak van kitéve kint. Belső térben adott esetben 10 évig is a helyén marad. De kültéren lehet , hogy egy év alatt bereped, kipotyog stb. Régóta felbontott, maradék gipszekkel vigyázni kell. Mert lehet, hogy nedvességet kapott. Akkor pedig mindegy, hogy kint vagy bent használod akkor is hamar kipotyoghat. Csemperagasztóban is van normál illetve fagyálló, flexiblis kivitel. Így a gipszek között is hatalmas különbség van. Más adalék anyaggal van keverve egyik-másik. Villanyszerelő gipsznál nem sokat kell piszmogni a kikeveréssel. De egy glett gipsznél már figyelni kell a keverésre is. Különben csomós , darabos lesz. És akkor annak csúnya fal a végeredménye.
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

A tartósságát most már mindenképp tesztelni fogom. Túl vagyok a gipszelésen be is meszeltem innen kezdve mérem a tartósságát. :yes:

Legfeljebb majd jövőre is meszelsz. Volt lehetőségem kitapasztalni az építőipar csínyát-bínyát. Azt megtanultam, hogy jó minőségű anyagot kell venni. Nem érdemes spórolni. Mert az dupla annyiba fog kerülni. Valamint rászánni az időt a munkafázisokra. És a végén lehet élvezni a munka gyümölcsét. Bővebben: Link
(#) KTobi válasza mineral hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

A falak maradtak?
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Spórolásról szó sincs, csak ez volt itthon. Amikor vettem akkor az aktuális feladathoz vettem. Bent gipszkartonoztam a szobákban. Csak nem mindig olvasgatja az ember a használati utasításokat. Egyébként eszembe jutott,hogy tavaly is használtam már belőle kintre, most megnéztem történt-e baja, de minden rendben. Ezt is megmutatja majd az idő.
(#) szamóca hozzászólása Máj 29, 2012 / 1

(#) gyerek67 hozzászólása Máj 30, 2012 /

Tegnap délután újfent kimentünk az erdőbe az íjász kollégákkal egy kis terepfelderítésre, mert a jövő hét végén versenyt rendezünk. Hegyet másztunk, méricskéltünk, mert néhol 80 m-es lövések is lesznek.
Erre ma reggel három kullancsot sikerült kipiszkálnom magamból.
Nektek van valami kipróbált szeretek ezek ellen?
(#) Zsora válasza gyerek67 hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Teljesen zárt könnyűbúvár-felszerelés, vagy (szintén zárt) vegyvédelmi ruha.
(#) gyerek67 válasza Zsora hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Aha! :yes:
Tán még a híradóban is benne lennénk:
80 íjász, palackkal a hátán, búvárszemüvegben bent az erdőben...
(#) janikukac válasza gyerek67 hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Én erre csak annyit, hogy az egészségért mindent ! Viccen kívül..
Akkor hosszú nadrág, nagy zokni , amibe a nadrágot belehúzod. Kapucnis pulcsi és mici a fejre.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Ha csak nem akar kúszni is az erdőben. Magam részéről nem igen szoktam vele foglalkozni. Este fürdés közben kiszedem a termést aztán kész. :yes:
(#) mineral válasza KTobi hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

A főfalak igen azok maradtak egyedül. Hogy tágasabb , világosabb legyen a konyha egy válaszfal is bontásra került.
(#) Lázár Péter hozzászólása Máj 30, 2012 /

Kicsit dohogni van kedvem, de nem véletlenül. Aki rendszeresen látogatja az apróhirdetési rovatot egyre inkább azt lehet észrevenni, hogy egyesek jó mókának tartják az éppen eladó holmit leszólni, az értékét semmibe venni, és persze latolgatni össze vissza. Nem is zavar ez nagyon addig még nem velem történik meg. Szerencsére az adott termékem sikeresen elkelt (TV), és bár értéktelennek tartották -csak azért mert nem tudtam letesztelni- végül kiderült, hogy a panelok sértetlenek a tápnak volt csak baja. Persze az is kiderül, hogy mindig az a leghangosabb aki nem is akarja a terméket megvenni. Én úgy látom, hogy ha valamiben nem vagyok biztos akkor lealkudom vagy cserét ajánlok. Ha nem vagyok biztos a dologban akkor kérek le több infót, vagy képeket. Ma már elég jól meg lehet így állapítani egy termékről a valódi állapotát. De a vásárlástól bármikor el is lehet állni. És még ott van a személyes átvétel és tesztelés lehetősége. És ráadásul a termékem mellett szól, hogy a kedves vevőnek még a 200Km-es utazás mellett is megérte megvennie. Persze ha én valaha is leszóltam volna valaki áruját, bár nem rémlik ilyen azért elnézést kérek. De ebből ha lehet ne csináljunk már divatot. Arról nem is beszélve, ha valami ingyenes azért mer nincs posta mellé, akkor mégis a nyakára járnak. Na de hát mit is várhatnék el amikor előfordult már, hogy a postadíjat is én nyeltem be és a nem kevés ingyenes holmi is oda lett. Előfordulhat viszont hogy énnekem voltak csak rossz tapasztalataim, de ma már ha valaki érdeklődik az az első, hogy megnézem egyáltalán mennyire aktív tag. Sokat elárul az is. No de mindegy, csak épp az aprót nézegettem és észrevettem megint egy ilyen hozzászólást az egyik hirdetésbe....
(#) Lázár Péter válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Ez a helyzet akkor, ha ráérek épp internetezni a munkahelyen
(#) Müszi hozzászólása Máj 30, 2012 /

Sziasztok

Gondban vagyok. Vicsys Chronotemp kapcsolását építem, Kaposvárra be is mentem alkatrészért, de nem kaptam 20MHz-es kvarcot. Határidőre építek (ajándék lesz), ezért, ha esetleg valakinek akad, akár bontott is, el tudná nekem küldeni levélbe? Adok cserébe bármilyen alkatrészt.

Előre is köszönöm: Müszi
(#) Norberto válasza Müszi hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Háj!

Ha még senki nem ajánlott fel segítséget, akkor én szívesen küldök ilyet (de csak neked).
(#) Müszi válasza Norberto hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Annak piszkosul örülnék, a többit beszéljük meg privátban.

Köszönöm szépen előre is.
(#) samsys válasza Müszi hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Szia
Ha nem jönne össze küldhetek én is.
(#) Müszi válasza samsys hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Köszönöm már megoldódott, Norberto kolléga holnap feladja nekem.

Azért köszönöm!

üdv: Müszi
(#) blackdog hozzászólása Máj 31, 2012 /

Sziasztok!

Kicsit Off is meg nem is.
Ma nosztalgiáztam a régi mobil eszközeimmel és belegondoltam, hogy mekkorát változott a világ csak az elmúlt 18 évben.
Az első mobilom egy Ericsson GA628 volt. Buli volt. Haverokkal "online" voltunk. De mégis korábban míg nem volt akkor is mindig minden összejött amit !személyesen! megbeszéltünk.
És egyre kisebbek a mobil eszközök és egyéb elektronikai termékek. De meddig és miért?
Az 1996-ban vásárol telefonom a mai napig működőképes. Az 5 évvel ezelőtti telefonom meg nem.
Meddig és miért minimalizálunk? Az ember egy adott méret. Mit kezdek egy 3x3 cm telefonnal, ha még megfogni sem tudom, ha meg megszorítom összetörik.
Én az egészséges emberi méret híve vagyok. Ha az én kezem sacc. 13x20 cm területet fed le akkor nem akarok ennél sokkal kisebb eszközöket. Nemsokára jön a 2-3 cm átmérőjű akár 1TB adat tárolására is alkalmas lemez. Oké. De hogyan fogjam meg?
Nem tudom mennyire érthető az eszmefuttatásom, de minek ez az őrül minimalizálás? Miért nem jó az, ha 3 cm lemez 1TB adatot tud tárolni akkor egy özel 12cm átmérőjű ennek a min. négyszeresét?
Következő: »»   1880 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem